Tuesday, November 8

u, pretty.

half past two. a.m in the morning.
test pad bertaburan. manual open wide. chapter 1. LAW.
this coming monday, test. and only now baru nak buka buku. tapi laman muka buku selalu je terbukak. hai la otak... salah sendiri.

tabiat. telinga kiri kanan sumbat dengan lagu, so kalau tanya how saya study? saya sendiri tak taw. otak memang bergerak in full consumption. cerebrum, cerebellum, medulla oblongata. yup! fully uitize. nak cerna lirik lagu, nak cerna all the info yang sedang di baca. wahhh! tetiba rasa yang otak ni sangat hebat sebenarnya.

well, hidung dah kena flu ni, and voice dah ade ala-ala ella tengah nyanyi lagu rock baik punya, so, here we go.........

UGLY by SUGAABES. pernah denga?
the lyric sound something like this,

when. i was seven they said i was strange.
i noticed my eyes and hair warent the same.
i asked my parents if i as okay.
they said you're more beautiful.
......
people are all the same.
only get judged by what we do.
personality refects name.
and if im ugly the so are you.

people perspective. they define pretty tu kadang2 terlalu complex. sedangkan cantik tu sangat subjektif. for instance, how come kecacatan kat muka such as dimple can make someone tu pretty kan? kan?

u become much prettier if it comes from the inside. ok. organ dalaman sihat mesti muka pon cantik.. ye tak?? yela.. mesti akan nampak muka tu sentiasa sihat and u become pretty. and lagi best kalau ada inner quality yg sangat bagus. yelah.. all the things yang tak boleh ukur, such as, kindness, faith towards Allah, yadda, yadda, yadda..... semua ni will become extra token to make you more beautiful. kan.

so, janganlah rasa yang awak tu tak cantik just because people say you so. u have your own quality, which makes you prettier.

ok. one roll tissue almost habis. flu getting worse. and my note stii unfinish.

BTW: this post is to help my self-esteem.

No comments:

Post a Comment