Tuesday, January 29

Ein & Fuad

Status update : Hey Pahang! Here i come! :D
Majlis walimatulurus Ein & Fuad~ 

Ehem~ Assalamualaikum, see the name? it's EIN! and yup! TAK MUNGKIN ITU SAYA~ dan memang betul pun bukan saya! hahaha :D

What was the funny thing, her nickname and mine is the same. Tapi yang peliknya nama dia tak ada pun bunyi dekat-dekat ngan 'ein' tu, (her name is Diana) tapi ntah macam mana her nickname is 'ein' same as mine! since nama saya Farahin then its ok la kan,sebab hujung-hujung tu 'hin'='ein', but for her? urmmm.... tapi dia lahir dulu tau, so, maknanyer nickname 'ein' tu dia pakai dulu then baru saya, hurmm~ 

Kalau kat kampung yang tak bestnyer ade 2 orang nama sama ni, bila people such as nenek or saudara mara panggil "ein!ein!" and i was like, "ein mana?" hahahahah! 

 keeping up the tradition~!

BTW, congrats to both of you~ akhirnya selamat di ijab kabul n bersanding on a purple-pink-silver-ish~ pelamin yang cantik~ :D Barakallah! Semoga kekal hingga ke anak cucu and hereafter! :D (psst psst! hadiah nnt time bertandang sebelah lelaki ein bagi ok~ :D)

Ouh~ my camera tak berapa sihat, battery rosak, after a few shots terus keluar arahan to change the battery pack, so sad! dah lah kalau nak beli battery the price is almost RM300 (pengsan kejap lepas tanya aek kedai tu), but then, think again, seppatutnya memang dah sedar the maintenance price will be high kan, so, pasrah jelah!

 si kecil yang mencuit hati! they're tooooooo cute to play with!

 Mom's side of family! Tapi mak tak ada dalam gamba, busy uruskan dapur!

The food was delicious! Sebab tak guna catering! pakai orang kampung yang datang rewang! Makanan betul punya licin!

 The bride! EIN! (dia berbeza dengan saya!)

 Cousins! Two of them sebaya dengan saya, so kalau ikut, sebelah mak, dua tu jelah yang sebaya dengan saya yang jadi geng nak berborak kalau balik kampung.

Dze Familia! Inilah keluarga Encik Amir, pak cik caya! Tapi anak sulung diorang tak ada dalam gamba sebab tengah busy cari anak dia nak bergamba sekali. Maaf Abg Emi~ Gambamu tiada~  :P

 This family, untuk anak-anak mereka, pakcik and makcik saya telah menggabungkan nama mereka untuk diletakkan sekali manjadi sebahagian daripada nama anak-anak mereka, tapi saya tak ingat pulak nama tu tapi ada bunyi 'HAMIR' or something like that laaa~ it was nice to see the whole family to be happy~ :D n how i wish to be like that~

 Cik Wugu tak berapa sihat nak temankan pergi Pahang, so, yeah~! Alhamdulillah, i manage to do it all alone! 
(SUBANG JAYA-JOHOR-PAHANG-JOHOR-SUBANG JAYA)

Tuesday, January 22

1000D

Assalamualaikum.

Diberi peluang untuk berjalan ke tempat lain, memang menyeronokkan.
for now, lets share some pics. the story? maybe some other time.. :D
 Marina Bay 

 
 This part of their city sooooo futuristic!

 Ouh! can you see? its PWC! one of the big four!


  USS! big smile!

psst psst; bumi Allah memang luas, :D

Friday, January 11

13/1/13

Assalamualaikum,
Hari ni 12/2/13, esok 13/1/13, selain daripada jemputan kahwin yang pasti berlambak-lambak sebab nak amik tarikh yang best-best ni konon-kononya, ada satu lagi kejadian.
 MY FINAL DAY OF EXAMINATION.

Betul punya tak sabar nak habis, almost a month of struggling rasanya memang cukup memenatkan. Inconsistency of sleep make it all worst tapi everything comes with a price right.

Esok dah last paper dah~ LAW 485-company law.

Lecturers semua cakap semester ni semester budak akaun banyak score, well, for me~ it's quite tough actually. Paper yand dah jawab tu dah cuba sehabis baik. 

Ouh! Semester break dah nak mula dah. This semester break banyak aktiviti yang akan di lakukan, in terms of so many aspects, especially to be a better muslimah. To be a better muslimah bukan mudah. Sebab Allah sendiri cakap, orang beriman itu akan diuji. Kan? 

Speaking of be a better person, i realize something that i wasn't aware of. Something inside of me in which it put me in big surprise on how bad i am as a muslim before. Ok. Lets stop here for this part. 

Ok! this coming break i'm going for my first independent holiday, even though i'm not doing it all alone, still, i'm going to take all the experience i can get. Big smile! and the other holiday would be my first step to make things right. Hopefully, In Shaa Allah. Aminnn..

".....Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad (untuk melakukan sesuatu), maka bertawakallah kepada Allah. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang bertawakal kepadaNya" 
3:159

psst psst: senyum sampai langit. :)