Tuesday, May 15

1 nikmat daripada 100

Assalamualaikum,

Allah turunkan satu nikmat daripada 100 nikmat yang Dia ada kat dunia ni.
dan apa yang kita rasa dari satu tu, jadi berpuluh, beratus dan 'ber-ber'-tambah dari itu kan.
nikmat kasih-sayang. nikmat makan makanan sedap, nikmat kesenangan hidup. nikmat kejayaan dalm macam-macam aspek dan banyak dan sangat banyak lagi.
tapi bila Allah turunkan satu ujian yang sangat kecil, punya cepat melatah.
masa rasa nikmat lupa, tapi kadang-kadang lupa juga masa ujian kecil menguji.

semalam, Allah turunkan ujian kecil, dan pastinya sedih. Tapi mungkin setakat tu rezeki yang Allah nak bagi. dan Allah tu memang dah Maha Bijaksana pengiraan ukurannya. Mungkin disebabkan usaha juga tidak seberapa maka keputusannya juga tidak seberapa. Positif thinking memang perlu dalam hidup kalau tak memang sesat.

Dan Allah itu Maha Adil bila setelah hujan diberikan matahari dan lebih indah keluar pelangi dihujung langit kan? Semalam begitu dan hari ini begini. semalam hujan dan hari ni langit Alhamdulillah cerah. Alhamdulilah untuk rezeki yang mungkin kali ini usahanya sedikit berganda daripada keputusan untuk hari semalam.

berterima kasih untuk 1 nikmat walau[un sebesar zarrah dan jangan lupa Dia dengan nikmat sebesar zarrah tu.
 : D

Sunday, May 13

diary

Whether to keep it as a secret or to shared it with someone, the point here is everyone has a story. Your experiences, feelings, ideas, thoughts, and dreams all combine to form your life and your journey, something copy right by you. And a great way to keep a relative reflection of all those things that have happened in your life is to keep a journal or diary.

well, untuk tajuk bel kali ni.. :)
tapi ada satu diary ni, dah lama dah ada, dah lama dah publish, dah lama disuruh baca dan pahamkan.
ditulis sebagai peringatan untuk semua.. dan diminta untuk tidak meniggalkannya..
 diary of Allah.
it contains everything, dunia dan akhirat.
cerita form the past, present and future. All from Allah.
 Tilawah dan Tadabur.
moga dipermudahkan urusan.

Tuesday, May 1

minit terakhir



Assalamualaikum,

Agenda minggu ini;
Rabu - Test Public Sector Accounting 420 (chapter 2-5)
Jumaat - Test CRG 420 (chapter 1-SIA)
Sabtu - Modul untuk pelajar

as for last week, i'm HAPPILY finished my mid term break by watching televisyen all day long and this week! it become my nightmare! semua benda pon last minit. nota tak siap. chapter tak habis cover and assignments are waiting like ....... ok stress! tapi salah sendiri!

MAY maybe my worst month for this semester.

post it note ~ siapa cakap jadi student ni senang? siapa cakap menuntut ilmu tu perkara mudah? hanya ada 2 option, awak belajar dan ingat selamanya atau awak belajar hanya untuk lulus peperiksaan? OK!