Monday, January 31

sempurna~


mereka kata saya mementingkan kesempurnaan, for some aspects of course.. cntohnya, i used to say something like this, *farahin, tudung aku ok tak?? ^urmm..kau tanya aku kan???urmm..actually tak berapa nak center..eheheh and the result is dia cakap, *alah! kalau tanya kau memang camtu, perfectionist sangat! and benda ni berlaruratan and kerap kali dikatakan oleh my few other housemates... hurm...mostly pasal appearance la...(itu yang selalu diorang cakap) as for me, aku takderlah rase term "PERFECTIONIST" tu perlu digunakan.. sebab it's just that sumthing yang aku rase perlu dititik beratkan...and tak jugak aku ni kena dalam keadaan sentiasa perfect kan (in terms of appearance okeyh) sebab sometimes aku selekeh jugak.. it depends a lot on my mood.. but maybe most of the time i try to look as nice as i can. sebab mak selalu cakap, * kena selalu nampak kemas, so maybe tu yang aku praktikkan kot... kot la, :) there are few others stuff yg diorang ckp aku ni perfectionist and that should not be revealed here, well... friends give thoughts and friends give advices... we are the one who's gonna take it or not kan.. as long as im not making something stupid or something which i will regret in future, so im happy the way i am.. girls! thnx a lot, u make me learn myself better, thnx so much ya!!

p/s: hey budak kecik!..hahaha..sentap ke kitorang seronok sangt??? hahahah..sape yg outing tak seronok?? even im a lone ranger pon i do have fun when im all by myself taw... hahahah...i'll teach u how to be a good lone ranger okeyh! and and, akak tunggu sanagt2 ader orang tu belanja akak makan mcD n not for free...hahahah...buy one for me, ;P

Sunday, January 30

tun mahathir 2



30 Januari 2011, untuk pertama kalinya menjejakkan kaki ke IStana Budaya, WOW!
well, a few things happens on the way.. tersesat la..tersalah jalan la...gerak pukul 6.30 then sampai about 8'o clock! nasib baik sempat... terus beli tiket and again nasib baek ader..huhuhu..

on 8.30 kitorang masuk dalam panggung teater... n again i say,
"ohhh! macam ni rupanya panggung teater...takderlah besar sangat pentas dier...."
n lepas nyanyi lagu negara n segala bagai mukadimah n the theater begin! one by one screen began to opened and baru nampak!
"ohhhhhhhh! how big is their stage? big props big scene and big number of actors!!"
hahahahah... fantastic!!! it end exactly pukul 12.00... habis dengan babak Tun Mhathur ingin lepaskan jawatan dier as PM....
banyak mesej cuba disampaikan n banyak juga adegan2 sejarah yang rasneyer kalau belajar sejarah mmg boleh ingat..hahhaha...even tak detail sangat la kan....
part paling disukai, Sarimah Ibrahim as the narrator!! walaweyhhh!! lawak giler....HAHHAHA...
overall, BEST! (sebab first time experience kan,)
thnx to my friend alynn n her neighbor sarah sebab ajak pegi sana, :D

Friday, January 28

we are super senior! :D







ta----daaa!! heheheh,,, since dah ckp nak masukkan gamba ari tu,,, so..here they are!! for this moment ini yang dpt di-uploadkan yer, :)

i ♥ dais

bile sebut pasal dais, selalu org tanyer, "awak amik course aper?" "dais," "huh?ape tu?"
diploma in accounting information system, dah berkali jawab and we're still not acknowledge, dtg dari fakulti perakaunan but then budak akaun jer selalu di sebut, kalau sebut D'ais mesti tak taw punye...and tak kesah la pun kan, sbb tak bercadang nak sambung in this type of course in degree nnt pun kan... HAHA, sorry.. ok! skip skip skip, last tuesday, our class buat trip, a PHOTO SHOT trip! beselah, bile dah agak2 ala super senior ni nak jugaklah amik gamba kan sebab ntah bebile jumpa lagi,,,, well, 6 cars and about 24 people dan kami meyerbu sebuah studio kat masjid tanah, urmmm..keadaan studio tu tak payah cite lah... buat sakit hati jer... ouhhhh! and kitorang ade theme, CORPORATE and i ♥ dais theme! and totally fun okeyh! everyone trying to look their best! yelahhh! bile lagi nak berdandan-cun-melecun-tahap-artis-pon-boleh-kalah kan??? *wink wink* anyways all of u look fabtanstic and hand-chooo~! ahhahahahah handsome+machooo~! later untuk baju dais ber-rainbow kitorang pegi pantai, tg.bidara...a very nice place... cuaca agak elok and everything berjalan smoothly... but then, ada sorang kawan yang ader masalah sikit... dier demam, ciann dier.. muka dier takder senyum langsung... nasib baek tak tumbang.. 4 dslr camera and more than 4 photographer tak bertauliah... kira okelah.. and photos came out so nice! photo will be uploaded soon, here's some teaserrr for yang dtg melawat n jenguk-jenguk blog i yang tak berapa nak cun ni, thnx yaaa~!


Thursday, January 27

grr.

my cute little acer, please hold on,
my cute little acer, how long have u been sick,
my cute little acer, do i ignore u that much,
my cute little acer, are u sulking with me,
cik lappy saya tengah sakit, everything will stuck bila dah sampai kt desktop~ arghhh!
merajuk agaknya tuan dier tak jaga betul2...
alik ni nak kena format! many things need to be back up!
xnak lost pape pon...
cik lappy sabar yer, few more days
and u'll be good again, :')

Wednesday, January 26

front end and back end

arghhhh~ tidakkk! kepala otak dok ingat gambar rumah tu, rumah tu ada atap pintu ngan tingkap... yellaaa~ dah nama pon rumah..beselah tu... tetibe nampak lembaga hitam...OHH!!tidakkkk!! sir! ampun sir! ampun!! tersilap expectation.. kunun2 taw tapi tak taw la sir.. HAHAH!

ni la kalau dah baca last minute, menyesal sampai dah nk abis sem nnt pon masih dok kenang2 taw....hailoh,hailoh!!

wei, berapa types sumer sekal???
wei, berapa component???
we, aku tak taw pon part yang tu???
wei, tu chapter mane???
wei!!
adehhh~

resulttt~~~~~> 1.0%
adeeehhhdehhhhdeeehhhhh~!

Sunday, January 23

decision made! HAHA

This time I'm gonna live my life,I ain't no stepford wife, No I ain't perfect,Gonna find somebody who's worth it,And no, you ain't that person , Coz i caught you constantly flirtin', With my best friend...So i guess i'll say goodbye, I'll find me another guy, Why you always makin' me cry
No I can't stand it, no you can't be my man, It don't matter who you are, Even if you were a star, You've got to go , Read my lips i'm leavin', and no no i ain't teasin', This time it's for real, Gotta find, you another girl, Coz this one sure ain't stayin', By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone...

keciknya laaa malaysia

kalau dah guna title macam tu mesti la sebab dah ternampak orang kan...
berapa diameter bumi???? berapa luas bumi???? to be specific how big malaysia is???? ada about more than 14 states dah aku masih rasa yang malaysia ni kecik (memang pon la kecik kannnn...)
walhal, tak kenal pon but then ada someone yang menyebabkan terkeluar ayat,
"ehhhh~~~ macam kenal je budak tu, budak sekolah kite kan???"
"tapi aku tak kenal pon dier ni, tapi aku knal la budak tu," how complex percaturan yang Allah dah tetapkan,, pertemuan every human in this world dah di tentukan since kat Loh Mahfuz aite??? we will meet that person at time and places as been destined.
there's must be a connection between a person eq??? tapi kalau dalam islam, we all related... saudara se-islam...
huuuuhhhhh~~~~~~

Thursday, January 20

amnesia

farahin: since bile kau jadi tua ni?
farahin: since when aku jadi pelupa ni?
farahin: apsal sume benda pon takder dalam kepala otak ni???
farahin: quiz, assingment, due date, and even important dates???
farahin: sah! kalau tak amnesia kau dah nyanyuk ni???
farahin: or is it too much things to be think off???
farahin: off you go!!
farahin: yes! i should!
farahin: get me out!!
farahin: *blank*

Tuesday, January 18

tunggang terbalik

wargghhh! 2 minggu yang tunggang terbalik! too many things datang bertindih, too many things need to be think! dan, daaaayyyuummm! im all stressed up!

but then ada jugak la benda yang membahagiakan,
  • awak, kite ada crush kat boyfie awak, tapi jgn la risau sangat k, it just a crush~ :P (wakakakakaka- gelak paling jahat aku pernah buat!)
  • awak, kite dah terserempak dengan awak, finally! and u look matured too!
  • you! reti naek basikal rupanya, ingat teror tekan minyak and brek kereta jer...hahahahha... anyway u look cute! *wink wink*
  • encik! walaupun tak berapa nak paham tapi sebab encik tu encik saya pon buat-buat paham la, (*___*)
  • weyh! dah-dah la tu, tak payah la buat "kunun-kunun" kau tu, *and try to avoid, bahaya sangat ni..baik amik precaution steps awal2* ngeh ngehh` :D
rules and regulation, stick to only the usual way u are = bored!!!
against it! break it! = u rock???!
well, me can only be me and never be you! coz me is letter M and E and you is Y+O+U, equal to me never be you!

Monday, January 10

how long has it been?

fuhhhh~ fuhhh~ penuhnye debu sawang segala bagai.... berapa lama tak tekan-tekan keypad??? long time okayy! been busy...
coming back to melacca and tons of things should be done! baru second week kat sini tapi macam dah sebulan...a lot of things...next week dah ader presentation... CTU plak tu...hailohhh~! well, everything comes with it's pros and cons aite??? positive thinking farahin, ur final sem and u should do ur best! think bout the future and u can do it! (positivenyerrrrr~) hahahhahahahah....
kadang-kadang life ni macam ni lah..macam sekarang ni... sumtimes good and sometimes not kan... so, just what i need to do??? just keep on smiling coz that will be the only way to make up my day... (but then, i think my day pon takderlah teruk sangat kan, ) everything just fall perfectly at their places, good things and also bad things... few unexpected but then, fine in the end...
tons of stories, tons of laugh and few drop of tears of course,
just a brief update, see ya soon... :)