Monday, June 6

hiperbola

cuba lari guna minda di atas trek buku,

pergi ke mana sehaja melalui minda, dan tiket anda adalah buku atau lebih mudah bahan bacaan. pernah cuba?? quite interesting...hihih.. (cewahhh~ berfalsafah kunun-kunun) metafora, hiperbola dan segala bagai... komsas bahasa melayu.. :D

maybe tak cukup untuk puaskan hati, dan mungkin juga tidak cukup untuk memaksimakan tahap kepuasan tapi ok lah...
saya kalau nak lari sekejap, saya cari buku. nak kata saya ni ulat buku sangat takderlah kan... saya tak di didik untuk suka baca buku pon, hahhaha... cuma saya memang suka buku... fiction or non fiction... ada identiti sendiri, ada destinasi sendiri, ada fantasi tersendiri...

to have something impossible, i read books.
to go somewhere impossible, i read books.
to imagine something unimaginable, i read books.

untuk saya yang gemarkan buku especially novel ni, everything in it is a fantasy for me. kejadian, watak dan charakternyer, hanya sebuah fantasi. a good way untuk lari dari realiti hidup tapi tidak elok untuk sentiasa berselindung disebaliknya. dan ayah saya pernah cakap, baca novel ni tak berfaedah, saya memang bangkang keras, ingt dalam novel takder ilmu ker??? everything yang kita baca ada ilmu walaupun sedikit.

btw:tak rasa ke kuasa sebuah buku tu besar??

1 comment:

  1. yup. sangat besar.
    but depends on wut types of book jugak.
    kadang2 ia berkuasa mengubah cara kita view something or some issue.

    ReplyDelete