Saturday, December 31

titik tengah

well, dalam jalan yang lurus, saya di tengah-tengah.
dalam dikelilingi lautan manusia, saya ditengah-tengah.

maaf.

Friday, December 30

ambition

back then, when i was a little child, and when i was asked about what i wanna be when im big, the normal answer that i'd say was...... urmm.. i dont really remember actually.

and again, back then, during my secondary school, i still remember that i was following my friends answer to become an accountant. but actually during that time my first answer would be a teacher.
and when i reached the time of my age was 16 years old, im enrolled to an accounting class and since there is one thing that i really want to be. NOPE~ not an accountant. but to be a fashion designer. yup! weird huh. why? because i love designing things basically. and the reason why i take accountant is just to ensure my future because i do hear rumors that be a fashion designer will not give such a bright future.
and yes, at that time i've planned my future accordingly. since for my accounting class i have no subject for art therefore i've decided to take an outside tuition for my art subject and i'm going to sit for that paper during my SPM, and yes, i've made it. flying colors result brighten up my day.!

and how am i glad at that time i can become a fashion designer, i even apply to persuade my study in art and again, i've got the offer letter to go for an interview. and that was the point where i have to let go my dream as my parents against my will. with the reason that becoming of what i want wont give me any future. and only Allah knows how sad am i during that time.

since i cant be what i wanna be and i dont want to be what they want me to be, so i decided to persuade my study in accounting. and Alhamdulillah bacause there's still an offer for me.
and even sometimes i have regret in what i have studied now, but there's always reason for everything happened kan, Allah knows best.

but, i think slowly i can regain my dream. if i have the guts to proceed it dont u think so too???

Thursday, December 29

addiction ; coming back.

ok. dah kemaruk dengan benda-benda lama yang saya minat tapi still belum ada masa nak buat. (lebih tepat, belum dapat masa yang sesuai) with the reason - final is ON ITS WAY!

- list of novels yang nak dibeli semakin bertambah, (fantasy is fantasizing)
- gian nak guna kamera yang dah semakin berhabuk dekat bawah katil. (tetiba timbul the urge untuk menjadi tourist)


well, tu je. sebab kalau saya dah start dua benda kat atas ni, nescaya, tiada siapa yang dpat menghalang. HAHAH

Wednesday, December 28

normal thing to complain.

normal ; "wey! aku rase aku dah gemuk" sambil telek diri depan cermin, looking at double chin, spare type and whatsoever.

masih normal; "weyh, im fat and i really do like it" basically untuk those yg mengalami anorexia semulajadi dan setelah puas minum susu gain weight dan sewaktu dengannya akhirnya BERJAYA.

hampir nak ke tahap abnormal; "weyh, aku rase aku gemuk laaa..." sedangkan calculation BMI dia shows that dia dalam range orang-orang berbadan ok(almost perfect)

memang abnormal; "weyh, im fat" sambil nangis2 tapi badan dah macam tengkorak hidup, tulang belulang punya bentuk pon boleh nampak kat badan n nak cari saiz baju pon susah sebab dah tkder XXXS..

well, saya? hanya nak tergolong di dalam orang yang berkeadaan sihat. supaya badan boleh buat all the activites yang fun and all my routine activities macam biasa.

.my BMI raising and its a bad thing.

Saturday, December 24

comrade.


while listening to lagu teman cover by Shila Amzah, these people appear in my mind. how thankful i am to have all of you as my comrade. comrade - friends. (comrade - dah macam go! go power rangers pulak bunyi die.. ada power-power gitu.. uuhhhhhuuu)

"To be depressed is to be lonely; to have a friend is to be happy..."
- Guido (source; encik Google)

Tuesday, December 20

"they say bad things happen for a reason, but no wise words gonna stop me bleeding" - The script - breakeven

indirectly related. this week. tomorrow. ECO presentation.
breakeven profit, supernormal and abnormal profit. sub topic untuk topic ape erk.. dah lupa dah...

well, life goes on......

Saturday, December 17

phew.

ok. tarik nafas. lepas. tarik nafas. lepas.
last entry pasal busy. entry hari ni pasal kurang bz dah sikit jer (ok, sikit tu menas memang sikit je sebab just few hours je enjoy tadi)

since 2 weeks ago, been busy siapkan all the assignment yg due date die mmg nyawa-nyawa ikan je.. (siapkkan ke?? last-last, last minute baru hantar -- esok tgh hari nak hantar, paginya baru pergi print) - sungguhla hebat kan! lebih pada sungguhlaaaa MALAS nak buat. tu yang kerja asyik bertangguh and in the end, sendiri yang rugi sebab all the assignment macam tak berapa nak puas (puas kat sini means macam assignment tu tak dapat tumpuan sepenuhnya laaa)

ok. tarik nafas. lepas semula.
there is still 2 assignment yg kena hantar by next week and we (my group) STILL tak start pape lagi. only the guideline is here with us, tapi sebarang kerja. NOPE! ZERO. KOSONG. tak ada pape. sungguhla...

n also, next week will be our last week for classes. n the next next week will be our study week! YIP! dah study week weyh! n guess what, my brain macam still stuck yang kitorang masih lagi kat awal sem. sungguhla cepatnya masa tu berjalan, (kalau betul la masa tu ada kaki, n kalau nampak la dengan mata kasar, bukan setakat jalan, dah lari pecut pun ada jugak)

stress?? pasti! tapi belum over the top lagi.

life.? belum ada masa nak cerita lagi sebab dok sibuk baca life orang lain. dah tu orang tu hanya dalam novel je (erk...kalau tak paham, just proceed. no harm done)

2 buku : baju melayu hijau serindit n merahnya ceri. (sibuk baca life orang lain dalam novel ni haaa)

n yes! by the time my final is coming dan saya sibuk membusykan diri membaca something yg unrelated with my subjeck (kan best kalau novel2 ni semua masuk final! comfirm A dalam tangan)

by the way, untuk kali ni, ni je. :) good day, good night, and farewell.

Sunday, December 4

buat busy or memang busy?

to-do list memang dah cukup panjang lately ni,

with all assignments moving towards their due date, my head stuck.
(bahana tangguh kerja - own fault)
so not gonna merintih meratap sayu pilu on how my life is going on currently.

been busy doing all the assignment n buat-buat busy when mak ask me whether balik rumah or tak weekend ni. n i say no, maaf tak balik sebab "buat-buat busy"

kalau balik banyak sangat oppurtunity cost, and not even bestest choice is choosen sebab all things orang pilih will be "precious my own leisure time" - watching movie, tv, all sorts of entertaiment and sleep all day long. HAHAH

so better jgn balik untuk mngelakkan those things untuk berlaku. grrr..

n lately ni, im kinda dissapoint with myself, to not be strong on all sorts of things.
never give my best.
never strike hard enough to achieve what i supposed to.
need to get a grip.!

Thursday, November 17

help.

"are you crying?"
"no"
"dont lie"
"no im not"
"yes you are"
"up to you"
"tell me"
"what"
"everything"
"it hurts"
"be calm"
"i am"
"believe in The Almighty"
"always do"
"never forget to pray"
"insyAllah"
"im always with you"
"thank you"

Wednesday, November 16

merely.

my planner = my plan = my to-do list.

tomorrow : 17th of november 2011, BEL Encik Jeyaraman, ECO Miss Nurjila.
Test 1 , Presentation on chapter 4 ; elasticity.

presentation, almost done. just a little more of information to be prepare.
Test, urmm...... finger crossed.

merely an opinion, merely a fact.
(bahana belajar BEL untuk test, this two word keeps on dancing in my mind, and suddenly dapat relate dengan latest incidents in my life.

merely, hanya sekadar.

things doesn't really go as we planned kan? sometimes langsung tak menjadi but sometimes Allah memberi nikmat dengan it all happens according to plans.

dan hati manusia ni berubah. dan hati manusia ni tak pernah puas. on what? it depends.

recently, orang paling rapat hurt me the most all over again. untuk kali ke berapa? don't ask. it hurt me a lot. terkejut? sikit la sebab all this time saya memang sedar akan keadaan dia yang memang begitu. kerap dan terlalu selalu begitu. is it because im already 21 then my reation is a little bit different compare to almost 7 years before? kalau dulu, the only thing i can do is crying. orang cakap nangis tak berlagu, yup! masa tu its just merely tears. a lot. kerap.selalu. thinking of what will happen in future at that time memang hurt me the most. what will happen to me dengan my current situation at that time. a broken family untuk kali kedua (pada masa tu) and now. maybe a broken family cum brake all my feelings left toward dia buat kali ke-3. dont ask how it hurt sebab setiap kali bercerita titisan air akan keluar. the truth is im too disappointed. dengan apa yang berlaku.

i have no attention untuk menghalang, tapi boleh tak for this time, untuk kali ni SAHAJA, stop all this. stop doing the same thing all over again. i've lost my confident. i've lost my trust towards you.

i've no attention to be rude. merely a word, PENAT. untuk menghadapi all this all over again. Allah tu Maha Adil. Terlalu adil. Maaf ayah.

Tuesday, November 8

u, pretty.

half past two. a.m in the morning.
test pad bertaburan. manual open wide. chapter 1. LAW.
this coming monday, test. and only now baru nak buka buku. tapi laman muka buku selalu je terbukak. hai la otak... salah sendiri.

tabiat. telinga kiri kanan sumbat dengan lagu, so kalau tanya how saya study? saya sendiri tak taw. otak memang bergerak in full consumption. cerebrum, cerebellum, medulla oblongata. yup! fully uitize. nak cerna lirik lagu, nak cerna all the info yang sedang di baca. wahhh! tetiba rasa yang otak ni sangat hebat sebenarnya.

well, hidung dah kena flu ni, and voice dah ade ala-ala ella tengah nyanyi lagu rock baik punya, so, here we go.........

UGLY by SUGAABES. pernah denga?
the lyric sound something like this,

when. i was seven they said i was strange.
i noticed my eyes and hair warent the same.
i asked my parents if i as okay.
they said you're more beautiful.
......
people are all the same.
only get judged by what we do.
personality refects name.
and if im ugly the so are you.

people perspective. they define pretty tu kadang2 terlalu complex. sedangkan cantik tu sangat subjektif. for instance, how come kecacatan kat muka such as dimple can make someone tu pretty kan? kan?

u become much prettier if it comes from the inside. ok. organ dalaman sihat mesti muka pon cantik.. ye tak?? yela.. mesti akan nampak muka tu sentiasa sihat and u become pretty. and lagi best kalau ada inner quality yg sangat bagus. yelah.. all the things yang tak boleh ukur, such as, kindness, faith towards Allah, yadda, yadda, yadda..... semua ni will become extra token to make you more beautiful. kan.

so, janganlah rasa yang awak tu tak cantik just because people say you so. u have your own quality, which makes you prettier.

ok. one roll tissue almost habis. flu getting worse. and my note stii unfinish.

BTW: this post is to help my self-esteem.

Saturday, October 29

a full bloom lily ; Lilies are the flowers of the spiritually advanced. They are also the totem flowers of mothers (especially new ones), fertility and nurturing. Lilies are also appropriate flowers to present during weddings as they are symbolic of unions, partnerships, and long lasting relationships. Give lilies to new mothers and brides-to-be; share the symbolism of these beautiful blossoms with them, and watch their faces light up with delight. still in the mood of graduation. still in the mood of happiness. thnx for the flower familia! :D

blank title, blank letter.

to whom it may concern,
it was one day back to 3 years ago. somewhere i saw your bright eyes and smile.which makes me stunt and smile too. dan kat situlah everything kind of began. a very happy smile whilst up to a week will be seen on my face, and i know for those who knows will be annoyed and im sorry for that. really do, but that is me. untuk bahagia berjumpa dengan apa yang saya suka. it makes my heart burst!

to whom it may concern,
im sorry untuk everything. doing everything secretly. including all the watching, looking and all sorts of other things. sungguh tak elok, tapi itu je yg saya buat. n i promise you, im not going to do it more now. enough is enough. im letting you go. and for that, this letter is made special for you.

for the first time, i think i really do like you. memang betul punya. im not hoping that you like me back pun. its oke. to know that you are out of my league, it make me realise, you're not for me (cewah! ayat memang baik punya la kan) you're too kind, dan saya sedar orang yang baik is for someone yang baik juga dan i know im not that baik. takkira definisi 'baik' itu sendiri dari sudut apa. im not that qualified.

seronok untuk saya tengok awak seronok but u know something, there are times when i feel my heart broken masa tengok awak. let it be history. the main point here is i want you to know that saya pernah ada crush on you and i really do like you and im really glad that u dont know it. thats all.


p/s : i love you. (dont ever find this thing)


3 years satisfaction in one day.



And so we talked all night about the rest of our lives,
Where we're gonna be when we turn twenty-five

alarm pagi dah berbunyi. pukul 6. mata dah terpisat2 sebab malam tadi tidur lambat. tired eyes. need to be covered. thinking~~~

I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same.

bersiap, berbaju kurung, selendang dibelit dan jubah dicapai bersama topi segi empat yang tersimpan kemas. today is my C day!

But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out because were on a different track

awak akaun, awak kewangan, awak seni dan mungkin awak perbankan.

And if you got something that you need to say
You better say it right now because you don't have another day

with high hopes that u'll be there too.. with high hopes to see you for the last time too..with high hopes to smile for you too.. coz we'll never be across each other again for this coming years....

Because we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love but it came too soon
And there was me and you and well we got real blue
Stay at home talking on the telephone, with me
We'd get so excited and we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair

And this is how it feels.

CONGRATS FOR UR GRADUATION DAYS!
As we go on,
We remember,
All the times we,
Had together,
And as our lives change,
Come whatever,
We will still be
Friends Forever.

watching all of us, going up to the stage. wide smile, bright eyes, both hands spread to receive ONE thing! OUR SCROLL!

So if we get the big jobs and we make the big money
When we look back now will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school,
Still be trying to break every single rule?

during the time in the dewan, i was thinking, this is my 3 years present to my family, 2 star is enuff for now, try again this coming exam!

Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's our time to fly

And this is how it feels

As we go on
We remember
All the times we've
Had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends forever

dear my dais either A, B, or C, batch 2008-2011, 3 years with laugh and tears, 3 years with sweetsour memories, friendship is the best thing to be cherished!


Wednesday, October 26

falling.

around 9 am this morning, we arrived at UiTM Shah Alam, for the event of taking our robes. sampai memang morning, but due to certain issues, kami sedikit terlawat dalam pengambilan jubah.

barisan yg tak serupa barisan, kalah rupa ular kena palu. but we managed to get through, depan panasnyer...nasib baik tak hujan je during waiting in the lines tu... punyalah ramai para graduan yg duk sibuk amik jubah..

n there it goes, waiting in the lines, waiting n waiting sampai tiba turn and we all pon amik jubah n saya dapat size quite besar (M pun kira besar) since jubah mmg besar pun but oke lahh....

and after dah amik2 jubah tu, we all pun keluar lah.... n di sana, i see u...hahhaha.. in red shirt, with jeans and sneakers. thats it. thats it. im glad i see u n im glad im ready for the things that i'll do... big smile on my face for almost a week maybe... sooooo happpppyyy! :D

Sunday, October 23

UNLIMITED WANTS. scarcity. BESTEST CHOICE. forgone.

Bismillahirrahmanirrahim.

this one should sound fun. i guess.
satu kawan saya cakap, sound something like this, "kalau ingat-ingat(or is it kira-kira) balik boleh buat buku kan list aku ni" (edited version by me of course)

list ape? list bozo-bozo.. hahahha... tak ada lah... just something weird punya list.. so list tu just letak tepi.

we have unlimited wants.but we lack of sources. we need to make choices. and we will choose the best one and we have to forgone the other choice(s). theory eco. basic. fundamental.

this one sound a bit more weird. this one my theory.

heart = source. list = choices. the best one win = bestest choice. others = need to be forgone

hahahha...sungguhlah tak beradab kan theory ni...it suddenly appear in my head. ini sume disebabkan oleh satu orang kawan saya yang memulakan conversation yg sekali lagi sungguh tak beradab. hahhaha

one thing. buat masa sekarang ni forgone is the best thing untuk dilakukan. jgn like, TER-like, intentionally-like or whatsoever, cuz u'll never know apa yg akan happen in the future, since one hour from now pon is future kan... and we dont have the time machine untuk patah balik.

be 21, already 21, and in the path to be a grown up.

sekali tak sekala, fikir macam kanak-kanak jugak kan? seronok. tp in some cases, jadi 21 tahun.

kenapa instead of fun ttbe bunyi macam serious ni? hahahaha... nevermind...

CC, cik D, awak rase ape patut awak buat sekarang? do reply me in any method yang awak rase awak boleh reply pada saya. :D


Thursday, October 20

priceless.


having dinner with complete family without any awkward feelings - priceless.

yesterday BEL's class, there was this article relating to effects to the children of broken family. masa baca tu tak ada la rasa pape pun, since dah used to it. but there are some time when this kind of feeling somehow show up like ntah-tak-tahu-kenapa. its like bila pikir-pikir balik it goes like this,
'oh! rupana dah lama sangat i dont have family dinner,'

but since memang ade reasons for this then the feeling kind off masuk-balik-dalam-dalam-and-takkan-keluar.. hahahahah...

what would be the priceless things for you right now? bak kata Wan, "nothing is coming" which means, i cant even think of any for the time being. ahhhh~~~~


but there's something i think (tadi kata nothing is coming, ttbe ade i think pulak? hahahah..sungguhlah bertarabur) sangat priceless to me, my faith, toward Allah The Almighty, in the process of making it better. Do help me out.


Wednesday, October 19

one word. loyal.

ear-buds yang tersumpat dalam telinga kiri dengan kanan dicabut perlahan. jari lembut membuat slide di atas ipod touch 3rd generation, simbol Pause disentuh perlahan. Suara vokalis Oasis terus membisu.
tangan di tolak lurus kehadapan, mematahkan tulang-belulang yang sedikit lenguh. Buku, kertas, pen warna warni, post it note dah bergelimpangan bebas atas meja belajar. Note Audit Evidence tak sentuh lagi tapi google chrome dah terbuka kat depan mata.
"i choose lappy instead of book". Button ENTER ditekan dua kali. Status Updated!

Upcoming test dah berlambak tunggu hari. Next week, next two weeks, before mid term break and after. memang berderet. Kalau fikir busy memang lagi ramai yang busy. Kalau fikir penat 100% sure lagi ramai yang penat. but what to do? our priority as student is to STUDY.. aite?? righto....

err? one word? loyal? ni kes dah dok teringat2 dengan i-learn punya topic for marketing punya subject. this word keep coming as one of my answer to the lecturer. jawab ape sampai nak guna word loyal bagai??? loyal to product. loyalty. haremmm... ntah pape jawapan aku...

kalau loyal to product still tak kisah lagi. loyal to person(s)? urm.. no comment...

im not the kind of person that have this loyal-tism in me. im not the kind of person who think that stick to one thing is the best choice for me. im flexible. too flexible. but when it comes to something that i cant even resists myself, this loyal-tism hidden in me will emerged drastically. yup! and that something caused by something that... let it be history.

so, ear-buds kembali di tarik. masuk ke dalam telinga. Button PLAY disentuh. Wonderwall kembali berkumandang.
Post-it note di tarik.

You don't earn loyalty in a day. You earn loyalty day-by-day.- source: Google

Sunday, October 9

a month in melaka.

urghhh~~~ huarghhh~~ here i am again ( masa sampai kat tol ayer keroh melaka) and here i am again ( bila nampak bangunan 16 tingkat UiTM Bandaraya Melaka) Opps! pertama kali jejak sini menyambung degree. Alhamdulillah, nikmah Allah itu datang dalam pelbagai bentuk kan. hanya kita mungkin tidak sedar.

celik-pejam-celik-pejam, dah sebulan dekat sini. semester 3 bidang kira-kira debit-credit tapi macam budak semester 1 yang macam baru habis sekolah. culture shock? not really, just something new which is kena berebut naik lif with outrageous cold punya suhu. serius weyh~ sejuk! (bak kat Dato' Mizan, kat sini sejuk macam London, student siap pkai jaket bulu-bulu) hahahah.. masa dengar memang gelak betul, tapi masa dah kena mengigil tak hingat dunia...

but one problem when, bila air-conditioner rosak, yup, u guessed it! memang panas, tapi tu baru panas dunia kan?

a month kat sini? apa jadi? A LOTS! part from waking up early in the morning( early sangat ker?) tak berapa la... n sleep during the sun is almost up? (bulan still terang kat langit gelap tu sebenarnya) NOT YET! benda tu sume masih belum di lalui since this is still early in the semester... but then, a few presentation dah buat with some new faces, which is some good experiences for me in building my confidence level.

second week, kitorang pergi picnic, around Pantai Puteri, patutnya Pantai Klebang, but then change venue pergi pantai puteri, nasib baik dekat, so tak kisah la...hikhikhik...

and on the end of this month im going to have my first graduation ceremony. ho-yeahhh! memang tak saba, but also nervous sangat! counting the days? of course! Alhamdulillah, even tak daoat 3 stars then its oke! i've done my best, dan rezeki tu hanya setakat tu je kan, who knows during my degree, InsyAllah, 3 stars for me, Aminn~!


Tuesday, September 6

BFF

nur athirah najiah binti mohd aripin, known since standart 5, become bestest friend since standart 6, up until now... :D

rusydiana binti mohd zaidi, known since form 1, become bestest friend since form 2, up until now..... :D

dari zaman kanak-kanak ribena, sampai zaman ribena dah kacuk-kacuk dengan lemon ngan strawberry sekarang alhamdulillah, masih bersahabat... even tak selalu contact but they always there. :) amin...

we're crazy? yes we are~ we're connected? yes we are~ on what? i dont know, but there's something.... :D

how long has it been? 12 years? laugh and tears~
almost 9 years, and still going... :d
and among us, since kita mmg "FREE" for all this time dan awak yg dah mendahului kita-kita yang lain..hahahah...and Alhamdulillah, kita semua akan sambung our degree at the same place again kan.. UiTM, and syukur kita juga akan grad on the same time even bukan same day, no worries, i'll try to be there utk bergembira bersama :)
btw: friends are not meant to be always forever, but when you find one, do cherish them. :D

Sunday, September 4

6 years of raya.

2005,

raya tahun tu tak macam raya tahun-tahun lepas. ayah tak ikut raya sebab kena on duty and mak pun balik awal since kena teman ayah, me and my big brother decided untk stay kat kampung for few more days... and there's one morning, where i was awaken by one phone call from my mom, an early morning call and the first thing she said to a 15 years old girl was,"kakak, mak dah cerai dengan ayah,"without any sound of crying neither sobbing, i think im the one who was shocked~

2006,

raya tahun tu adalah kali pertama saya beraya dan bertambahnya seorang wanita baru, 'AUNTIE' di dalam hidup my family, how hard untuk beraya with the new woman in my father's life? only Allah knows. things get hard sebab nenek ayah dengan nenek mak punya kampung was actually "depan-belakang" (they actually neighbor) living at the same village! yup! it is hard... for me untuk pertama kali menerima keadaan macam tu sgt sedih and i was like thinking on how am i going to celebrate my raya... and honestly, im very sad,


years past by, until 2009,

i havnt seen my Auntie's face for a long time, also nver come back to my father's kampung untuk beraya.... maksudnya? saya sendiri tidak tahu...


2011, raya tahun ni, masih sama seperti tahun lepas... saya sudah boleh menerima the facts of broken-family saya, Allah mungkin menguji, semoga cekal dan tabah mengharungi....
kalau dulu-dulu, hanya sekeping gambar pelengkap famili, kini sudah dua keping... dulu sekeping hati terbuka luas untuk menerima, kini sudah tertutup rapi hingga tiada ruang untuk di beri kepada sesiapa...
btw: we still have the same happy looks on our face aite? :')

Sunday, August 14

bruno mars

u can count on me, bebeh! hahahahha! there's this one of my colleague, we're working at the same place for this time being, and i recently know this friend. and i think this one is kind a good type to be a good friend to others. i see how this friend treat others.... how this friend appreciate and took care of the other friends. keep the smiling face and keep ma laughing too, :D

BTW: MR. Bruno, good to be friend with u actually, :)

errr, apa kaitan ngan bruno mars??? bruno mars sings well, but this friend not, but im sure dia boleh, HAHAH, "kita kan punk bah~" :D

Tuesday, August 9

turn 21st

cake hasil tengah malam, hahahah, this is my cake! after balik dr kerja semalam, baking cake!hahahah... cun tak?cun tak???
pretty kan??? yes it is, but for the taste tu kureng sikit...maybe sebab tengah mamai kot, so, kandungan gula sedikit terkurang..hhahaha (elok utk yg ada kencing manis ni) hihii, anyway, HAPPY BIRTHDAY TO ME!
layer by layer saya buat...fuhh~~ nevermind...first time buat kan..so, its ok lahhh~~hahahah..lepas ni boleh bukak bakery nih! hahahah(berangan!)

Monday, August 8

baking my own BIRTHDAY cake!


Alhamdulillah, syukran! masih lagi bernyawa di saat saya bernafas untuk tahun ke 21 di bumi Allah,

while i was writing this entry, kat depan mata bersepah barang-barang untuk buat cake! YUP! im baking my own cake!! hahahah, cayalah! my birthday and im baking my own cake~ kisah plak aku, yang penting im happy with it! semoga ia menjadi seperti apa yang diimaginasikan..huahuahuhaua~~ :D


gamba kat bawah ni ehsan dari ince GOOGLE, insyAllah cake ku akan jadi begini! huahuhauhau, angan2!

Saturday, August 6

encik senyum tanpa mata.

lately ni, emosi kurang stabil kan, baru prasan post yg before2 ni pelik2 je bunyinya..hahahah...beselah, wanita~ erkk?? apakah???

urm, dah masuk bulan 8 ni, so, lepas ni entry excited sikit, especially for incoming special day kan, hahahah, harapan tinggi giler ada something special akan berlaku, tapi agak2 macam takder jer,so, i've decided untuk membahagiakan diri sendiri pada hari itu, yippiiiee!!!

menu: special rainbow cake untuk saya, (hand made) *hopefully i hve the time untuk membuatnye, since im going to be a bit busy but on the day, saya akan OFF dari berkerja untuk menghargai masa untuk diri sendiri,

harapan? buka puasa dengan makanan feveret! tu pun kalau mak masak la...kalau tak, errr~~~~ ;(

ape lagi, wish? errrr, kalau nak "wish" tu tambah "esssssss" kat belakang boleh? sebab memang berderet list~ kalau bagitau pun bukan ada orang boleh tunaikan pon, baik dok diam2 dalam pale otak ni jer, tunaikan sendiri..hahahha,

apa kaitan ngan tajuk? hahahha..ntah! tajuk berkaitan ngan gamba kot... ade orang senyum hilang mata~ hahahahha!

BTW: sedang cuba menstabilkan kembali emosi, agak susah sbenarnya, kalau duduk sensorang lagi macam orang sasau, tetibe jer sobs! sobs! hahahahahm well, everything fine, menangis gembira agaknya, ;)

3 tahun + incoming 3 tahun.

3 tahun lepas, UiTM Lendu, 3 tahun akan datang, UiTM Bandaraya, negeri yang sama, MELAKA. yup! historic betul tempatnya...

misi: do my best!
visi: try the best as i can

Wednesday, August 3

pencuri.

(a little bit harsh for this one)
i always wonder, apa yang seronok dengan merampas sesuatu yang menjadi hak orang lain? nak tekankan disini, RAMPAS! tu have something which is belong to someone else. stole someone else's happiness. soalan yang memang dah lama aku pendam sensorang. apa kau rasa sebenarnya bila kau actually rampas sesuatu yang milik orang lain? kau rasa seronok ker? kau rasa kau bahagia ke? kau rasa kau berjaya? kau rasa kau hebat?

pernah tak kau fikir effect yg akan jadi to those yg they loved before, to those they had before? pernah kau fikir? pernah? try to put ur feet into their shoes, i bet u'll cry like hell! aku tak tau sama ada kau buta, or buat-buat buta~ when u see something that is going over and over again i dont know how could u hve the guts to do it again. especially to one's that loved u before, the reasons for all u've done unacceptable!

bila aku nampak benda ni jadi, soalan tu keluar balik kat kepala otak ni, i see u laughing, i see ur happiness, but will it last long enough? sampai bila nak macam tu? sampai bila kau rasa kau akan seronok? kau akan bahagia?setahun? 2 tahun? 5 tahun? lepas tu bosan kau cari lain? macam tu? kau memang takkan pernah jumpa bahagia kau~ itu jaminan aku~!

marah? yer! memang aku marah! teramat~ sampai aku rasa aku mula membenci. tapi, aku tak mampu! sungguh tak mampu. trauma? yer! sangat trauma sehingga aku mula menutup pintu hati. maaf? aku tak tahu samada aku mampu untuk mengikhlaskan hati memaafkan semua perbuatan kau.

dan kau pencuri, sungguh aku jamin kau tak akan bertahan lama. dan kau tak akan bahagia.

bukan berdendam, hanya terlalu sakit hati. tidak bolehkah sedar? mahu dijirus? mahu dikejut? atau mahu dihempuk?

btw:MAAF.

Monday, August 1

puasa.

Assalamualaikum, akhirnya tabir ramadan sudah terbuka untuk seluruh umat islam di dalam dunia, tak kira kat mana pon kita duduk, hanya perbezaan masa yang memisahkan kita samada cepat bersahur atau lambat berbuka, kan?
bulan yang ditunggu kerana pahala berganda-ganda dan berbaloi-baloi bagi mereka yg menghargai ramadan, semoga usaha kita (lebih-lebih lagi, syaitan durjana sudah dijamin oleh Allah bahawa mereka semua telah diikat ketat-letat rapat-rapat, hanya satu je syaitan yang perlu dilawan iaitu, nafsu sendiri) untuk mendapat barakah dipermudah dan diredhai oleh Dia yang Maha Esa, Amin....

sedikit sedih hari ni, sebab untuk first day puasa, saya bersendiri menjamu selera di kedai yang juga tidak ramai penghuninya, apa yang dimakan sekadar mengisi perut bagi megelakkan diri dari mendapat sakit keesokkan hari. tiada keseronokan untuk berbuka. teringat sesuatu, mungkinkah saya diingati untuk berbuka dirumah? sama ada mereka risaukan saya makan apa di luar, tidak di tanya, sedikit terkilan, tidak mengapa kerana memang begitu hakikatnya. sentiasa di pinggir dan hanya sendiri yang menyedari dan hanya disenyapkan bagi menjaga hati.

tiada niat untuk mengungkit, tiada niat untuk mempertikai, hanya ingin mengingatkan, kerana diri sendiri memang sudah pasti tidak akan perasan apa yang diri sendiri buat. kerana rapat dengan yang sebelah sana, kita dibiarkan begitu sehingga segala salah bagai berpunca dari kita juga, segala buruk hanya ada pada kita juga dan seala yang teruk hanya pada kita juga. bersedih? pasti, tapi hanya mampu menahan di dalam hati, tidak sampai hati.

jangan terlalu gembira, tidak elok. tapi gelak tawa dan gurauan senda yang hanya mampu memuatkan kita lupa seketika untuk masalah yang ada. bukan lari, hanya meniggalkan seketika.jika dibiarkan berfikir, air mata akan jatuh lagi, sebak akan sentiasa hadir untuk sudah berapa minggu, biarkan begitu, lebih rela begini. semoga dipermudahkanNya,

Wednesday, July 20

sorrow

you're too good for me, i hve to let u go, im so sorry,

sebuah alasan yang diberikan untuk menutup racun kecurangan sendiri,
wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik juga.
dan baik itu begitu subjektif tidak ada penyukat yang wujud untuk bijadikan pengukur.
hanya Malaikat di kiri kanan bahu mampu mencatitnya.

bukankah mencari pasangan yang baik itu idaman setiap orang?
jadi melepaskan seseorang yang baik dan mencari seorang lain yang dikatakan baik juga?
diri sendiri? sudahkah mengadap cermin untuk menentukannya.

ada ubatnya untuk setiap luka yang terjadi.
cuma luka yang dibiar akan selalu berdarah dan bernanah.
dan bertambah sakitnya.

untuk semua yang berlaku ada hikmahnya.
ya! tidak di dunia mungkin di alam yang kekal disana.
siapa kita hendak menilai.


Sunday, July 17

sedikit emosi.

lately, i learn to lock it real good and real tight.

i've been learning, untuk kebelakangan ni, belajar untuk mengunci dan menutup serapat-rapatnya apa yang pernah dibuka. dan kini, semakin ketat pintu itu sudah tertutup.

im only protecting myself.

tidak peduli, tidak kisah. untuk digelar penakut. its the only way to protect myself. just by seeing it sudah cukup melukakan apatah lagi untuk melaluinya. sungguh tidak sanggup.

im blinding my heart.

when its to fragile, the only way of keeping it firm all the way is by blinding it up. dont see a thing, bear with everything.

bukan mudah untuk melalui sebuah kehidupan.
bukan mudah untuk belajar dari kesilapan.
jika hati sudah buta dengan keseronokkan.
bukan mudah untuk buat sebuah keputusan.
kerana melukakan hati seorang lebih mudah dari mohon kemaafan.

juga belajar untuk menabir langsir, menutup, menyembunyikan, cela dibelakangnya. yang mungkin sudah bernanah dan berdarah.

Wednesday, July 13

main masak-masak.

teringat masa kecik-kecik dulu suka main masak-masak... satu permainan wajib untuk kanak-kanak perempuan, 1)main masak-masak
daun, kayu, batu kat tepi jalan habis dirembat, periuk nenek kat dapur yang agak2 macam die dah lama tak sentuh tu memang comfirm kena cilok, sudu, garfu habis hilang..hahahah

haaaa~ sekarang dah SEDIKIT besar ni masak-masak dah bukan nak main, kalau tak reti masak errrr~~ (kalau zaman sekarang ni tak reti masak ok kot) hahahha...

dan macam biasa, masakan mak is the best in the world,
and bila dah jadi favourite kena lah belajar masak makanan tu kan,

and nasib baik saya bukan jenis yg lembab nak belajr, so, im quite good untuk some certain dishes yang menjadi kesukaan saya, :)

btw: no wonder berat tak reti nak turun kot..hahahha

word from heart.

assalamualaikum,

semoga dipermudahkan urusan oleh-Nya,
semoga kembali sihat dan tabah dalam menjalani ujian dari Allah S.W.T,
sebab Allah tu tidak akan menguji hamba-Nya melebihi dari kekuatan seseorang hamba itu sendiri, dan bersabarlah dalam menghadapinya.


Friday, July 8

ceita hari sabtu,

jyeahhh~~ weekend sudah sampai..... hari yg paling di tunggu oleh semua, yang tua, muda, kecik, besar, mak cik, pak cik, atuk nenek, dan semualah...

and not to be forgotten little kids, kalau weekend ni kalau tak keluar jenjalan pegi tambah lagi koleksi mainan dalam bakul kat memang dah sedai maklum penuh tu, mesti diorang duduk depan TV, yelah kan, kalau dah weekends ni, cartun berlambak-lambak... nowadays lagi dengan memang dah ada channel cartoon sendiri, erghh...memang tak ganjak dari depan tv, fuhhhh~~!

and bila tengok budak-budak ni tengok cartoon teringat masa kecik-kecik dulu, layan cartoon kan, hahahah....


Dragon Ball,
Dari dia kecik, sampai besar sampai dah kahwin, sampai hidup-mati-hidup-mati-hidup balik, fuhhh~~~ kartun paling banyak episode saya pernah followw~~ hahahahah... dengan awan die tu, pikir-pikir balik camne ne la boleh terfollow citer ni...
Usop Sontorian,
zaman kecik-kecik dulu memang femes betul kartun ni.....
Sailor Moon,
"....dengan kuasa bulan akan menghukummu..."
dialog biasa dia masa nak bunuh semua penjahat tu, comel2 je cartoon dia...
Usagi dengan usagi kecik, :D
Keluang Man,
"Dia, bagai seorang pahlawan, menjadi pembela pada yang tiada upaya, dengan ketangkasan langkah pergerakannya, menewaskan musuh yang menbuat angkara... dialah satria,...."
kat malaysia ni takde Batman, tapi Keluang Man ada, kira ok la jugak kan, :), paling ak boleh blah hero dier ni orang sakit juwa, sidekick dier si Tiong Man, adoiii~~~


haaaa~ kan, kartun sekrang lagi hebat, upin-ipin la, boboboi la, kacang la, banyak betulll~~~ huishhh~~ tengok kartun someimes pon oke jugak...sesetengah cartoon ada jugak moral value yang dia cuba ketengahkan kan, so, depends on individuallah, :D

BTW: sesetengah cerita ni ada buat ulang tayang kat Tv, kalau tetibe tertukar channel ternmapk cite ni, memang gelak sendiri la jawabnya, :)

Friday, July 1

3 in 1

1 July 2011, 1/7/11, 01.07.11

yup, semua tarikh yang sama,

1 July 2011 - akhirnya dapatt taw jugak keputusan penerapan budak semester akhir a.k.a, Surat Tawaran kemasukan Pelajar baru Semester 2011/2012, al kisahnyer saya di bantu oleh seorang sahabat handai yang sudi membantu untuk melihat keputusannyer (since mlm tadi almost sampai pukul 2 pagi tunggu tapi pautan di tutup sehinggalah petang tadi baru bukak) dan syukur, penyambungan pelajaran untuk ijazah muda akan dilakukan di Melaka (lagi) untuk berapa semster tu tak sure lagi... maybe another 3 years kot...adddtooiii~takperlah...ilmu tak payah berkira sgt kan...3 tahun tu kejap jer, :)... dan saya masih berada di dalam trek yang sama which is accounting... like i said before, punyalah tak nak akaun tak nak akaun last2 akaun jugak yg saya sambung....insyAllah everything will be alright,

1/7/11 - i received my first salary as a part timer, since kerja tak sampai 2 minggu lebih so gaji tak seberapa but im thnkful untuk rezeki yg Dia bagi... (ada jugak belanja nak pergi Melaka nanti) hihihi, :)

01.07.11 - i've been through a lot today, too many, and im a bit disappointed for that,

Monday, June 27

JJCM versi cik mok the eating monster! ep 1

jyeeahhh~~ (sambil2 dengar opening muzik JJCM yg kat tv3 tuh) *kepala siap goyang kiri kanan angguk dongak segala bagai....hihi...

assalamualaikum w.b.t,
hey hey cik mok the eating monster disini, jyeaahhh~~~! ahah :D

semalam la ni punya penangan, i ni mmg kuat makan sikit, )oppss!banyak ekceli) hahhaha
tapi there a few items yg i nak citer-citer pasal makanan yang i makan semalam, uuuu~ so yummy so delicious gituuuu~~ (double thumbs up punya laaa)

hidangan pertama,

macaroon tart~


eh~ gambar kat atas ni memang gambar macaroon tapi bukan macaroon yang i makan semalam tu yer,, hihihi... semalam tak sempat amik gamba dah makan dah... a kiut miut macaroon tart and filling die guna chocolate and macaroon dier pon macam gambar yg kat ats ni... cost of RM1.60 for 1 piece and sangat sedappppppp! craving for more (i ni hantu tart sikit, segala jenis tart i makan) hihihih.. i beli kat Berry's kat Summit (location: berdepan dengan Giant) super dupa yummyyy~ rsenyer baru semalam kot Berry's cawangan yang kat Summit ni buat this item since they put a "NEW ITEM" tag kat tempat display tu, i terus beli and within a seconds benda tu habis i hadam, hahahahah.... :D

hidangan kedua,

Coconut Tart~


again, ni bukan gamba sebenar, hihi... i makan coconut tart yang i beli kat RT Pastry kat cawangan Subang Jaya SS15, ni website dier, kalau rajin pergilah usha usha, :D RT PASTRY SITE, its my first time makan Coconut Tart ni, usually beli egg tart which is my FAVOURITE!!! yezz~ but bila try this tart its not that bad, kind of sedap jugak sebenarnyer... rase kelapa n little bit macam egg tart juga, and takderlah terasa tekstur dier tu kelapa, sedappp wwooooooo~~ next time boleh beli lagi.... and apart from tart ni i ada beli croissant, yuppp~ yang berlapis2 tu... i beli mini croissant which only cost RM0.50 per piece, n apa yang special croissant kat RT ni is dier sapu some sort of honey or sweet syrup kat atas croissant tu.. so cuba uollss bayangkan, croissant yang crispy tu dengan rasa manis2 madu and u makan when its hot..wahhh~~ sedap sehingga menjilat semua jarilah..hahahahahha.. ohhhh! and lupa plak... Coconut tart RM2.00 each, its quite worth it based on its size, so...i tak kisah...hihih...

wahhh~ both dishes from tart, (well, im a tart lover kan,) hihihii... ok..thats all from me for this first episode, hahhaahahah~~ :D next time before makan i'll take pic okeyhh~~ hahahahah...
sedap-sedap, makan-makan, kenyang-kenyang~ (sambil double thumds up and sengih sampai telinga) :)

salam kekenyangan dari Cik Mok the Eating Monster.

new peeps, or animal???

"aaaa naaaaa," "astagha," "pergi sana kamu bah,"

usual conversation nowadays, banyak sangat guna words kat atas ni, "bahhhh!!" hahha,
my workplace majoritinya adalah sabahan, so, as we know, orang sabah ni kalau bercakap hujung dia ada bah, bah, (dunnno why) - since saya pernah duduk pulau labuan dulu (for those yang tak taw kewujudan pulau labuan silalah segera google yer, how come u're a malaysian tapi tak taw labuan di mana,) dan saya jugak sudah lama meninggalkan pulau tersebut jadi, my skill in speaking dalam dialek sabah tu dah lama pupus. hahaha...

ok, ok, patutnya entri ni just an opening entri untuk entri2 yang akan datang, i really like to show u my work mate, mereka sangat interesting, hahahaha :) seriously, hihihi,

my work mate kinda Zoo, (apakah??zooo???? yang tempat letak binatang tu???) yuppppyy!!! yg tempat ada binatang tu, (kau kerja ngan binatang?? bukan kerja kat cafe ker???) haaa~ sebab tu saya cakap mereka interesting, kuikukuikui :D

saya buat short introduction keyh, :), in my work place we have,

  • Mickey Mouse
  • Kambing Biri-Biri
  • Zebra
  • Panda
  • Sifu
  • Legend
  • Penguin
  • and such, HAHAHAH,
i'll introduce them one by one next time....

Sunday, June 26

go, go, go.


this time im gonna live my life,
no i aint perfect, gonna find somebody who's worth it,
and no u aint that person,

so i guess,
i'll say, good byee,
no i cant stand it,
dont matter who you are,
this one sure aint staying,

tough girl, dont u think so too?? good one.


Thursday, June 23

sign???

dipetik dari sini,
jom tengok adakah benda ni jadi kat saya utk 3 tahun lepas, ;)
Sometimes knowing if you are in love is hard, especially if it is your first time. Here are eighteen ways to tell if you are falling in love.
  1. You are comfortable and secure in your relationship. You trust that your partner won't hurt you and there is no need of suspicion or jealousy.
  2. You have remained together through good times and bad.
  3. Thoughtful things are done just because it makes both of you feel good.
  4. Neither of you make sacrifices, only compromises.
  5. Your significant other has told you of their deep feelings, and they are returned.
  6. Your affections for your partner make you feel special and good about yourself.
  7. When there is a fight, you usually make up after only a few hours and agree that nothing is more important than both of you expressing your true feelings, even if they cause conflict.
  8. You and your partner feel no need to test each others feelings or loyalties.
  9. You can be yourself when with your partner more so than anyone else.
  10. You've forgotten your ex.
  11. You can't stop thinking about your partner.
  12. You care about your significant other more than anything.
  13. You find your partners quirks charming.
  14. You have great chemistry.
  15. You don't notice others as much.
  16. You love spending time together.
  17. Other priorities take a backseat.
  18. You start thinking about your future together.
i think none of it jadi kat saya, so, im not falling for someone, YES! :D

Wednesday, June 22

STICKY POST : radiusite reka logo and tagline, :)



ehem.. meh2, jom2, kita main like2, :D

saya join satu contest ni, reka logo and tagline contest by RADIUSITE
all designs yang join contest ni are great, and pretty too, :)
meh tolong like design saye yer, (kalau tak nak pon takper) :) - no hard feelings pon, :)

1) kena like fan page radiusite, tekan sini
2)if u like my design then press like (tiada unsur paksaan) :D
my first design ---->tekan sini
my second design ----> tekan sini
3) u may like others design too, they're pretty awesome! :D

thnx for your help, :)

Monday, June 20

pop-lolli,

errr, rasa macam nak je benda kat bawah ni, hahhaha, tooooo cute to resists! hahahah, :D

LG Lollipop ; GD580

Sunday, June 19

latte,

memula nak ucap Happy Father's Day to all daddy out there, :) terima kasih kerana menjadi sebhagian daripada sebab untuk kami sebagai anak ni dilahirkan yer, tanpa anda tiadalah kami, :) hihihii... actually, untuk sambutan kali ni saya telah mebeli sebiji kek! and yang paling best is saya decorate sendiri kek tu, :D (big big smile) - 9(and maaf takder gamba sebab tak sempat amik dah ngapp dulu,)

tapi, saya tak dapat nak bagi kat ayah saya sebab saya tak dapat nak jumpa dia, so kek tu masuk mulut saya je tak masuk mulut ayah saya, again, happy father's daya ayah, semoga dikurnia rezeki yang lebih banyak, kesihatan yang cukup dan semoga memperoleh hidayahNya, :') (untuk pertama kali celebrate tahun ni, saya hampir menangis,) terlalu emosi,

i was working and promoting my cafe's promotion pasal father's day, and hari ni saya jumpa satu family yang buat saya rasa sangat jealous! A HAPPY FAMILY! how i wish to have one! - untuk bergembira bersama, makan bersama, spending some quality time together, tanpa rasa bimbang, sedih, sakit hati and such... macam dulu, ahhh! kenangan! (tears again,)

"jangan merungut untuk sesuatu yang tidak ada, tetapi cubalah perbaiki untuk apa yang sudah tersedia ada,"

BUKAN MUDAH! yer, senang untuk bibir untuk berkata tetapi bukan mudah untuk melakukan sesuatu tu,
macam Latte, kat cafe ni our latte quite special since die macam 3 layer tea, ada layer, susu, coffee, coffee, foam..! yup! (nak tengok??? cari kat google 3 layer tea, macam tu lah rupa latte kami tapi atas latte kami ada foam,) memang senang nak order tapi bukan senang nak buat, :')

btw: latte with 3 layers symbolize something for me,

Thursday, June 16

brewed coffee.

assalamualaikum, wah! wah!!! sejak2 keje kat cafe ni, title pon nak letak nama coffee kan, kuang kuang kuang, (gile bajet weiii!)

saya bukan peminat coffee, tapi saya masih boleh terima nescafe,
saya tak reti menilai biji kopi, tapi saya suka aroma dia,

well, apa yang saya belajar is, the smaller the coffee beans maknanya, the better the quality, and also, dia ni spesis2 wain yang tak halal tu, (bukan kopi tu tak halal jugak la, sifat dia je sama) aiyaaa!! means, lagi lama di simpan lagi sedap air kopi yang akan terhasil, (dunno whether betul or tak) since, saya pun dengar dari worker kat situ jugak, :)

coffee without sugar or cream??? urrrkkk~~ pahit gila.. well, tak taw la kalau lagi better quality lagi pahit or tak kan, basically, coffee beans and espresso beans differ with each other, espresso punya beans lagi kecil saiznya dan lagi pahit and kuat caffeine nyer~ (if im not mistaken,) and sebab tu, espresso punya cup a smaller than coffee,

hek hek hek, kopi oh! kopi! tapi kan since keje kat tempat ni, saya minum kopi, hot or cold, perghhhhhh! sedap jugaklah... hehehe, :D

tapi saya takkan minum lebih dari 2 cawan, (since tu mmg limt dier pon) tapi, kalau diberi lebih pun saya takkan minum, mau tak tidur nanti, warghhhhh! boleh transform jadi panda yang mmg tak comel langsung.. kah kah kahh!!!

ohhh! ohhhh!! nak citer jugak, starting from tomorrow, my workplace buat event bersempena Father's day yang akan datang ni, :), u're welcome to join us! hehhehe, (macam ramai je yang baca entri ni kan)
the event is, decorating your own cake, just come to our cafe, and pay an amount of price and we will provide a whole cake (takderlah besar sgt kek dier but ok lah) and also few accessories for decorating your cake, for those yang interested, jom la join kitorang, :)

btw: Blush cafe ada kat summit USJ sahaja, :D

Monday, June 13

assalamualaikum, teeeeheeee~~ teeehheeee~~ tehheeee~~~ :D :D :D :D
nape senyum jer??? nape??? saya sudah tamatkan pangkat sebagai pengganggur, (betul ke eja tuh?) errkkk~~! yes! no more jobless! saya sudah berkerja, walaupun hanya part time, but then saya puas hati, isaya belajar benda baru, banyak benda baru, teeehheee~~ and the most interesting part is learning on making coffee, latte and such, saya belajar buat latte yang layer okeyhh!!!! ala-ala, teh 3 layer tuh, pernah minum???
pagi tadi, dapat phone call, tp xdpt angkat since im helping my mom's friend doing some work, then tgh hari tu, saya rushed pergi interview kat summit, to be exact kat cafe, Point B! cafe, also known as Blush Cafe, seriously, kalau saya tak interview hari ni sampai sudah mmg tak taw wujud cafe kat dalam Point B! tuh! hahahah (sungguh la duduk subang pon tak taw pasal tu kan, hahah) shame on meee!!! ;P

urm, since terlampau tired hari ni, tak larat nak type pepanjang(tapi ni consider as panjang jugak ni,) i have a lot of catch-up tv need to be done tonight! (beast main idol, nora elena, and such!!) hahahahah!!! more stories on next next next entry i guess, lepas ni comfirm blog ni mesti agak berabuk sikit (ala, bukan kisah pon kan, farahin, jgn act macam kau byk sangat pembaca setia,) HAHAHAHAH, anyway, saya rase saya tgh hyper, too energetic pon agak jugak ni, disebabkan coffee tadi ker?? (first time rase pure coffee, yucckkkksss! pahit! minum satu tea spoon, terus immediately amik bekas gula and letak gula! seriously! )

btw: sorry coffee lover, coffee mmg tak sedap tanpa gula. kuikuikui



ni mmg gamba cafe tmpat im working right now, first time tgk tak perasan since the angle dier amik macam pelik sikit, but then bila tgk balik, mmg ni cafenye, source google, saya tak snap gamba ni, :)


2nd BTW: anyone knows apa beza kopi yang contohnya, cap SHIP ON FIRE tuh dengan coffee yang di buat menggunakan coffee bean?? different on taste or the consistency???

Sunday, June 12

the big 'S'

I can't stand to fly
I'm not that naive
I'm just out to find
The better part of me

I'm more than a bird:I'm more than a plane
More than some pretty face beside a train
It's not easy to be me

Wish that I could cry
Fall upon my knees
Find a way to lie
About a home I'll never see

It may sound absurd:but don't be naive
Even Heroes have the right to bleed
I may be disturbed:but won't you conceed
Even Heroes have the right to dream
It's not easy to be me

Up, up and away:away from me
It's all right:You can all sleep sound tonight
I'm not crazy:or anything:

I can't stand to fly
I'm not that naive
Men weren't meant to ride
With clouds between their knees

I'm only a man in a silly red sheet
Digging for kryptonite on this one way street
Only a man in a funny red sheet
Looking for special things inside of me

It's not easy to be me.



even, superhero feels pain,
even superhero have dreams,
even superhero......

Friday, June 10

F.F.A

some people are like drugs, they addictive,

saya ada habit, quite bad one i guess,
sometimes ade yang cakap saya ni STALKER
good one i guess (tadi cakap bad sekarang good plak??aoyoooo!),
since saya tak takdelah buat benda yang bukan-bukan kan...
i like to look at the same person over and over again if i fall for one,
saya hanya tengok sahaja, from far away,
dan saya memang takkan berani untuk buat apa-apa pun..
hanya pandang sahaja,
pelik ker? saya tak rase pelik sebab saya rasa masih ramai yang macam saya.
maybe it caused by a low-esteem in myself,
tapi im glad the way i am now, ;)


source : google