Sunday, October 31

its already 1st NOVEMBER!!! yeayyy!

secara rasminya! hari ini adalah hari rasmi bulan akhir saya akan ber-praktikal.. yuhhooooouuuuu! ngggeee~ hepi habis niehhh! :D

ohhh! count the days left uolllsss!

only

20 days left!



ni dah siap tolak cuti deepavali on 5t of Nov and also cuti raya haji on 17th of Nov(jika tiada sebarang perubahan la~) ngeee! how accurate i am?? ohh..sungguhlahhhh! tepatt!!! hahahahah
well, tak sabar but at the same time mesti akan sedih jugak since 6 bulan kat sini, we are like a small new family kan.. :)
anywayyy! still.. cant waittt!!! huarrggghhhh~ :D

Saturday, October 30

langkah bonggol?~

ni lah adik aku.. yang baju merah okeyhh!! yang tengah2 tu ignore jer! abg sedara perasan hebat jer tuh! hahahah (sory abg boy!) belah kiri tu - alin yang yes! you absolutely correctoooo! belah kanan mestilah alan.. (takderlah handsome mane pon)

kalau adik pompuan kawen dulu dari kakaknya maka terjadinya langkah bendul kan??? kalau adik lelaki pulak?? langkah bonggol?apakah???!
walaweyhhh! ini kisah hot tak berapa nak jadi terhot dalam famili aku nih... aduyaiii! aku sbenarnyer tak taw camner nak react dengan benda ni, seriously aku memang terkujat punyalah (memang lebih dari terkejut punya perasaan weyh!) ehem2...
ni adik aku la punya pasal
(haah! yang kembar tu lah! sape lagi.. bila pulak aku ader adik lain kan..)
nak jadikan citer sbenarnyer, adik aku ni skunk form three n dah ade awek taw!
(serious talk ni) my adik yg nama alan tu la, yang si alin aku tak sure plak..huhuhu...
yang buat aku dapat heart almost kena attack adalah bila bakal mak mentua si alan a.k.a mak fathiah tu datang umah kenal2 nagn mak aku tuh, hailohhh! giler advance weyh! aku calon pon takder taw! kuang..kuang..kuanggg! hebat tak hebat adik aku sorang ni.. langkah bendul tu beb!
(tercabar kefemininan aku!) hahahahah
maybe bcoz of a few similirities between them yang buat mak taht gul nak kawan ngan mak aku tuh, haaiiyaaaaa~ plus yang aku buat aku terkujat extra 100% is mak budak tu kire ade jawatan kat nestle tuh ha! selalulah dok bagi sikit punya makanan dr company tuh..aduyaiii! tercabar 2 kali nih! hahahahhaha...aku comfirm secomfirm comfirmnya yang adik aku si alan tuh mesti bangga tahap pungguh boleh pecah punya lah sebab awek dier baeekkk punyaa! hahahah..
yelah, mak aku pon dan kenal mak dier ngan dier2 tu sekali kan... so kire pre-stage utk dapat green light is done! hahahahah
ni, yang tak boleh blah part diorang dok mucey-lovey-dovey kat laman sosial tuh haaa..adoii! dik.. kau bawah umur la.. i know this may be ur first love but please.... concentrate on ur study jugak keyh... our family is not like others... prove u can do it just like ur brother! i know both of u can! well... semoga kekal forever, jgn ttbe nnt terbreak and mula dok benci each other plak...keyhh! :D love all of u so muchhh!

kisah si perokok~

oh! tiada kaitan yang hidup dengan yang mati yer... hanya sebuah ceritera masa terluang~

sedang jalan2 kat mall ni, terlihat satu adegan drama sebabak,

si bapa sedang mendukung anak masuk ke sebuah pasaraya bersam isterinya. in few minutes later tiga beranak tu sudah kuar... eh2, tangan kosong jer.. dah habis shopping ker??? mereka pon labuhkan punggung kat kusi sebelah ni. eh2, tak beli pape pon dah penat ker??? si bapa menurunkan si anak dan di pangguhkan di atas peha si ibu dan mula bergerak ke kerusi yang lebih jauh.. (lebih kurang 7 -8 kaki jauh). pastu nampak dia selok kocek seluar tu.. oooooohhh~ nak merokok...

si anak : mari la sini... mari la sini.. (sambil tangan melambai-lambai memanggil si bapa)
si ibu : angkat semula si anak ke ribanya.
si bapa : hanya tersenyum sambil menghembus keluar asap rokok.
si anak : mari la sini (masih melambai dan memanggil)
kaki si anak dah melurut turun dan ingin lari ke arah si bapa, dan ditahan oleh si ibu..
si ibu : tunggu dulu, ayah tengoh merokok tu..

ohhh! tersentak! ohh..okeyh.. si ayah berada sedikit jauh untuk mengelak si ibu dan si anak dari mengenai asap rokok beracunnya.. ( well, memang patut pon coz orang yang menghidu asap rokok akan mengalami sakit yang lebih cepat berbanding si perokok) and, si ayah cuba melindungi keluarganya...

si ayah : okey, jom pergi (sambil mendukung si anak)
si ibu dan si anak : jom!

aku : tersenyum sumbing! :)

Gaya Tudung Vogue ~ versi farahin

ehem~ ehem~ :D ngee~ again, for fun saya join blog contest lagi..
ahaks~ n for this one,GAYA TUDUNG VOGUE contest was given as the title and made by sis KHUMAERA!
well, as for me a bit messy and done a lots of involuntary action cum decision pon decide untuk join-join malu contest nie..ahakss! (thnx for inviting yer dear sis) :)

actually kan, i like to try new things and lilit-lilit shawls is part of it and my idea of keep on trying, testing benda baru kadang2 turns out so pretty sedangkan kalau tengok betul2 memang ntah pahape jer gaya tuh..ahakss! ^^"
dan tu yang dapat idea untuk bagi nama for my gaya is :


the sweetest beauty of trial and error






terover sampai letak 4 pics nie.. adesss~ sorry sis, memang tak tahu nak choose nih.. hahahahha :D

and here i tagged 2 of my friends! :)

azwa
puti

hopefully, rasenyer dah cukup sumer syarat yer... ngeee~ well, gud luck to everyone yang join contest nie... :) insyAllah ader rezeki boleh menang kan??

you again!

because your kiss is on my list.. because your kiss is on my list..~~ lalalalalalal~~
hahahha... a 1988 song by hall and oates your kiss is on my list! - click to hear it! :D

seperti biasanya - balik subang and gone out with my bestie diana! ( sorry to puti coz u hve to read this one,,tp rsenyer citer ni bukan type yg kau suka so, u will not get hurt so much tho~ ) and today patutnya we have movie marathon today and turn out to only watch one movie which is YOU AGAIN!!! hahaha...BEST!! how funny when the doer who caused ur life so miserable at high school turn out to be ur future sister-in-law!!! ohhh! and more nightmare when ur mother also facing the same things when her future daughter-in-law's aunt turns out to be her EX-bestfriend! :D
plus the actors just so cute and handsome! ehehehee

well, watch it... sweet ending tho.. no worries, this kind of story memang dibuat to have that kind of ending pon (sebab if tak, then u'll not reach ur box office records!) ^^"


Friday, October 29

favourite spot!

oh!oh! entry ni nak story pasal my favorite spot at my home (kat rumah ayah!) ni lah die! TA-DA!!!!


book shelf and a notice board with my drawings on it!!


ohh! how i love this spot so very much! all my favorite novels are there, and that is only part of it! the others at my mom's house! and the small picture there is my old picture,
please ignore it! :D
it shows my love to novels aite?? i am a collector cum a obsess-or! hahahah!

shawlipop contest! ♥

♥ Assalamualaikum,
well, sedang2 berblogwalking, sy terjumpa contest ni kat one of my friend punya blog (thnx dear shikin).. n suddenly decided on joining the contest.. first time nih join blog contest camni... hahah... just for fun i guess!

still have time to enter this contest, so jom jom,, hantar entry untuk contest ni before
9 November '10
ok dear! for further details just click link below taw!

shawlipop contest! ♥


♥ here is my pics! moga-moga menepati syarat la yer~

Thursday, October 28

18.12.2010

saya tunggu tarikh nie.
saya tunggu saat jam detik 12.00 tengah malam.
saya tunggu bunyi tuut..tuut.. kepada suara orang.
saya tunggu awak cakap terima kasih.
saya tunggu jawapan awak.

betambah kawan blogger aku~

tak abis2 entry utk minah ni jer... anyway dear! welcome to the club yer yankkk!!! share it, keep it, and lets make a memoryyy!
ohh!
!!juwa-terrtory!!
i follow u follow me!
:D

Wednesday, October 27

i've been planning on falling, but i know u'll never catch me!

often happened!
i have planned for it.. plan on falling for you coz u almost make me to...
but suddenly realize that u'll never catch me...

i have planned for it.. plan on clapping hands together with you...
but suddenly realize that u'll never clap with me too...

i have planned for it.. plan on growing old with you...
but suddenly realize that u even never going through your youth with me...

i have planned for it.. plan on laughing together with you...
and u did... but u never cry together with me...

love just blind, or is it you and me have been blinded by it?

uhukss! aku memang cenggini~! kalau dah namanya EXAM!

Symptom symptom student bila final exam minggu depan.

  1. Membaca tanpa menghiraukan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. (orang masuk keluar bilik pun tak perasan, kalau orang tanya pun muka pandang nota je, jawab pon nak tak nak. Kalau jalan.jalan tersepak batu tu, reaksi dia lambat sikit. Sebab otak full load )
  2. Membaca dengan kadar yang cepat. (entah faham ke tak belakang kira, sebab nak jawab subjektif, hentam pon boleh, yang penting ada point nak goreng )
  3. Nak turun café tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Tu pun bungkus.cepat. jimat masa makan kat bilik. Sambil makan boleh membaca apa yg patut.
  4. Time nak exam baru laaa nak full semayang. Solat sunat sampai nak batal air sembahyang. Doa macam.macam. (dan.dan. tapi alhamdulillah)
  5. Agak yang nak mereng tu start la nak bukak mp3 volume paling sakit telinga. Tapi time ni memang tak sakit telinga. Sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.
  6. Masa tidur pon boleh terbayang-bayang yang baca tadi(ada tu siap ambik handout letak tepi bantal. Moga-moga dapat buat daya serapan terus lagi bagus.
  7. Masa borak dengan kawan pun cakap pasal pelajaran je. (ni part tak leh blah la. Time mandi pun ada yang tanya-tanya. Dahsyat.)
  8. Kalau main message tu balas sikit.sikit je. Pendek pendek. Tak de mase nak fikir taip panjang.panjang.
  9. Sebab nak exam duduk dalam bilik je. Mengadap handout, buku, nota.nota. (jadi beruang kutub, sampai rambut serabai pon tak perasan) selalunye merayau g bilik orang. Tak pun kluar. G main bowling lah. Tgk wayang lah. Pantang ade mase terluang.
  10. Nak buang sampah pun terbawak pen. (ni kes cuak sangat ni)
  11. Agak2 stok megi tu habis kot untuk orang yang gila study. Jimat masa nak turun café masak air je pastu letak megi. Nak budak pandai sikit tak makan megi. Minum milo. Makan biskut hup seng ke, nestum ke. Roti memang dah prepare dah. Suruh mmber beli.
  12. Nak bukak facebook rasa tak senang gila. Perghh. Membazir.masa. (time ni memang tertekan gila. Kena berperang dengan diri sendiri nak bukak facebook, formspring,blog . Sebab laptop depan mata. Kabel/wifi kat sebelah je. Exam minggu depan. Nanti duduk depan facebook memang buku OFF9 terus.)
  13. Time ni ah baru bukak buku tebal. Bukak kamus tu yang tak tahan tu. Masa lecture dulu tak faham tak de hati pulak nak bukak kamus kan. ;P
  14. Asyik-asyik tengok jam je. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Tanya lagi mmber sebelah. Haihhh. Keliru sangat budak nih.
  15. Stok Nescafe, kopi tongkat ali, kopi mak dara, cucu dara semua memang ade lah. Nak stay up.
  16. Hah. Ni memang sure. Meja studi bersepah gila. Mana dengan highlighternya. Pen biru, hitam , merah. Kertas-kertas memang confirm bersepah punya. Agak2 ade nota yang hilang tu mula nak naik angin. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari library tu semua nak dibukaknya serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.
  17. Masa ni lah status facebook, blog “mintak maaf. Doakan exam nanti”
  18. Muka blurr je. Sebab otak dah full tank. Makan sorang-sorang pon dah tak heran. Sebab tak nak membazir mase lepak ramai-ramai. Nanti ade je bende nk borak.
  19. Kalau nak cakap pon tersasul-sasul. Salah cakap. Pastu cakap benda merepek je. Muka dah la cam zombie. Cakap merepek.repek sebab otak fikit handout, nota tak baca lagi vs nak jalan-jalan. Nak borak.borak. sampai satu tahap rasa nak rebus buku dengan handout semua. lagi merepek die cakap sebenarnye, lagi banyak topic die tak cover tu.
  20. Time ni jugak lah baru terfikir kenapa lah aku tak study awal2. Kan senang. Haihh. Pastu ada pulak yang buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam sem sekarang. *padahal tiap2 sem azam sama. Tak berubah gak. Tak pun menjadi semangat dia masa awal sem je. Sampai minggu ketiga dah hancusss.

p/s; aku rasa even budak pandai yang dah score markah carry marks pon study menggelabah jugak. Cuma diorang steady lagi la dari student yang study last minit. Muehehe. Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Cepat je die nak naik darah. Sebab hormone dia semua tengah berlaga-laga. Otak pun dah overload.

empty

have u noticed it yet? noticed ape? of course blog ni la...
these past few days, what have u read in this blog for the past few days? unreasonable entry bagi aku sendri.. entry yang di masukkan ntah pahaper jer... tahlahhh~

for those yang notice to congrats la yer, ( i bet none of u realized it)
actually, been empty since the past few days,
but come again, i got tons of things to spill but none to be written down...
that is why, agak dull lately nie.. nak kena polish balik sebab macam dah karat, no ispiration at all~

so untuk entry yang ntah pahaper tu let it be jelah k...
hahahha, i'll make it up for u.. maybe this weekend!

Tuesday, October 26

the war start : today!

yeayyy! u ask for it.. (eh.. ader ker dier mintak??? macam takder jerr??)
well, dont care... as for me! the war start today!
im in the middle of fighting with my own-self okeyh!
building me ego back and make sure guard it with the best firewall ever!
just like before! hah! who cares! aku tak menyusahkan orang lain ( just for those yang terpaksa dengar aku membebel for all the bad consequences of this war je la keyh,, sorry! ;) )
for real! reality suits me best, fantasy just a drug which drag me to a world of hallucination! fullstop!
the first step has began! early morning routine should be stop!
second step should be prepared! control myself! i supposed!
future step! should be taken more seriously!
if u the one who's begin with it, then there's no problem with it!

Sunday, October 24

cik yang sedang menanti~

2 hari lepas - sebuah kerusi ditepi tasik ada penghuninya.

T : ( sekadar menjeling dari jauh) , urm.. selendang biru. cardi hitam and slack. tumit tinggi..

kelmarin - masa dan tempat yang sama

T : (menoleh sekilas) eh! ada lagi.. tudung hijau berbaju kurung... should i go and talk to her? nope.. never mind...

semalam - masih sama

T : baju kebaya pink and white selendang with pink details.. sweet~ today is the day...

T : Assalamualaikum, hey...
D : (menoleh), waalaikumussalam.. ya?
T : i've been watching u these past few days... awak sentiasa di sini, mengapa ya?
D : kenapa? saya mengganggu sesiapa ke?
T : (a bit blurr) nope.. eh..ada... awak dah ganggu saya...
D : atas sebab?
T : i dont know why...
D : awaklah orangnya, dan penantian saya sehingga di sini saja (sambil tersenyum)


to be continued i guess

Friday, October 22

masalah yang tak jadi masalah.

hahah, ni bukan masalah sbenarnyer tapi nak dijadikan jugak die masalah...
hahahhaha....well, i hve a broken family aite... seperated mak and ayah.. yang itu bukan masalh sebab im used to it.. part tu dah jadi steroid tak berperasaan...
part yang bukan masalh yang na dijadikan masalah is when, im big enough to be married!
hahahahah...apakah??? apakah??? sekali lagi..apakahhhhhhh~!?
masalhnya is, if 'future someone' nak masuk merisik, (disebabkan aku sangat suka adat melayu so aku sangat nak mengekalkan adat tersebut), di manakan die dah kaum kerabat yang hadir untuk merisik itu pelu hadir.. DI RUMAH EMAK KAH? DI RUMAH AYAH KAH???
dan jika tiada risikan dilakukan, masih ada proses meminang... masalh yang sama akan datang
DI RUMAH EMAK KAH? DI RUMAH AYAH KAH???
dan jika hubungan kami sampai ke jinjang pelamin dan my parents tak nak buat kat dewan or any ublic places and the reception be done at who's house?? EMAK KAH??? AYAH KAH???
hahahaha, funny to be think but seriously important.. (walaupun sekarang takder calon but in future, sape yang tahu?)
takder masalh untuk my abang and adik coz diorang yang kena pegi rumah pihak perempuan kan..ahahahha...
ala, yang basic sekali pon, if i have meet my 'future someone', siapakah yang harus diperkenalkan dahulu, AYAH KAH?? EMAK KAH??? hahahahahah, silly me!

Thursday, October 21

knock! knock! knock!

D : please open ur heart's door~
S : dah lama saya bukak pintu tu, it just im not letting anyone come inside. (tersenyum)
D : saya ketuk sampai saya boleh masuk.. saya tunggu sampai saya bleh masuk..
S : dont! coz i never want to hurt u.
D : kenapa plak? satu peluang untuk saya...
S : if awak dapat pon peluang tu u'll never know if i change in future..
D : pleaseee~ give me chance.. i'll prove it!

dan bila ketukan berjaya, kaki sudah berjaya melangkah masuk~ commitment is there

S : let me go..
D : kenapa?
S : we're not meant to be together.....
D : i love you.
S : and im not... saya dah bagitau dulu..........


just dont ever step inside for a really high risk things~ u'll get hurt! really bad~

Wednesday, October 20

pengaruh FB

selamat pagi. selamat pagi... hahahah.. pepagi ni dah ader post kan??? hahahhaha...
ni ni dikhabarkan pengaruh FB ni... (FB lagi, tak abis-abis FB) dah jadi fenomena taw FB nie...
skrang nie kan, m whole famili ader fb taw! ni bukan famili setakat ayah mak abang adik jer...
ni famili yang termasuk dari nenek sampai cicit taw... hebat ke tak FB ni.. memang hebat weyhhh! hhahhah... nenek takderlah personal FB tapi ader 'hajah habsah's family', gamba nenek jadi profie photo taw... n my anak sedara yang dok panggil aku cik ein, cik ein.. kite ade FB, nanti add la kite.. sungguhlah zaman ni dah berubah kan??? famili aku tak payah citer la...
the whole famili aku in FB keyh! tak cayer pegilah search kat FB tuh.. mesti jumpa punya...

ayah: Abu Bakar
mak : Ana Ismail
abang: farhan abu bakar
adik : fadzlan abu bakar
adik : fadzlin abu bakar
and ME : farahin abu bakar

walaupun mak punya tu orang lain yang buatkan n dier suh delete account tu tapi still, dier ader FB kan...
hahahahaha, memang whole famili ader FB, aduiyaiii! actually bahaya sbenrnyer...nnt kantoi beb! lepas ni, banyak benda yang hanya akan dipost dan di update kat blog ajerlah yerr... bahaya sangat dah FB tuh... tak pasal2 jadi bahan pulak...hukhukhuk

fly me to the moon

well, first time hear it kat dalam citer you're beautiful, (korean drama), the way hero tu menyanyi sangat la sweet.. dengan jari menekan not-not di piano and he sing!
dan mendengernya lgi masa seorang angkasawan rusia menyanyi masa kat wedding angkasawan kita hari tuh, i really do love the really tho~ read it. understand it, feel it! :)


Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a-Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, baby , kiss me

Fill my heart with song

And let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love you

Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a-Jupiter and Mars
In other words, hold my hand
In other words, baby , kiss me

Fill my heart with song

And let me sing for ever more
You are all I long for
All I worship and adore
In other words, please be true
In other words, I love you

Tuesday, October 19

miss much!

kalau ikut sekarang nie tgh study week, sape punya study week??? uitm yang punya..hahahhaha... budak uitm skunk dah mula bercuti dengan tujuan untuk buat ulangkaji, (but i know ade yang tak balik kan) sayang sangat uitm la katakan, sedangkan tak boleh tinggal awek and boyfie yang dok jauh,,, ye tak??hahhha... nawaitu masing2 okeyhh! n ader jugak yang balik pegi enjoy dulu, enjoy sakan untuil 3 days before ur paper then baru struggle...hahahah..pada yang memang dah sedar awal2 n tgh study tuh good job!! insyAllah Dl ut uollss! :)
sbenarnyer rindu sgt nak study week ni... yelah, sekarang kan tgh praktikal, so no study, no final only work loadss! sugguhlah tahap bosan okeyh... teringat masa part 1 study memain sebab tak sangka pointer sangat penting... until sem 2 dah dapat keinsafan sikit n start tu study giler beb( kat U ni lah aku belajar studi sampai tesion) time SPM dulu pon tak cenggini... seriously!
bangn kul 8 lepas dah breakfast terus je bukak buku, memang patut time tu dapat title ulat buku sebab tido pon ngan buku keyh,, (but for me, my NOTA la kan) - nota berwarna warni tuh! hahahahah... stay up sampai kul 3 - 4 pagi memang sesuatu yang mencabar, fizikal n mental.. gangguan? tak payah citer, banyak jer... dari yang kasar sampai yang halus..ader jer.. tapi semangat nak belajar punya pasal so everything boleh tempuh.. n the result Alhamdulillah la kan... syukran jazilan!
sungguh rindu! tak tipu punya... lepas abis satu paper pegi balun tengok movie... movie marathon! yang outing or dating pon ader jugak... yang qada' tidor lagi ramai..yelah,, nak topup balik all energy yang dah abis kan... pastu sambung balik routine study untul the final's over! n then MERDEKA for that sem only, oh! really miss those time laahhh!
next sem akan kembali sperti itu, dah usaha harus ditingkatkan,, cita2 kena capai beb! takkan nak jadi useless kan??? lagipon dah final sem time tuh! so, paham2 sendiri!sekurang2 nya make our parents proud! sebab itu yg diorang nak bila anta kite masuk U...
to all UiTM-ans! selamat menhadapi final in couple of weeks, i think! gud luck n do ur best aite!!! Allah always with u, and i'll pray for ur success!

20.10.2010

kalau sbelum ni ckp pasal 10.10.10 and hari ini selepas sepuluh hari, is 20.10.2010~
ada sesape yang nak akad nikah hari nie??? anyone??? congrats la yer...mesti nikah hari ni tapi resepsi buat hari minggu kan...cewaahhh! suka la u dah ada spouse??? hahahahah..

20.10.2010~ actually takder makna ape pon date nie...saje jer, nk buat pos jugak kan... beselah~ hahahha...
sesape yg birthday on 20.10 tu happy birthday okeyhh!
sesape yang nak sambut anniversary, tak kiralah ape jenis anniversary sekalipun, selamat ulang tahun...
dan pada yang meminat no dua, satu dan kosong tu, selamat meraikan kegemaran anda la yer :)

bila nak kenali seseorang~

mukadimah: susah!
bila nak kenali seseorang: susah!
sedang-sedang mendelete rubbish in my mail, ada terselit satu email(an update actually)
bcoz i hve subscribe untuk menerma apa sahaja update kat laman sawang tersebut so ada lah update itu bila tuan pemilik membuat post baru.. jari tekan dua kali, tunggu loadinggggggggggggg~
mata pon bergerak, kiri ke kanan sampai hujung lagi sekali kiri ke kanan dengan anak mata dikebawahkan sedikit.
oh! puisi rupanya, apologi? apologize?
dia? aku?
dah abis dah??? eh?? ok! tak paham langsung...
ni la yang jadi bila aku baca laman sesawang yang nie.. dia sepertinya mengungkap sesuatu, (well, i know yang ia tak semestinya sesuatu yang peribadi) tapi dari situ kita mengenali... kan????
ttbe dah nampak bendera putih, ok! surrende, give up! cant understand enough! to high for my understandability~ titik dekat situ, next time maybe!
sambung balik.. think we know but we're not!
rasenyer aku tw, tapi bila terjumpa balik jadi tak tahu pulak...aduihhh!
masalah menjadi double masalah bila cuba memahami masalah..
sudahnya, masalah tambah masalah sama dengan dapat masalah lah...
sah, dah serong dah nie...
sah, dah bengkang bengkok!
tu la, sibuk sangat nak kenal sudahnya tak kenal langsung... hahahhaha :)
bole paham ker??? macam tak jer??? ta paham jugak?? tekan je lah [X] kat hujung belah kanan tu, tutup dan terus hilang keyh!
big smile everybody!

Monday, October 18

dan kenapa aku tak cukup cantik....

1.kenape pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA NAK TUTUP AURAT...NAK TUTUP SELURUH RAMBUT DIA...NAK TUTUP SELURUH DADA DIA...NAK COVER SEGALA2NYA

2.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA JAGA MARUAH DIRI DIA

3.kenape pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA CANTIK

4.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA TAK NAK TUNJUK KECANTIKAN DIRI DIA

5.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA ANAK SOLEHAH

6.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA DENGAR CAKAP IBU BAPA DIA

7.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA HORMATI ORANG LAIN.

8.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA TAKUT APABILA DIA TAK PAKAI TUDUNG.. ORG TENGOK DIA CANTIK. DAN aDA NIAT YANG TAK BAIK TERHADAP DIRI DIA

9.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA TAK NAK DIMINATI RAMAI LELAKI SANGAT

10.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabTAK NAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN

11.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA NAK DAPAT PAHALA

12.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDAPAT MENGHINDARI MAKSIAT

13.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabSUPAYA DAPAT MENJADI CONTOH PADA POMPUAN LAIN

14.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabSUPAYA LELAKI YANG BERIMAN JE YANG SUKE DIA

15.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDENGAR SURUHAN NABI

16.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDAPAT MENGURANGKAN NAFSU LELAKI

17.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabRAMBUT POMPUAN ADALAH MAHKOTA BAGINYA..JADI JANGAN SEWENANGNYA MENUNJUK KEPADA LELAKI..KERANA JIKA ANDA MENUNJUKKANNYA BERMAKNA ANDA TAK BERNILAI (low class)...(no offence hah..) KERANA MAHKOTA ANDA TELAH DILIHAT OLEH SEMUA LELAKI (kecuali keluarga)

18.kenapa pompuan cantik pakai tudung..sebabDIA TAK NAK RAMBUT DIA DITARIK, DIGANTUNG DENGAN BARA-BARA API DAN DIBAKAR DENGAN DASYAT DEKAT AKHIRAT KELAK Dan TERUTAMA sekali DIA TUTUP AURAT SEBAB DIA FAHAM DAN MENTAATI TUNTUTAN SYARIAT ISLAM yang menyuruh agar sekalian perempuan MENUTUP AURAT MEREKA SEPENUHNYA bukan ala2 kadar sahaja-janji x nmpak rmbut

Firman Allah swt,

"Hai Nabi! Katakanlah kepada isteri-isterimu, anak-anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mu’min semua hendaklah mereka melabuhkan jilbab-jilbab mereka atas (muka-muka) mereka. Yang demikian itu lebih memastikan mereka agar DIKENALI (sebagai WANITA ISLAM) supaya mereka tidak diganggu.”

and im not even quarter of it~

Sunday, October 17

tetibe terfikir

selalu kan benda ni jadi...benda ape yg jadi? benda ni
"bila sayang, setiap hari puji, bila benci, setiap saat nak kutuk"
hahhaha..betul tak??? ye tak??? pernah jadi kat awak tak???
betul???yerr???pernah!?? wahhhh! sama dengan saya!ehhh! tak sama ngan saya tapi ngan orang yg ada kaitan ngan saya...ehehhehe
benda macam ni jadi usually in relationship... tak kira la, married people ker,, friendship ker,, even fiancee and yng seangkatan dengannya lah...
selalu sangat orang dok kata kan, kalau tengah cintan, ketut pon bau wangi..euuuw!! yang ni aku tak setuju..sbb aku tetap rasa busuk...hahahahahhahaha ..enough with that...hailohh~ melalut sampai alam semesta mana nie farahin????
ok..ok.. takderlah..kenapa kita jadi macam tu erq?? maybe sebab terlampau sayang sangat n bila ttbe dah benci then... there goes... ohhh~ sungguh pedas memang boleh kalahkan rasa gula yang dier pernha bg before ni..ye tak??? :)
mungkin sebab tu jugak kita dah diingatkan awal2 kan... jgn terlalu sayang pada seseorang dan jgn jugak terlalu benci pada seseorang, sebab Allah tu sungguhlah Maha Berkuasa...
sebelum ni abang-sayang, part dah benci tuka gua-lu...
sebelum ni kau la sahabat aku dunia akhirat, part benci muka kau pun aku tak nak tgk kat dunia nie...scary isnt it?memang pun...
bila dh benci mula2 segala pekung yang dier tahu pasal lagi sorang nak di bukak satu2 kat orang lain pulak...kan..agak2 hilang pekung tu dengan kulit2 sekali die siat bgtaw satu dunia...aduhhh~
ni sbenarnyer peringatan untuk diri sendiri.. ingatkan diri sendiri dan sempadan untuk diri sendiri...there's a lot to be learn kan... :)

should i stop?



we've been friends.. i think we are... suddenly my feeling changed! just so sudden.. really! and the most surprisingly, i make something out of sense! a confession! and after that, things seem to change drastically too. i have a new routine on you.. an early morning message routine... and when u done u're part again, so sudden my mind seems to be refreshed! i dont like it like that... i dont like it the way it happen now~ i dont know why, but things does not seems to get along... im confused.. is it true that my feelings towards you is my true feelings??? coz, now it seems to be NOT~ i think there's a reasons for all this... sorry, playing with you is fun, but the consequences is just not the way i expected it to be... should i just stop? or should i just take myself away?? or should i just keep remain the same??

Saturday, October 16

one day story!


16/10/10
yeayyy! citer satu hari! lets begin with A message at chatbix FB from diana..
D : ko kat ner?
F : kat subang la..

D : apsal tak cakap?? Aku ngan alynn nak kuar esok... nak ikut tak???
F : kuar pegi mane??? D : pyramid jer kott... F : hurm...boleh lah ikut....
D : okeyh! esok after 1 k... papehal roger kat phone!
F : okeyhh~

the DAY!

saya bangun awal k, kul 8.30 dah bangun dah... on Computer, mozilla firefox ditekan-tekan~ facebook, blogspot, and dramacrazy.net! everything is being update!! hahahahahahahah.... and suddenly, i got a call...

-BFF DIANA-

+weyh, kita pegi lagoon nak tak???
-huh??
+pegi lagoon...

-seriously???
+alaaaaa, jom lah... bosan la pegi pyramid.. bukan ada aper pon... jomlahhh...
-huh... biar betull.. alynn cakap aper???
+blom bgtaw lagi...
-urmmm..ko call dier n bagitaw dier dulu, try tgk ape jawapan dier dulu then baru aku bagi jawapan..
+ok! nanti aku call balik..jgn off phone plak taw..
-senget kau!

phone rings again!
+alynn said okeyh!

-huh??? i expect dier cakap 'ala awak,, kite tak nak lah'
+dier excited jer nak pegi.. hah! jom!
-yolarhh! jom pegi...
+yeay!!hahahahah... ok! pegi lagoon k!

dan akhirnya plan nak pegi pyramid bertukar menjadi plan pegi ke SUNWAY LAGOON beb! fuhhhh~ even tiket sikit punya mahal gak lah.. but for the memory sake, it's okeyhhh! dah masuk tu, masing2 pun nak excited la kan... haaa! tu best! tu best! yang tu lagi besttt!! ahhahahaha, kanak2 riang datang kembaliii!!! wet park, dry park and wildlife park! 3 park yang kitorang boleh masuk!!
WET PARK
~lepas dah tukar2 baju gi gerak gempur redah mandi kat tempat wet.. gelongsor yang tinggi bagai tu jer aku tak naik but diana n alynn naik lah... coz it only need 2 people kan... so kitorang bertiga n kind of susah jugak.. lagipun aku tak berapa nak berani...

DRY PARK
~ pegi serbu lepas dah penat main basah2... pegi masin kasut la, pekajadah nama benda alah tu.. proller coaster la... segalanya kitorang redahhh! fenin2 lalt jugak lah kepala otak ni beb!
bila badan dah penat, pegi terus tuka baju... WILDLIFEPARK~haaa! time ni dah cun melecunbalik sebab dah tukar bajukan... so, apa lagi...snapping time la bebehhh!!! KLIK! sana KLIK! sini.. pose sana pose sini..hahahahah n ofcourse jambatan gantung tu kitorang naik okeyhh!!!! :) n not to be forgotten lepas dah abis singgah jugak pyramid, pegi makan.. lapar weyhhh dah penat main...n opkosss! TAKO TAO kegemaranku menjadi pilihan!! hahahahahaha... n malam pulak bawak mak tersayang pegi mydin kan... beselah...setiap kali aku balik tempat tu jugak yang dier suh aku bawak...adoooii~ badan memang dah penat main, drive lagi pastu jalan lagi.. dah la kaki ni tak berapa nak sihat kan....sabar jela...masa main tak ingat dunia dah penat camni baru tetibe teringat..haaa! memang padan muka aku la kan.... n nak buat citer ni lagi sedap, my lovely cutey pie CIK KANCIL tu tak moa hidupppp~ warghhh!nak melalak jugak kat situ rasenyer...aku call ayah la...bgtaw kete tak moa stat! (yela, penat aku selawat bebanyak...die tak moa hidup jugak lepas aku pulas kunci tu kan) huhuhuhuhuhu...merajuk agaknya CIK KANCIL tu.....huhuhuhu...nasib baik ader satu abang ngan bini dier ni baik hati tolong buat jump start... kete aku pon ape lagi...TERJUMP dan terus START la... kete tu dah nazak sikit tuh, kena tukar bateri..aduiihh~ ayah pulak takder, pegi outstation..payah2! anyway! dah panjang lebar dah ni.. comfirm, takder sape sanggup baca...hahahahaha aku tak heran pon weyh kau tak baca.. aku tak suruh pon...hahahahhaha

Friday, October 15

gambate!

since we've been practical-ling here for about 5 month(almost) so, we've been knowing other people kan...
and here is my office-mate....
dan, dalam gamba tu ada kumbang seorang kan (bak kata puan siti lah) kumbang ada seekor pon nak terbang dah~ hahahahah..
well, firstly congrats la yer sbb akhirnya tercapai jugak dapat job kat govern abg shidee yer~
ehem ehem... kalau dapt bonus ker aper ker, boleh la belanjer erq??? (nak tunggu bonus puan siti paham2 sendirilah yer... ahhahahahah)
so, nak dijadikan entri kena la tulis panjang sikit tak??? sikit jer lah k...
since kita kenal pon for almost 5 months jadi tak banyak benda pon nak cerita... sbenarnyer, takder langsung benda nak citer... hahhahahahah
sajer jer tambah entri kat blog ni sbenarnyer...
anyway, congrats lagi sekali yer... (n jgn lupa mcD taw) we all tuntut nanti... hahahahahahahah
padan muka! happy working at new place~ :)
here some cheer word for u!
gambate!!
aja-aja fightin'!
chaiyokkk!!
daebakkk!!
gud luck!!
semoga berjaya!!

bug with all pretty bright full bloom flower~

i tegur u tak semestinya i nak tackle u

ok, here's an entry.. a late night entry!
hhahaha... kat pesbook skunk ni kan there are a LOT LOT of statement kan or status! right???right... dan sedang scrolling down ternampak satu ni yang memang lepas baca aku tekan LIKE la siap post kat wall statement tu lagi..hahahahhaha

I TEGUR U TAK SEMESTINYA I NAK TACKLE U!~
cuba cari kat FB, mesti ada punya!
aku memang suka betul statement ni...
memang betul pon... kite tegur memang does not means nak tackle pon...
hailohhh! we can just be friends ok!
in facts, mmg tu pon yang i nak from u!
bukan nak tackle u pon...
aduuuaaiiii~ but then when u're ignoring me, what was that supposed to mean???
huh!! thinking that im some kind of a desperate women whose looking for love???
of course tak! ok! no! a big sign of NO!
ntah lah, it's either awak tu memang type yang perasan terlebey or im the one who made the mistake here~
come to think again, i think i am wrong...
wrong in judging you!
so, sorry sebab pernah kacak ketenteraman you!

more pics! hahahahha - familia!


alan, nor, mak, alin




one incomplete family picture :')
anyway~ still can give a bright full smile kan :)

rusydiana binti mohd zaidi

haaa~ time lepak kat ehem2 ni... hahahha... badget giler...setakat putrajaya jer kan...well, ni best friend saya since form one... cik diana yang kecik molek.. the day kita hang was ur birthday kan... happy birthday! wish lagi..even dah few days lepas... n kau pon dah masuk alam aku k.,! alam 20-annn! ekekekek..jgn nak prasan muda sgt evetho ur badan does not show ur real age la kan deariee! hahahhahaha... (budak2 dah pakai handbag punya kes!) hahahahah :)





wishlist or is it giftlist???

uhukkss~ukhukksss! tgh2 blog walking kan, selalu nampak wishlist diorang! hahahahaha... nak gakkkk... so here's one! saya punya wishlist! tak naklah... saya nak benda ni as my gift, so tak nak wishlist~ nak gift list... hahahah

my GIFT-list!
disebabkn saya rasa saya seorang yang pelik, so jgn terkujat plak if list ni luar alam sikit okeyh~
  • AT LEAST 2 buah buku - tak kisah la genre ape, as long as ia sebuah buku saya akan menerimanya dengan hat yang memang terbuka ni....
  • a burn audio CD - saya sgt suka denga lagu, and im easily fall for it dan saya sangat menghargai orang yang boleh bagi saya a CD yang die sendiri choose the playlist and lagi bermakna jika ada maksud TERSURAT!!! coz i'll try to figure it out!
  • a handmade craft should do too! - ini paling hebat! tak kisahlah, even kad kecil, or an origami, artsy thinggy is the best sangatlah saya suka or even cake n food! as long as it handmade walaupun tak berapa nak jadi or preety saya tetap suka dan simpan! coz u'll never get the same thing even u do it the 2nd time kan.. and i love limited edition things! hahahah
  • Shoes!- give me heels! give me flat1 give me flip flop! ohhhh! how cute there are!!! :)
  • custom made stuff! - hahahah, ni mahal sikit la yer... anythng yang handmade memang sangat disukai.. first classszzz bebeh!!!
that's all for now i think! for now okayh!! agak2 terjumpa benda yang best list ni akan di update! hahahah.. (taw, taw, takderlah peik sangat benda yang saya nak ni kan, so what.. i do like sentimental kindda stuff..)

p/s: for my next birthday dah taw dah kan nak bagi present ape??? ala, tak payah tunggu birthday, esok lusa pon boleh bagi... hehehhe.. thnx yer yang ttbe terniat dlm hati nak bagi tu, (niat pun okeyhlah! at least ada juga niat nak bagi kan) :P

Thursday, October 14

pertama kalinya~ auuuuwww~

how funny when orang yang kita suka suka kita baik??? seriuoslyyyy!!! ouhhh! sungguh tk sangka!!
hey, suka does not mean apa2 yang lebey okeyyhhh! (maybe yes maybe no)
pelik kan...
early in the morning punya story again, rutin harian dilakukan and suddenly: benda itu disebut!!
sungguh dan amatlah terkejut.. mata yang tenagh mami boleh terbeliak ala2 nak terkeluar.. baca sampai 2 kali ok! 2 kali!! biar betul...
dan utk memake surekan aku telah bertanya,
'------------------------------'
dan balasannya is,
kalau tak suka, takkan reply msj..
ape punya spesis jawapan lah????
huh! but the thing is for the first time in my life, orang yang PERNAH aku TERsuka suddenly suka aku balik...wrhhhh~ pecat lesi seketika jugaklah,
tak expect pon.. maybe sbb aku pernah confess kat dier kot...that's why things turn out macam nie... if tak then tak lah kan...
so, there is a good benefit in confessing feels! ahhahahaha
sungguh budak2!
and how cute is that?? none??? memang pun.... hahahahahahah


p/s: something is there

counting : 30 days!


oh! entri ni di buat atas jasa baik seorang kawan yang sudi mengira hari2 berkerja kami, thnx SHIKIN~ terbaca dlam FB,

shikin
:
kawan2,kte ada lagi 30 hari bekerja.. dah tolak weekends and public holiday.. yeay!!! 30 more days to go.. ;))

oh! dah of course aku terus tekan like! memang den LOIIIKKEEE,
ni pada yang berkerja 5 hari sehari yer, pada yang kena keje half day ari sabtu tu, so tambah lg few days okeyhh! hhahahahh(gelak jahat! padan muka korang!) have more fun within these 30 days frensss! timba sebanyak ilmu yang sempat ditimba! :)

~30 days!

Wednesday, October 13

sampai bila?

just click close if u dont feel like reading it, done bother at all..

tahu, buat tak tahu. sedar, tapi buat2 tidur. ingat, tapi saje buat alpa ke? ni semua peringatan untuk diri sendiri sbenarnyer, jot it downhere as a reminder for me!
first move : done!
second move: in progress??
third move: in list
fourth move: oh, ada erq???

revolusi=pembaharuan!
jalan revolusi saya=pembaharuan yang berjalan tapi berjalan setempat dan bukannya moving forward!(kesian? memang pun) dan saya admit that!
dulu kat sekolah pkai tudung since darjah enam, masa darjah lima dan ke bawah im a free hair girl..(history let it be as history) dan masa darjah enam pkai tudung pun sebab follow kawan dan ia berlanjutan sehingga naik tingkatan, pegi sekolah pkai tudung tapi kuar outing free hair...
and bila saya diterima masuk UiTM saya masih lagi seorang gadis free hair, until...
i met few friends yang ttbe membantu membuka pintu hati pkai tudung... thnxs to you friends sbb memberi galakan, dan saya memakai tudung memang untuk menutup aurat di kepala.. and ada one author yang turut membantu membuka biji mata :)..bermula semester ketiga saya kini farahin yang memakai hijab di kepala atas niat yang ikhlas~ Alhamdulillah...ada yang pernah tanya, kenapa ttbe pkai tudung, dah apa yang saya boleh jawab? (something yang bermaksud cmni) sampai bila nak buat buta? sambil bla nak buat tak tahu? sampai bila nak biar alpa? kalau tidak bermula bila nak berubah...jadi first step done.!
kalau ikut, saya sebagai muslim dan pernah bersekolah agama biasa(walaupun tak habis) ajaran agama memang telah diajar sejak kecil, dari cikgu and parents kan. maknanyer saya TAHU...
tahu apa yang betul dan apa yang salah, insyAllah...but saya mengaku, im not that good in agama islam itu sendiri dan kadang2 jahil jugak... ):
bila pkai tudung, ada cara pemakaian yang betul kan, part ni nak ingatkan diri sendiri, tahu salah tapi pakai jugak, thu tak betul tapi saya buat jugak...
bila dah bermula, which bagi saya meniarap, sepatutnya kena belajar merangkak.. dan saya belajar sikit2... perbaharui lagi apa yng dah tahu dan perbaiki diri perlahan2... bagi saya, certain things yang macm ni kena ada paksaan sebelum nak dijadikan sesutu yang boleh dipegang kejap!(bagi saya la)belajar apa yang rasa perlu...
bila dan merangkak part nak berdiri-berjalan-berlari ni yang jadi third and fourth move yang sangat penting dah banyak dugaannya...
rasenyer pintu hati dah banyak kali di ketuk, rasenyer akal fikiran dah banyak kali kena simbah dengan air sejuk tapi bila diri sendiri yang tak bukak pintu tu dah tak pernah nak bangun tu yang jadi berjalan setempat! never move on!
Allah tu Maha Mulia, Nabi Muhammad juga sayangkan umatnya.. dan kitalah umatnya...
tapi kita sayang kan mereka tak?(tepuk dada tanya selera) - setiap individu tu berbeza, dan saya juga~
enviroment sangat memainkan peranan penting, bila dah tua bangka macam saya baru nak belajar agama rasa malu, kan? i do feel the shame! tapi lebih baik lambat dari tak pernah langsung...
guidance! perlunya bantuan seseorang untuk membimbing, bukan boleh main aci redah belajar, bila salah kan berdosa,dan untuk membantu revolusi ni, yang wajib tu di dahulukan dan yang sunat tu kena selalu2 buat jugak...dan sekarang tgh berusaha untuk tak meninggalkan yang 5 waktu tuh tapi kadang2 jadi jugak gajah la dinasour la malah tertinggal(atau sengaja ditinggalkan? sbb tahu sbenarnya dah masuk waktu)
bukan senang nak jadi baik, dan tak susah sangat pun nak jadi jahat...
our path our way our route sendiri pilih, bukan orang lain....think wisely...
semoga kita sentiasa berada di bawah lindungan-Nya
AMIN~

KATA ORANG!

ORANG KITA SANGAT PENTINGKAN APA ORANG KATA. PERCAYA ATAU TIDAK DAH MEMANG TU PON YANG SELALU JADI. DAN AKU TIDAK MENIDAKKAN YANG AKU TAK TERLIBAT SEBAB AKU PON DUA KALI LIMA JER.. YUP! BETUL! HOW POSITIVE YOU ARE, HOW COOL YOU ARE, HOW INDEPENDENT YOU ARE, TAK BANYAK SIKIT JER PON MESTI KATA ORANG TU SANGAT MUDA MEMPENGARUHI DIRI KITA,

Hanya pendapat : Orang kita sendiri memang begitu tahap menaliti diorang (dan aku juga) tapi benda ni adalah berdasarkan keputusan kita sendiri, betul tak? Tapi apa punca kita amat mudah dipengaruhi kata orang? hurmmmm... actually benda yang nak di tekan kan kat sini adalah KEPUTUSAN kita sendiri yang dipengaruhi. Before one decision are made, selalunya kita akan mintak pedapat orang(which is orang2 terdekat dalam hidup kita or orang yang mampu beri pendapat tentang perkara tu) rite??? well, konsep mintak pendapat tu sangat general.. sebab dari situ memang berjenis dan berbagai spesis pendapat kita dapat dengar & lihat, rite? sepatutnya kosep 'pendapat' tu sebenarnya yang terlibat dengan topik 'kata orang' ni.. sebab pendapat itulah 'KATA ORANG' kan..kan..kan.. Sepatutnya pendapat orang tu or a.k.a kata orang kita take as a guideline or a boundary or as an aid for us to make our decision.. yang tersasarnye adalah bila kita ikut bulat2 segiempat2 kata orang tu, tu yang jadi ikut 'KATA ORANG' bukan ikut kata sendiri.. kan dah jadinya keputusan orang bukan keputusan sendiri walhal kata putus kuar dari mulut sendiri... addduuuhhh~ lepas tu luka sendiri... pendapat tu mesti comes pros and cos kan, so,, kita lah yang kena bentuk keputusan based on pendapat kita dengar dan bukan ikut sejibik2..pendapat dari saya juga untuk diri saya sendiri.. belajar bukan bererti tak pernah tahu, just memperbaharui apa yang kita dah sikit2 taw.. :)
well, yang buruk datang dari kita, dan yang terbaek tentunya dari DIA, semoga dipermudahkan

Tuesday, October 12

quoting~

hey! something nice, cute, tragic, pretty, beautiful and magic to be share with! figure it out!

  • So what if I can't forget you? ♥
  • guys can go 5 years without seeing each other and reunite with a handshake and small talk...girls can't go 5 minutes without seeing each other and reunite with screaming, jumping around, and hugs... (how funny!!! hahahah... is it true?)
  • The only dreams that matter are the ones that you have when you're awake (so, dream IS fantasy!)
  • never wait around for a guy to change back into the guy you fell in love with, because ten to one, it'll never happen.. so it's just a waste of time.(so, i guess people do changed!)

most resemblance ME! -- There’s always......................
A little TRUTH behind, just kidding

A little EMOTION behind, I don’t care

A little PAIN behind, Its ok

A little I NEED YOU behind
leave me alone.

AND a lot of WORDS behind THE SILENCE

errrkkk~ stop here! sentap ttbe...uhukkks!

smile

nak sentuh-sentuh raba-raba sikit topik ni, smile!
senyumlah, senyumlah, ahai cek mek molek~! lalalalalal
gelek sikit! :D
ikut wikipedia - A smile is a
facial expression formed by flexing the muscles near both ends of the mouth
kalau ikut aku plak : senyum tu sesuatu yang menggembirakan pemberi dan penerima...
dalam hidup ni banyak benda yang boleh dikaitkan ngan senyum...
ikut agama kita senyum tu sedekah.. tapi kalau senyum sorang-sorang tu kira makruh (boleh menunjukkan yg anda gila?) apakah???! hahahhaha, alaaaaa~ tai kadang-kadang kita memang suka pon senyum sensorang kan.. teringat nostalgia zaman tok kaduk la, teringat zaman kanak-kanak ribena nak membesar la dan macam-macam terinngat lah~! so.. bergantung pada sebab awak nak senyum tu.. kalau memang ttbe senyum tak bersebab tu memang sah kena contact hospital bahagia.. kuang kuang kuang~! :)
pastu kan, kalau ikut memang banyak lagu ada kaitan ngan senyum ni... yang terbaru yang aku sendiri pon suka :
'kacak dalam, kacak luar, kacak dengar sini.. kalau saya senyum, awak kena senyum sekali'
(betul tak lirik ni..ahhahaha)
banyak lagi lah lagu, tapi aku tak ingat la semua kan... quote tak usah kira la... berlambak lambak bertabur tabur...
ni aku quote from 'QUOTE' kat FB:
'Thousands of languages around this world but “smile” can beat them all .Because “Smile” is the Language even a BABY can speak'
tengok, baby yang tak reti pape pon taw nak senyum, yang dah tua bangka kedekut sangat senyum tu awatnya??? hhahahahah
lagi kan, ada part yang aku ketegorikan sebagai senyum perasan dan senyum nakal!
hahahah,
senyum perasan : dok balas balik senyum orang yang kunun-kununnya tengah senyum kat kita (sedangkan orng tu senyum kat orang lain) kesiann~ malu~~ huhuhu
senyum nakal: ni mmg saje jer, saje nak memain... senyum senyum :)
kalau sengih pulak? bukan ketegori senyum? ehh tak...sebab selalu sengih ni mmg ada makna... (kan kan kan?) ekekkekekeke
and this is something i just read,
Smiling is something that we do on a daily basis but we rarely think about the power that a smile can have. Peps tend to think more positively of those who are smiling then of those who are not. There are many interesting facts that revolve around a smile. In fact, did you know that women smile more often then men and that babies save a particular smile for only their loved ones.

Fun Facts about Smiling

1. When someone smiles in is universally known as an expression of happiness which is recognized by almost all cultures.

2. When a person studies laughter they are known as a ‘gelotologist’.

3. There are over 18 different types of smiles that are used in a variety of social situations. For instance, people can use a smile to say a hello, and they can also use a different type of smile to show their understanding of a particular situation.

4. A frown uses more muscles to contract and expand then a smile does.

5. A smile is one of the most used human facial expressions. Smiles can use between 5 to all 53 muscles.

6. Smiling releases endorphins and makes us feel better, even when you fake a smile you can feel better.

7. A person that smiles more is deemed to be more pleasant, sincere, attractive and more sociable then a on-smiling person.

8. We are born with the ability to smile, it is not something that we copy. For instance, even blind babies are able to smile.

9. Humans are able to differentiate between a real smile and a fake smile by seeing the difference in a persons eyes when they smile.

10. Newborns tend to have more preference for a person with a smile then a person that is not smiling.how cute! hahahah

Don't forget to smile!

and even fake smile can represent a lot of things too! :)