Tuesday, August 31

buat seorang sahabat.

kepada seorang sahabat; u know who u are.
thnx for the entry, dan mmg disebabkan aku seorang je yg mmg dapat update tu so aku taw benda tu mmg ditujukan buat aku seorang. here is my reply~ (aku taw kau mmg tak kan bukak pon blog aku ni unless i told u to do so) oleh sbb tu aku terpaksa letak link ni kat fb kan... tapi dlm msj jela coz i dont want anybody else to read around for all the things i jot down for u. except for my darl stalker(if awak baca keep ur voice down n never ever open ur mouth regarding this.. zip it...i trust u)


sahabat,
we've been friend for almost 2 years i think. di temukan dan kite bersahabat. aku pernah cakap kite memilih untuk bertemu semenjak di loh mahfuz lagi. jadi aku mmg memilih untuk berjuma kau dan akhirnya kita berkawan.
i know sometimes aku jadi seorang kawan yg sangar harsh.. aku kasar dlm memberi pendapat. aku bertelagah dan tetap dengan apa yang aku katakan.. it doesnt mean that ur not a good friends. kawan kite berbeza mengikiut individu itu sendiri.. dan nak mencari yang betul sebijik sebuah dengan kita memang mustahil.. even orang yg ader kembar pon berbeza... lagilah kite yg takder pertalian darah.. but we hold on one thing for sure. we're friend..
keikhlasan sesuatu yang abstrak.. ko tak boleh nampak apatah lagi sentuh. keikhlasan dtg dari hati dengan bantuan akal fikiran memikirkan kebaikan dan keburukannya... aku ikhlas berkawan dengan kau. itu jujur.. aku mengaku kita memang 360 degree berbeza.. mungkin sbb itu kita masi bersahabat.
aku tak pernah anggap sesiapa paham aku.. not even my best frends... itu hakikat... sebab aku sendiri belum mengenali diri aku sendiri.. karekter aku sendiri... orang kata, sometimes enemies know u better than ur friends does... mugkin quote tu betul n satu kerja pulak aku nak cari musuh suruh dier explain diri aku nih... hopefuly takder musuh la kan...
kawan terbaek bukan dtg dari ukuran masa kite berkawan.. kawan baik bukan bermakna datang dari mandat BFF yang dianugerahkan.. kawan baek tak semestinya kawan yang selalu dan hampir dengan kita.. itu pandangan aku... bukan mudah nak pegang title kawan baek...
i lock my heart. from any pedatang asing yang try nak masuk... u may look me as a friendly person but i may not... dont judge me by my looks... sbb aku hanya hamba Allah yang sering lupakan arahannya.... itu aku...
i know i hurt u... A LOT! aku sedar dan bukan niat aku nak buat2 buta.. sometimes mulut aku mmg lancang... aku taw tue... and im sorry for all the mistakes i have done to you... with or without aku sedar...
bukan mudah nak kenal seseorang.. coz sometimes aku pon mengalami masalah yang sama. tak kenal kau...tapi insyAllah suatu hari nanti...
bila aku tidak bercerita does not mean yg kau tak penting... kau mungkin tak perasan.. tapi kau antara yg terawal mengetahui apa yang cuba aku sorokkan.. i dont know u realize it or not.. dan aku takkan sebut pon benda tu...biar lah....
bila aku mintak pendapat orang lain does not mean aku endahkan pendapat kau...
maybe certain cases yang berlaku lately nie buat aku tak tenteram dan sampai sekarang sbenarnye aku belum jumpa orang yg betul2 dapat bg aku nasihat...
im still looking.... maafkan aku untuk semua kesalahan aku... dan moga kita berkawan here and hereafter... amin...

aku memang suka kacau kau..

kepada mereka yang pernah di kacau aku..
aku ni mmg suka dok kacau ketenteraman awam korang...
aku memang tak suke tgk korang senang n aku mmg suke usik-usik cuit ngan korang..
tapi ader sesetengah dari korang aku suka kacau sbb aku suke kau la sengett...
tu pon tak paham ke???
ke kau mmg buat2 tak paham..
sungguhlah kau juara blur tahap tertinggi sedangkan kau juara benda lain?
pandai2 la kau fikir nape aku buat benda2 tue..
tapi skrunk aku suka kacau kau sbb aku mmg suka pon..
maybe perasaan suke tu macam dah tak berapa nak ada kot..
just perasaan suke kacau kau jer..

tu la..kau lambat take action... so.. mujhse dosti karoge?
hahahahah.. anyway! aku suka kau!

Monday, August 30

dean's list night at uitm melaka




nak share our night at uitm hari tuh.. ader dinner for deans list.. ALHAMDULILLAH, dapat kekal kan pointer as a one of the dean's kan.. n 'orang tu' pon dapat jugak.. congrats tok awak yea!! and to all my friend yang dapat n turut hadir thhatt night... congrats to u olllsss~~ :)

countdown raya~

rasenya dah nak raya dah kan..
so dah boleh stat countdown raya la kan??? :)
2 weeks or less to go~
to be exact!

10 days to go!
~salam ramadhan~

Thursday, August 26

hlovate


disebalik nama identiti dirahsiakan. sepelik nama sepelik itu juga tulisannya. buku hasil nukilannya sudah berbuah sehingga 7 buku... HLOVATE! khabarnya gabungan 2 words : love and hate! sebelum ni aku memang tak kenal pun penuls ni.. sampai satu hari my friend suggest untuk baca one of his/her books. title: Aa+Bb. rumusan: si addin dan benz serta sedikit aksi megs 7! extraordinary! comment aku yang pertama setelah habis baca dari muka pertama ke muka akhir buku itu.. sejak tu, hlovate become my favourite author. banyak spekulasi timbul regarding his/her identity.. and when that issues sre up hlovate hanya: 'makan biskut marie' heheh ;) aku tak sangka ramai rupanya peminat dier. to be exact : die-hard-fan.. aku melihatnya sendiri masa international book fair kat pwtc... first time aku tgk orang berebut beli buku n the book is his/her! memang terkejut tahap boleh kena serangan heart attack la.. sebab aku nampak ader yg dah dapat buku tapi still ckp " kak, saya nak lagi empat!" n ader yg sampai parents tolong rebutkan.. ohhh!!! memang ramai betul fans awak yer.. congrats! maybe your tulisan is something new in our industry! keep up ur good word! n good work!!
and aku pernah membuat satu short story as my what is it call again : yg dok kat depan tu n share some story???
>>kat klaz bel.. aku jadikan dier tajuk utama... n aku pernah hantar email kat dier n first email dier replied but the second one tak..maybe apa yg aku cakap dier malas nak jawab kot? or dier maybe too bz... and plus i add dier punya YM! hahahahah ... n pernah jer dier reply one of my messages kan.. n tu jer buat aku happy giler nak mati.. hahahah ;D
well.. tak nak la membebel panjang kan... here is hlovate's book!



1)5 tahun 5 bulan
2)Schubert serenade
3)aA+bB
4)Tunas
5)Ked's Story
6)Rooftop Rant
7)Versus

memories by maki otsuki



Chisana koro ni wa takara no chizu ga
Atama no naka ni ukandeite
Itsudemo sagashita kiseki no basho o
Shiranai dareka ni makenai you ni
Ima de wa hokori darake no mainichi
Itsu no hi ka subete no
Toki ni mi o makaseru dake
Moshi mo sekai ga kawaru no nara
Nanimo shiranai koro no watashi ni
Tsurete itte omoide ga iro asenai you ni
Chisana koro kara uta o utatte
Yume miru kokoro atatameteta
Minna de maneshita himitsu no merodei
Kondo wa jouzu ni kikoeru you ni
Ima de wa tame iki tsuite bakari de
Daremo mada hontou no
Yume sae tsukamenai mama
Moshi mo jidai ga modoru no nara
Namida o shitta koro no watashi ni
Tsurete itte setsunasa ga oitsukanai you ni
Moshi mo sekai ga kawaru no nara
Nanimo shiranai koro no watashi ni
Tsurete itte omoide ga iro asenai you ni
Tsurete itte setsunasa ga oitsukanai you ni


dont hesitate to sing along ;)
*wink wink*

sungguhlah~


ish..ish...
sugguhlah hari ni memang mengantuk betull...
walaupun mata masih terbuka tapi kpala macam dah sakit sebab tahan mata tu kasi bukak..aduhhh!
asyik tido lambat jer..tu yg jd cmni nih! aiyakkk...
kan ke best kalau boleh tido macam sleeping beauty tu... lama giler dier tidur..best jer ;)

Wednesday, August 25

extraordinary

saperti jugak title post nie, things that will be told here memang EXTRAORDINARY...
(yelakan... tajuk tu mmg mengambarkan intipati entry pon kan) adooohhh~~

lets begin..
first time in my life, aku buat sesuatu yang luar jangkaan. BIG ENOUGH UNTUK CAAKAP YG MEMANG BETUL LUAR ALAM>
tak pernah buat benda nie...aduyaii...farahin...apa jadi sampai macam ni sekali?siapa yang harus dipertanggugjawabkan untuk perubahan diri yang terlalu drastik??? of course la diri sendiri kan???
senget betull!!
kan before ni aku ade letak entry yang ala2 tak berapa nak tercapai dek akal.. kecewa la.. itu la.. inilah.. n disebabkan all those things life aku sedikit complcated dan miserable which caused me to make a confession! get it?? CONFESSION???
luahan hati... aku tak taw la if die maybe take this as a joke.. sbb the way dia cakap pon macam tak clear...

it started with a message at 6.00 a.m... (bapak awal??? mmg pon) sbb aku dah penat hold back.. sakit hati sendiri... pedih sendiri.. aku nak let go sbb im just too tired la...
(messages yg disimpulkan)
>> i nak buat confession.
>> i dah xnak contact ngan u lagi.
>>yup. sbb u tak buat pape la i dah xnak contact u lagi.
>>sbb i pernah suka u.. sbb tu la i dah xnak contact u lagi.(lembab nak mati kan?)
i used the word 'suke' instead of that lovey-dovey word such as love, sayang or all those kind of words.. lagipon aku rase mmg aku just pada tahap hanya suka pada dier...
feedback??? respons??? memranjatkan!
but then, come to think again.. i think he's just joking around. dier pon mmg jenis camtu.
then apa yang extraordinary??? of course la confession tu sbb seumur hidup aku mmg tak pernah buat benda nie... NEVER means mmg tak pernah pon... pecah record betul sbb dier org pertama yg berjaya buat aku meluahkan perasaan kat dier...
the most unforgettable part bile dier replied... (sound something like this)
>>u malu sbenanrnyer kan.. sbb tu tak na contact i lg...
of couurrrssseee la MR. aku memang malu tahap nak koyak muka n pam kat toilet bowl tu taw...
adoii.. kau boleh plak dok mainkan aku..dah la aku dah malukan diri with the confession n kau boleh plak replied camtu.. aduhai lelaki! ^^"
n sekarang aku ttbe rse cam menyesal la sangat sbb telah mengeluarkan proposal yng mmg tak logik tu.. adehhh~ hell-p me!
samapi sekarang aku sendiri tak percaya yg aku dah buat confession tu.. especially kat dier yg sbenarnyer mmg tersimpang jauh dari taste aku..mmg betul luar alam.!

^^"
memang malu yg teramat sangat nie..

Tuesday, August 24

kembali seperti sediakala..

hanya untuk tatapan sementara,,

nukilan ni hanya untuk menggamit memori. memori aku.. bait-bait yang pernah kulihat dan baca. mencuit dan mengeletek hati juga membuka minda
juga sedikit dari aku.


> kalau awak rase bosan kire awak normal la tu...
>>awak nak cakap yg saya ni abnormal ker if saya tak bosan???
>erqq???

>kalau mencintai awak satu dosa, jadi melukai saya itu satu pahala??

>cinta itu sinonim dengan ubah!

>tawa, senda,gurau, tidak bermakna saya gembira.

p/s: there one phrase which i quote it from somewhere else.. sorry for using your quote. it's just so interesting! ;) - credit for the owner.

buurrppp~





p/s : azwa, if azwa bukak post ni..ein mintak maaf sbb tak dapat belanja azwa makan pizza..sorry :)

happy world women day 2010


Selamat hari wanita sedunia..

To all women out there... this is our day...
kepada wanita2 sekalian...

pelajar wanita >>> hargailah hari mu dengan senyuman manis untuk setiap subjek yg anda pelajar hari ini

pekerja wanita>>> lakukanlah kerja anda dengan senyuman dan berkat

si kekasih>>> mungkin boleh meminta sejambak bunga buat diri sendiri...(pastinya dari suami terchenta la kan)

si isteri>>> mungkin ada satu makan malam indah buat anda

si ibu>>>permintaan dari anak2 dan masakan untuk anak2 dan keluarga tersayang...

si ibu tunggal>>>jangan bersedih... pastinya ada sesuatu buat mu... :)

si nenek>>>mungkin anda akan menerima cucu?? :D

mak nyah>>> anda yang ingin menjadi wanita??? semoga kembali ke pangkal jalan ;)

siapa sekalipun anda, apa juga status anda, selagi anda memiliki jantna sebagai wanita, saya mengucapkan selamat hari wanita. hargailah hari ini dengan menghargai hari dan diri anda.. :)

dan untuk diri ssaya sendiri.. semoga hari ini bertmbah baik dari sebelumnya,, :)

post express

just nak cerita sikit jer ni..

semalam berbuka puasa ngan PIZZA!
yup! pizza hut tu... island supreme, mushroom soup, arabian spegeti.
hahahah :)D
memang sedap pon..

Sunday, August 22

sudah kepenatan.

im tired of the drama...
kenapa jadi macam ni sedangkan im not supposed to be like one.
menyakitkan hati taw tak?
of course la tak taw kan..
dah ahti aku.. bukan hati korang...
hailoohhh!
dah la...let it be...

Saturday, August 21

slowly it become cristal clear!


yes! n now.. im not gonna contact you anymore... ANYMORE! if u nak contact i then WHATEVER.. but i will never contact you! enough is enough! n i dah penat dah keep on falling. okay! get it! (EVENTHOUGH YOU TAK BACA PASAL NI.. DO I CARE! NO! BIG TIME NO!) BLAH LA YOU FROM MY LIFE... ttbe nak emo kan sedangkan takder paper.. but then thind getting my nerve.. so what?? hate guys~

Friday, August 20

sesuatu yang dijangka dan terjangka juga~

sudah aku jangka..
aku dah melihat perubahan itu..
dan aku yakin akan benda itu..
tetapi apabila difikirkan semula..
ia mustahil sbb it almost happened before... kenapa tidak di angkat sebagai iktibar?
kenapa ia terjadi semula..
ALHAMDULILLAH.
sekurang-kurangnya ia selamat.
bukan seperti yg lain...
semoga kau tabah menghadapi. bersabar. banyak kan zikir.
Allah itu maha kaya. mugkin ada hikamh di seblaiknya.
aku hanya mampu memberi semangat secara tidak langsung..
aku tidak berniat untuk menghina mahupun sekelumit rasa tidak adil..
aku hanya mampu jadikan sebagai pengajaran buat diriku..
tabahlah menhadapi ujian. semoga diberkati-NYA.
AMIN.. aku memohon maaf andai kata2 ku berupa pisau.. tiada niat menyakiti..
hanya luahan hati nurani..
senyum kembali. Allah maha mengetahui...

friend.






untuk awak. terima kasih kerana jadi kawan saya. ;)

Thursday, August 19

lauk berbuka puasa...

ttbe rasa nak buat entry untuk apa yg telah dihadam dlam perut selama puasa berjalan dengan penuh barakah ini.

semalam: lauk berasakan daging. kentang.
1)daging masak kicap diperkyakan bersama kentang.. buh la sikit kentang nak menghabiskan stok yg memang tak banyak tu pon....
2) begedil sikit.. ada tinggl 2... so panaskan n yummy..!
3)daging goreng bersama lada dan bawang... menjilat jari...
4)ayam berempah yang aku amin campak jer apa yang ada kat dalm peti ais tu.. naseb abek sedap..takut jugak tak menjadi..hahahahah

dan makanan yang aku rase kena ada adalah donut. cuma ada sekali tu tak dapat beli sbb dah abis. yelah... serbu bazaar pon time maghrib ala2 nak timbul dah kan.. mmg dah licin la... selalu dtg pak cik jual kuih tu tgh berdiri dok bz layan pelanggan sambil mulut bising cakap 'layan diri, layan diri, kuih 3 seringgit' tup2 aku tengok hari tu die dok rilek jer... kuih dah banyak habis...beselah tu.. :) rezeki bulan ramadhan untuk pak cik tue... heheheh

dan kadang2 ada la makanan tunjuk2... ayam dara golek la.. murtabak la.. roti john la... sup daging la... ade sekali tu beli lauk tapi mak aiii./... membazir sbb bapak aku tak makan ikan tu.. dia akata berpasir...agaknya dier mmg tak suka kot..huhuhu..


alhamdulillah.. rezeki dari Allah.. semoga bulan ramdhan ni penuh berkat untuk semua umat islam...

anyone?

iklan sementara-

~ mencari seorang teman yg sangat memahami.
~ criteria: sangat memahami.
~ good listener.
~ good advisor.

sila hantar kan resume anda untuk permohnan. sekian

berkhidmat untuk diri sendiri.. :)

stalking and being stalked!

aku nak terjemahkan diri aku.
aku suka GEMARKAN ORANG.
dan aku GEMAR DALAM DIAM>
itu aku.
paham kan? perkataan mudah aku gunakan di sini. GEMAR!
mungkin dengan menggunakan perkataan tu dapat menggambarkan secara seluruhnya.

aku ada satu tabiat. tabiat gemarkan orang dalam diam.
aku berkata aku gemarkannya. dan aku hanya akan tersenyum memangdang dan mengintipnya.
aku hanya suka. tiada niat lain. IKHLAS. SETULUS HATI!
tabiat yg bermula di zaman persekolahan kini di bawa ke zaman universiti.
aku seorang perempuan. mungkin itu puncanya tabiat ini berlaku.
aku tidak mampu berkata di hadapan. aku tidak mampu terima penolakan. mungkin.
(aku tidak pernah mencuba untuk berhadapan jadi mungkin ia alasanku)
dan ake gemarkan tabiatku itu. kerana aku tidak menyakiti sesiapa. pada pandangan ku.
(ada sesiapa yang terluka? sila angkat jari telunjuk tinggi ke atas) :P
berharap tada!
here... i just like you. that all. i never want to hurt u. because i know i never exist in your world. u dont know me. and i think u never even know the existence of me in this world. :)

dan kini im being stalked? betul ke? andaian cuma. aku yakin ianya tidak benar. salah sama sekali. bagaimana? ada sesiap ingin tampil mengemukakan apa2 bantahan? hahahah.. hope not AGAIN!
big smile for u and me.

Wednesday, August 18

belajar memasak~ (:

OUH! bukan benda baru pun
just something untuk di kongsi...
aku semakin bijak mancuba sesuatu yang baru..
MEMASAK!
bukanlah bermakna aku tak pernah masuk dapur kan...
of course la pernah... literally...
masuk dapur sbb ak amik pinggan lah.. amik sudulah... basuh tu basuh ni...
tu kira masuk dapur jugaklah kan...
:)
focus!
aku boleh memasak walaupun tak pakar... jadi chef TWO instead of nak jadi ala2 chef wan...
new things. untuk aku la..sebab berjaya..
kadang2 sampai ckp kat ayah..
'sedap kan ein masak... dah boleh kawin dah,' sambil tersenyum riang...
dialog yg kedua tu diucap just sebagai support point yg menunjukkan aku dah reti masak ye.. tiada kaitan dengan yg hidup atau pun yang mati..hahahah..joking :)
some menu:-
1)ayam masak merah @ belada (ala2 mak aku yg masak)
2)ayam@ikan@other sea foods yg boleh dibuat masak kicap pun kira agak hebat la (dapat mandat dari ayah cakap 'lauk kegemaran ayah tu'! kembang semangkuk meggi aku dibuatnya)
3)begedil (kepakaran baru nih!)
4)sayur yang mudah2 la... (park choi ker...tempe ker- tempe ketegori sayur kan?...sawi ker...sayur campur ker...)
5)dan aku sangat menyukai makanan yg berasaskan kentang...(deliciousyyyy!~)
6)aku berjaya mencipta resepi sendiri(aku tgk org masak pastu aku dok ubah ikut sedap tekak lidah aku...dah aku suka...so kira sedaplah)
7)sambal petai taruk udang ker bilis ker pon aku dah reti buat
dah...ahhaahaha(ketawa bangga - bahaya ni..bleh mendatangkan sifat bongkak)

gambar hiasan semata2

agak banyak lagi... sekarang ni nak memahirkan diri memasak masakan yg ada asas santan.. lemak ker.. kari ker.. rendang ker.... sedap jugak an..
YEAHH!!! memasak itu sesuatu yang menyeronokkan sbennarnyer...
dan aku baru perasan.... antara section dlm rumah yg sangat aku suka masuk sbenarnyer adalah... :

1) sebuah mini library dlm rumah..
2)bilik
3)dapur n pantry yang cantik!
AUUUWWW!!! tergodanya!


gambar hiasan semata2

dreeaammmm 2

entry singkat!

aku mimpi kembali 'orang itu'
aduhai.. sungguh pelik sekali.. 'orang itu' orang yang sama muncul di dalam mimpi lalu.
dan kini semuanya berubah. aku berkahwin pulak dengannya. dan kami hidup bahagia.! itu menambahkan lagi kepelikan aku..hahahah..
dan dia sungguh romantik sekali sebagai suami??? aduhaiiii~ bagaimanakah 'orang itu' berjaya masuk ke dalam mimpi kali ke 2?
mungkin aku terlalu ingatkan dia. barangkali~ ;)

Tuesday, August 17

kembali!

benda yg rasa nak di coret2 kn kat sini untuk hari ini...

semalam baca buku yg ber-genre kan ilmiah, motivasi, dan bagi aku sedikit ketenangan dan cara menjalani hidup supaya lebih bermakna di kemudian hari.]
tulisan seorang isteri buat suami : pemilik cintaku setelah Allah dan Rasulullah.
sesuatu yang di dalam itu buat aku terfikir untuk berubah dan cuba untuk menjalani hidup dengan lebih bermakna. INSYALLAH. semoga dipermudahkan oleh-NYA,

Bila dedahkan diri dengan benda2 seperti itu timbul berbagai rasa.
rasa sebagai hamba Allah yang paling tidak bersyukur. rasa sebagai hamba Allah yang selalu leka dan lalai. rasa sebagai hamba Allah yang hina.
Aku ingin berubah. Aku ingin merasakan nikmat yg betul dari-NYA
dan perubahan itu kadang-kala aku rasakan perlu dipaksa sebelum manjadi darah daging.
hendak ku lentur hati ni tapi dah besat macam buluh agar sukar kan?
tetapi sehingga bila nak buat alpa?
buat-buat lupa akan dosa dan pahala?
sedar ia satu kesalahan namun tetap melakukannya.
Benar! kita hanyalah manusia. melakukan kesalahan.
bukankah kita sedar ia satu kesalahan? jadi kenapa masih dilakukan?
hati & niat.
hati yg bersih dengan niat yg suci. INSYALLAH.
dan bagi aku. aku ingin berubah. sekurang-kurangnya kepada sesuatu yang lebih barakah.dan aku yakin tidak rugi. AKU BENAR YAKIN AKAN ITU.
semuanya bermula dari hati.
aku perlu mencari, mengenal,mengamal 'PEMADAM' yang mampu memadam titik titik hitam di hati. SEMOGA DIPERMUDAHKAN. AMIN.
doa kan aku.

Monday, August 16

its been few days...

come to think of it...
it has been few days since i keep thinking of this things.
keep on thinking of making some confession bout my true heart and i just wanna go away.here's the plan.

confess - go away - be silent - and never look back~

but there's something stop me!
what? i never have a heart for him so what is the point of thing confession thnggy??
i guess just let it pass by... be gone and never come back..
what is there to be say. to be hear?
guess not too? thnx~
for stopping me from making any mistakes.

Sunday, August 15

my darl stalker vs. my dear stalker

i dont know one of u.. but please..
next time when u leave any comment please do mention ur name...
i really hope to get to know u whoever u are...
thank u...
-ur dearest admirer-

Thursday, August 12

dreeaamm~

malam - putaran masa - balik kepada berapa jam yang lepas.

~~ post itu di hantar melalui ssebuah laman sosial.
"i have crush on you"
~~post tu dah di hantar tanpa memberitahu siapa tuannya.
~~si pengirim menunggu hampir tiga hari namun tiada balasan apa pun. tapi dia seperti mengetahui bahawa 'orang itu' akan menunggunya di situ. di tempat itu.
~~dan setip kali dia melalui tempat tu, dia pasti menoleh ke arah tempat menuggu itu. dan seperti selalu. kosong.
~hari bertukar lagi.
~~hari ini dia merasakan debaran. mungkihkah???
~~menoleh dan 'orang itu sedang menuggu'
~~sungguh ajaib: hanya si pengirim tahu wajah si buah hati dan tidak pula'orang itu'. tetapi apabila bertentang mata ia seperti membongkar segalanya.
~~si pengirim datang dan menyapa 'orang itu'
~~'orang itu' lantas menarik tangan si pengirim dan membawanya ke rumah ibu bapanya.
(tiba2 jer mak bapak dia masuk campur)
~~'orang itu' sangat marah tentang perasaan si pengirim dan bertindak berdiam diri. peteligkahan berlaku antara ibu dan ayah 'orang itu' dengan si pengirim. (pelik??)
memang pun...
~~akhirnya si pengirim meminta maaf atas ketelanjuran perasaannya dan pergi dari situ.
~~selepas itu hubungan mereka menjadi pelik. si pengirim tetap menjadi peminat rahsia. namun 'orang itu' seperti ....................................

PUFFF!!! lagu wonderwall bermain di handphone. aku duduk dan terpinga2. mata dipisat dan otak mula mencerna.
'orang itu' - apakah mungkin????

Tuesday, August 10

hardest thing ever : being yourself!

with reasons yg aku sendiri tak taw
aku ras nak nangis tapi aku tak taw kenapa
aku rase nak marah tapi tak taw kenapa
aku dah tak boleh nak senyum dan aku tak taw kenapa.
im in a bad mood always and aku tak taw kenapa
dan aku tak taw ape yg tak kena...
im loosing myself tanpa aku taw puncanya
aku kehilangan tawa juga ntah apa sebabnya.
semoga semua kembali seperti biasa.
AMIN~

few days story~

well.. here i am again!
masa bergerak. aku tetap kat situ.
feels: getting worst each days passes by
reasons: UNKNOWN! sincerely! truly! frankly!
appetite: still eating with unreasonable reason~ copycatter!
second to minute. minute to hour.hour to day.day to week.week to month.month to year!
until? like i care~
waiting? NIL!
being ignore? AIL!
hurt? currently
away: right now!
huh..
^^"
(interpret!)

Monday, August 9

kesilapan teknikal...

im not fall for u!
i just get that!
im not in love with u!
hahahahahha..
thnk god!! ALHAMDULILLAH!
i just fall for ur sweet talk~
THATS ALL!!
u such a sweet talker...
n ohh!!! how much i hate you???
so muchhh!!!
typicalll!!
hate u the most!
apa2 pun yang kau cuba cakap.. i not going to believe! not even a single thing.
just keep on being what we are now~
n im hoping u just go awayyy!

Sunday, August 8

if means nothing!

if u can say it easily.
then it means nothing!
if u can act it easily.
then it means nothing!
how easy for me to fall for you.
it means nothing to me!
how much i hate u?
like how easily u say u love me to!
hate u!

happy birthday to me!


if today is your birthday
then it's a very special day for u!
happy birthday to me!!
yeayyy!!!
9/8/2010
and now im 20 years old!!!
wait for next entry!!!

Thursday, August 5

to whom it may concern~

specially made for u..

i dont know why but i feel that we can never be along together.
i dont know how am i doing it all these years.
we're totally different... a 360 degree different. but we still be of what we are now.
it's weird..
u said no n i said yes
u said like but i always dislikes it.
u said A and i always said Z
and sometimes i meant what i say.
i hurt. u ignored.
u hurt. i going to ignore u back
i never meant to brake your heart.
but your attitude just makes me annoyed you more and more each day.
u seems to like what i like but the facts is not!
u seems to be jealous of what im doing and what i have but your never realize the truth beneath all of that.
i hate to be directed. i hate to be told when i know what am i doing..
tat is me. stop dong what i may dislikes and we'll be in peace.
please... just be your self.
just do what u want to do
im sorry~

avatar the last airbender.


ouh!!! im watching movie last night
avatar the last airbender
superly superb!!! AANG! how cute is this little boy! uhhhh~~~
memang ikut sebijik2 dalam kartun which i have watched all of it(almost actually)
tak habis tengok lagi the latest seasons!
i love it!!
5 stars...
tapi semalam just tengok yg normal jer...
im sure if tgk yang 3D mesti gempak habis..
dengan dia punya power..
all the water bending techniques! MARVELOUS!
i think im gonna watch it again... using 3D maybe??? ahhahahahaah

Mr & Mrs Q - eps 1

love is change. cinta itu ubah. dan ubah itu juga boleh ditambah dengan imbuhan dan ia akan berubah mengikut maksud tersendiri. PERubahAN, MENGubah, BERubah, bergantung kepada setiap perspektif individu itu~

Dan ini kisah aku~

Malam itu bermandikan cahaya api yang berwarna-warni. Al-maklumlah, malam raya. Riuh-rendah suara kanak-kanak berkejaran sambil tangan ligat bermain bunga api. Turut bergelak ketawa para ibu di dapur menyiapkan persiapan terakhir untuk menyambut hari raya pada esok hari. Tidak ketinggalan si bapa yang leka berborak di anjung rumah sambil-sambil memerhatikan gelagat si kecil bermain. Risau berlaku kecederaan barangkali. Itulah tradisi keluarga besar mereka. Berkumpul dan bergembira di malam raya.
Adik-beradik sebelah babah ada 12 orang. Sudah berumahtangga, kesemuanya. Ditambah dengan anak-anak yang sudah membesar dan ada segelintir mereka juga telah berumah tangga dan mempunyai anak-anak kecil. Sudah berpangkat mak cik, pak cik, malahan juga nenek walaupun umur tidak jauh berbeda. Bayangkan betapa besar ahli keluarga rumah ini.

**
Kring! Kring!
Telefon rumah nenek berbunyi. Sedikit mengganggu tidur yang sedang lena.
“Assalamualaikum” Sayup kedengaran suara orang memberi salam di telinga Qaisara. Lenanya juga terganggu akibat deringan di awal pagi itu. Cuba melelapkan kembali biji mata.
“Qai, bangun Qai! Bangun. Mama Qai yang telefon tu,” Suara kak Syuhada, sepupunya memecah masuk ke gegendang telinga. Bahunya terasa digoncangkan.
Qaisara duduk. Tangan ligat mengusap-ngusap mata. Otak cuba mencerna bibit-bibit perkataan yang keluar dari mulut sepupunya itu.
“Mama Qai call tu, pegilah jawab sana,” Kak Syuhada menyedarkan Qaisara yang masih kelihatan mamai.
Qaisara bangun menuju ke meja sudut kcil di tepi dinding dan ganggang dicapai.
“Hello ma, ada apa pagi-pagi telefon ni?” Qaisara masih lagi memisat matanya.
“Qai, mama dah cerai dengan babah,” Sepotong ayat itu betul-betul telah berjaya membutangkan mata Qaisara. Tiada tangisan kedengaran. Hanya desah nafas yang menyelubungi sunyi pagi itu.
“Qai nak balik KL hari ni tak? Mama boleh suruh Pak Mat ambilkan kat kampung, or Qai nak stay kat kampung for few more days ke?” Puan Mimi berbicara selepas beberapa ketika menyepi.
“Qai nak stay,” Hanya itu jawapan yang diberikan dan ganggang diletak. Entah apa yang bermain difikarannya ketika itu. Kecewa? Sedih? Entahlah. BERKECAMUK mungkin! Atau lebih tepat dah tak boleh berfikir secara waras sebab terkejut. Dan itu cerita beberapa tahun dahulu. Kini hari raya tidak lagi meriah dan kegembiraan juga semakin surut.
Qaisara duduk termenung. Peristiwa ketika Qaisara berumur 15 tahun mengamit memori. Peristiwa beberapa tahun lepas itu menjadi punca untuk dia berubah menjadi Qaisara pada hari ini. Pegangan hidupnya bertukar serta-merta selepas mamanya diceraikan oleh babah kerana babah ingin berkahwin lain. Mama tabah. Qaisara tidak pernah melihat mama menangis sejak panggilan telefon dulu tu dibuat. Mungkin tidak mahu Qaisara ikut bersedih, dan Qaisara tidak pernah diajar untuk membenci walhal berdendam terhadap babahnya. Itu yang membuatkan Qaisara sangat mengagumi mamanya. Walaupun babah masih menjalankan tanggujawabnya sebagai ayah terhadap Qaisara, dan itu bukan tiket untuk membuka hati Qaisara menerima ahli keluarga baru dalam hidupnya.

Wednesday, August 4

dear stalker...

kepada awak... yer...awak...betul lah...awak yg tengah baca ni... yer..betull..(u know who u are: anonymous!)
terima kasih sebab sudi baca utusan saya di sini...
saya sekadar meluahkan rasa di hati...
sudi2 lah singgah selalu yer.. macam header blog ni
here! is who i am...
di sini... awak mugkin mengenali my alter ego...
yang mungkin awak sendiri tak tahu pun tentang kewujudannya...
maybe...
here im learning...
here im writing...
and here is who i am...
created!
:)
;)

Monday, August 2

hari ni entah baper post dah...

aku rse macam beru lepas dikecewakan...
argggg! pelik betul aku nie

Sunday, August 1

confession with a little broken heart~

today.. nak buat confession sikit... keep it as a secret between u and me okkkaayyy~~

how to put this into words...
Bismilahirahmanirahim....
lets begin. aku rasa sekarang ni i should pour some fresh water to my face.. to WAKE my self up...aku rasa aku sekarag ni tak pernah sedar diri... tak pernah thankful..
i think for everything.
1) tak pernah sedar diri ni tak seberapa tadi having some kind of that 'lovey dovey' feelings towards someone yang dont even suits me even in my dream.. how pathetic is hat??! kenapa nak kena ada perasaan tu toward them and then at the end of the day aku sendiri yangrase hurt with no REASONS at all.. weird kan??! memang pon... first is "jumper"... sangat sakit hati tapi dier bukan ada pape pon ngan aku... he's not even put a glance on me... jauh sekali jadi kawan... so kenapa nak rase sakit hati.. aduhhh!
n the other guy... feeling the same thing... at least not for "iron man" sebab aku tak taw lagi yang dier suka sesape or does he have any special GF or not kan.. sbb tu tak rase sakit hati lagi ngan "iron man" ^^"
aku mmg seorang yg pathetic!
2) never be thankful to what i have up until now... aku rse banyak da benda aku termiss.. yang nie biar aku jer yg taw... no one should know besides of me...
3)i choose friends.. aku baru sedar yang aku sangat memilih kawan lelaki... sbb maybe im not looking for friends which cause problem no 1(yang kat atas tu)... im looking for someone yang takder kekurangan in myself...means--im looking for someone yang aku rse fizikal-ly opposite of me~(u dont have to understand this part) tapi kan bukan ke Allah cipta pasangan yang akan melengkapkan kita(farahin... u being that girl again....) ya... bukan Allah cipta pasangan yg secara FIZIKAL nya akan melengkapkan kita.. tapi dari segi emosi.. karakter dan jiwa...bahasa inggeris pun guna words SOULMATE kan.. means mate yang serasi dengan soul kite... ader ker yang panggil FIZIKALMATE??? aiyyaakkk!!! tu memang sekadar puas nafsu namanya.... :) ;)
look...i need to be more realistic! IM LEARNING! but i need a 'guru'.. someone please help me~

learn from your mistakes farahin. u will not get what u always wanted.
that is LIFE! BE SURREAL!
^^'

feeling uneasy~

dah beberapa hari...
uneasy feeling keeps on following me...
rasa tak sedap hati la...
dunno why....
is something going to happen?
if there is...
please let me be ready...
Ya Allah..

weekends!

OUH! got some story to be written off...

my weekends~
jumaat!
late evening...silap2...night...after isya'
bergerak menuju PD... hotel permaisuri resort menjadi tujuan....
arrived- check in dan bergembira dalam bilik sambil menggodek2 hp baru... yippiieee...
apartment 3 bilik 2 bilik air... so comfy!
dan tidor...

sabtu! the day!
pagi bgn n solat - tengok tv
nak dekat tengah hari turun pegi pantai n take some piccy!!!
ouhhh!!!! bestnyer...
n nak denkat petang tu mandi kolam...
keep swimming..keep swimming....
kuak lentang..terapung..gaya bebas...
satu gaya jer tak buat... terjun aksi bebas! hahahaha
dan petang tu! memorable evening!
malam...makn...

ahad! hampir kepenghujung...
pagi2 dah bagun dan turun pgi jalan2 kat pantai...
more pics!!!
adik pulak mandi kolam dan more pics!!!
kali ni terjun gaya bebas dilakukan...
bergelora jugak la air dlm kolam tu...
hahahahah

p/s - pics will be upload!