Friday, July 8

ceita hari sabtu,

jyeahhh~~ weekend sudah sampai..... hari yg paling di tunggu oleh semua, yang tua, muda, kecik, besar, mak cik, pak cik, atuk nenek, dan semualah...

and not to be forgotten little kids, kalau weekend ni kalau tak keluar jenjalan pegi tambah lagi koleksi mainan dalam bakul kat memang dah sedai maklum penuh tu, mesti diorang duduk depan TV, yelah kan, kalau dah weekends ni, cartun berlambak-lambak... nowadays lagi dengan memang dah ada channel cartoon sendiri, erghh...memang tak ganjak dari depan tv, fuhhhh~~!

and bila tengok budak-budak ni tengok cartoon teringat masa kecik-kecik dulu, layan cartoon kan, hahahah....


Dragon Ball,
Dari dia kecik, sampai besar sampai dah kahwin, sampai hidup-mati-hidup-mati-hidup balik, fuhhh~~~ kartun paling banyak episode saya pernah followw~~ hahahahah... dengan awan die tu, pikir-pikir balik camne ne la boleh terfollow citer ni...
Usop Sontorian,
zaman kecik-kecik dulu memang femes betul kartun ni.....
Sailor Moon,
"....dengan kuasa bulan akan menghukummu..."
dialog biasa dia masa nak bunuh semua penjahat tu, comel2 je cartoon dia...
Usagi dengan usagi kecik, :D
Keluang Man,
"Dia, bagai seorang pahlawan, menjadi pembela pada yang tiada upaya, dengan ketangkasan langkah pergerakannya, menewaskan musuh yang menbuat angkara... dialah satria,...."
kat malaysia ni takde Batman, tapi Keluang Man ada, kira ok la jugak kan, :), paling ak boleh blah hero dier ni orang sakit juwa, sidekick dier si Tiong Man, adoiii~~~


haaaa~ kan, kartun sekrang lagi hebat, upin-ipin la, boboboi la, kacang la, banyak betulll~~~ huishhh~~ tengok kartun someimes pon oke jugak...sesetengah cartoon ada jugak moral value yang dia cuba ketengahkan kan, so, depends on individuallah, :D

BTW: sesetengah cerita ni ada buat ulang tayang kat Tv, kalau tetibe tertukar channel ternmapk cite ni, memang gelak sendiri la jawabnya, :)

No comments:

Post a Comment