Thursday, December 16

the earliest moment

hanya sekadar pandangan,

awal-awal,
dapat hadiah dari mereka yang istimewa, hadiah juga turut istimewa,
dijaga rapi, di bela dan sentiasa di dampingi,
dan pada saat akhirnya dia mula kelihatan tidak menarik,
dia akan mula tercampak sama ada di dalam encik tong hitam atau stor penuh habuk.

awal-awal,
Encik D sibuk bermadah, bermain kata cinta dengan cik B,
minit berganti jam, berganjak hari, bertukar minggu, masuk bulan dan bertukar tahun,
dan pada akhirnya cik B sudah bosan, encik D mula berpaling arah,
kutub selatan pilihan si dara, kutub utara buat teruna jalan lurus mula menanpakkan simpang.

roda itu memang di cipta bulat sama seperti bumi, malah planet lain juga..bulan dan matahari pun masih bulat bentuknya, dan bulat itu disinonimkan dengan kehidupan yang kadang-kadang di atas dan tidak terlepas untuk berada di bawah. jangan terlalu mendongak sehingga tidak mengendahkan batu-batu jalanan, sudah tersungkur, lukanya mungkin meninggalkan parut,

Saturday, December 11

a daughter rant

list which content wishes from a daughter, which make my eyes teary~

  • oh dear family, i have been dreaming to have a good time with my family (with all the members) to eat dinner together and have a full amusing discussion, :')
  • Oh dear mother, how i wish u ever notice the existence of me, :')
  • can anyone just hear me out sometime, am i the only one who been doing such mistakes??? or am i just another black sheep in the family? :'(
  • please be fair, im begging you, please!
  • oh daddy, when is it the last time we have such a good holiday? as far as im concerned, none. :(
  • dear mother, im naughty enough to you, but i never said i hate you, in fact i love you so much~
  • oh daddy, can you hear their critics?? can you just be much better???


Thursday, December 9

result oh! result

first of all, nak ucap congratulations for those yang sudah tengok final exam punya result la yer, dapat capai target or tak itu korang punya pasal la..huhuhu... budak2 uitm mostly mesti dah dapat result kan... well..untuk aku, mcm yg aku citer..aku kan wat praktikal..so..untuk sem ni aku tak pkai pointer jadi tension untuk tgk result tu macam tak banyak sangat la compare to previous semester kan...well...itu yang baek...dan... i pass..as expected...mcm pelik pulak bile tgk result tp takder pape point untuk di tunjukkan...just dier tunjuk im pass jer...hahahhaha...untuk my other friends yang dapat dekan lagi untuk semester ni....congrats! awak yang berusaha then awak yang berjaya kan....utk yang tak dapat tu, no worries, try harder next sem...insyAllah...tak sabar pulak nak balik melaka.. :) just harap boleh kekal pointer untuk next semester...terlepas satu semester nak dapat title dekan masa part one dulu...well..rezeki takder time tu..insyAllah...next sem will be last sem and semoga dapat yg terbaekkk~


Wednesday, December 8

souvenir

wuuyooooo!!! yeayyy!!
ehemm, tadi amik abg kat klia, die pegi japan for a week... student trip with his U.. ehemm..dah pegi over the seas tu of course aku mintak dier belikan something kan..hahahaha..maaf la ye abang, adik mu ini mmg suka meminta daripada ahli keluarganya,
well, firstly mintak bag, since a have no bag to bring to classes for next semester, but then ttbe nampak satu bag kat online shopping then terus beli so no more bag and i asked for jacket! yes!!
a jackett! teeettt jacket! dan abang saya dah balik dan saya dapat jackettt!! a teeett jacket!!
hahahahahah! walaweyhh! sayang abang lebey la.. n of course the other member of my family pon dapat okeyh, ayah, mak n adik n yg tak dapat maybe ehem2 tu jer kot.. huhu... sorry for you la kalau macam tu... your bad! wekk! :P
anyway, thnx kat abang sebab belikan jacket tu.. very nice and it's perfect fit! nasib baik.. sebab kalau tak muat terpaksa diberi kepada adik dan aku akan menjerit TIDAKKKK!!! hahahahahaha... glad it's fine.. ARIGATO GOSAIMASS! :D

Monday, December 6

1432

1432 hijrah ~ selepas maghrib!
selamat menyambut tahun baru bagi seluruh umat islam di dunia ini,
kalau ikut, selepas maghrib itu adalah 12.00 a.m dalam islam..maka akan bermulanya tahun baru kita sebagai umat-Nya..

bila masuk tahun baru mmg sinonim dengan azam baru kan, typically people said to be better than last year.. it's the most common azam i ever heard since the are years before azam saya macam tu... well, you may heva whatever azam you want.. as for me, it's better to be kept by myself sebab kalau azam tu tak tercapai it's kinda shame toward myself actually.

ada satu blog ni, the latest entry for today, just make me smile. yes! the writer is right, jom baca sekali,tajuk entry tu, hipokrit! so what??! by GreenAppleKu - have a look, click it!

saya baru sampai panjat satu tangga, dan masih merangkak untuk panjat tangga seterusnya.. semoga di permudahkan.. insyAllah!

Sunday, December 5

misi yang tak pernah mustahil, tapi aku yang memustahilkannya, erq??

few things yang tak berapa nak mustahil tapi dah di mustahilkan oleh aku~ HAHA!

  1. turunkan berat badan - kan dah cakap dah tadi.. memang la tak mustahil pon, tapi diri sendiri yang tak usaha sungguh2, memang tak kan turun la kan, X)
  2. pergi luar negara, selain singapore - sebab tak rase sangat cross the sea tu (sebab pegi singapore stakat cross the tambak johor je, sabah serawak tu dalam negeri okeyh walaupun terpaksa cross the sea) - nape aku mustahilkan? sebab aku bukan setakat nak dtg melawat, kalau boleh nak study abroad! wahh! impian tu!
  3. have a wonderful time holiday sensorang - disebabkan aku agak penakut, so tak berani pegi holiday sensorang tapi teringinnnn sangattt! urgghhh~
  4. a whole day of shopping at most branded outlet - HAHA! ni paling best, sebab kan mals nak bazir duit kat shopping especially yg part branded tu (im a moderate person)..and sebab tu aku ckp mustahil tu..hahaha
  5. duduk dalam sebuah bilik yang penuh dengan buku! - hooyeahhhh! library tak kira sebab aku nak semua buku2 tu hak milik aku, so itu yang mustahil tu, sedangkan kalau duduk dlm library tu kire dah tercapai la misi aku kan, keh keh kehh! :D


tuit!

hah! tuitt!
ingat tak kecik2 suka main kejar-kejar.. kalau dulu masa kat labuan i used this word. "TUIT!"
sebagai tanda berhenti rehat sekejap, masa datang semenanjung ni, some of them guna "CHOOPP!" - eh! betul tak???

tuitt! benda nak ckp ni takde kaitan pun ngan word tuit tu, tapi disebabkan "tuit" tu guna sekali dlm main kejar-kejar so dia masuk sekali...hahah~!

nak cakap, aku mmg suka main kejar-kejar ni... kejar orang.. hahahah... pernah buat dajal kejar orang samapi orang tu takut... history betul.. tapi.. bila dah penat kejar, aku dah tak kejar dah.. aku biar kau pegi diam-diam.. so pergilah n jgn tunggu aku kejar kau lagi k, :)
sebab aku dah tak kan kejar, and bila kau pulak kejar aku, aku la pulak yang LAAARRRIIII! hahahahah


P/s: just nak bgtaw jer, i'll never give up, tp bile dah give up.. then i really do!

Saturday, December 4

lost in memory

telinga again bersumbat dengan ear buds! grenade.
tangan ligat tekan memouse~ hard disk clean-up mission!
from folder to folder, file to file..
sume aku aku bukak balik.. everything. dan di lihat semula...
and suddenly, folder yang dah lama tak bukak tu di bukak semula.. kalau folder dlm hard disk ni reti berabuk, agaknya memang dah bape kaki la habuk ader kat dlm folder tu.. a top secret folder!
open it. double click on it! and puff!!
looking back to the memory, it tears my eyes!
kakak, orang rindu kakak~

Friday, December 3

bestie!

a second time of Rapunzel. having such a great time as always and here they are! my bestie! girls! love u much!