Wednesday, October 19

one word. loyal.

ear-buds yang tersumpat dalam telinga kiri dengan kanan dicabut perlahan. jari lembut membuat slide di atas ipod touch 3rd generation, simbol Pause disentuh perlahan. Suara vokalis Oasis terus membisu.
tangan di tolak lurus kehadapan, mematahkan tulang-belulang yang sedikit lenguh. Buku, kertas, pen warna warni, post it note dah bergelimpangan bebas atas meja belajar. Note Audit Evidence tak sentuh lagi tapi google chrome dah terbuka kat depan mata.
"i choose lappy instead of book". Button ENTER ditekan dua kali. Status Updated!

Upcoming test dah berlambak tunggu hari. Next week, next two weeks, before mid term break and after. memang berderet. Kalau fikir busy memang lagi ramai yang busy. Kalau fikir penat 100% sure lagi ramai yang penat. but what to do? our priority as student is to STUDY.. aite?? righto....

err? one word? loyal? ni kes dah dok teringat2 dengan i-learn punya topic for marketing punya subject. this word keep coming as one of my answer to the lecturer. jawab ape sampai nak guna word loyal bagai??? loyal to product. loyalty. haremmm... ntah pape jawapan aku...

kalau loyal to product still tak kisah lagi. loyal to person(s)? urm.. no comment...

im not the kind of person that have this loyal-tism in me. im not the kind of person who think that stick to one thing is the best choice for me. im flexible. too flexible. but when it comes to something that i cant even resists myself, this loyal-tism hidden in me will emerged drastically. yup! and that something caused by something that... let it be history.

so, ear-buds kembali di tarik. masuk ke dalam telinga. Button PLAY disentuh. Wonderwall kembali berkumandang.
Post-it note di tarik.

You don't earn loyalty in a day. You earn loyalty day-by-day.- source: Google

No comments:

Post a Comment