Thursday, July 29

dayuuummmm!!!

im too bored! arghhhhh!!!
give me things to do... please!
huhuhuhu

yeayyy!!!

i got corby cool yesterday!!!
chic white!
full touch screen!
and i love i!
hahahahahah :)
thnx ayah....
patutnya aku jer yang beli... sampai jer sana...
sampai 3 phone kitorang borong...
hahahahah
2 corby cool - me and puti own
1 corby chat - ayah own

confession~

yup..

semue manusie..

KAWAN je..

bkn lebeyh2 pun..

try la trime semue jenis laki pun..

bkn suh ko jdkn pasangan idop
4:59pmMe

reflex the advise to ur own self jugak

hahahahahahaha

but im looking for serious companion
4:59pmPuti Arifah

jgn la rush sgt..

ssh camtu if terlampau tercr...
4:59pmMe

aku tak nak terdedah dengan byk benda...

aku tkur end up macam bapak aku
5:00pmPuti Arifah

hm ntahla..

ssh nk tlg ko buang persepsi tu

slow2 la weyh...

jgn push sgt
5:01pmMe

aku tak psh pun

but if somene try to get near me benda ni takkan brubah punya...
5:01pmPuti Arifah

ko xsedar yg ko tgh push
5:01pmMe

eventho i have interest in that guy

aku ngaku aku suke orang.. im easily fall in love
5:02pmPuti Arifah

hm ssh la camni...
5:02pmMe

tapi bile org or sesiapa jer try to get near me.. i never trusted anyone

aku takkan biar diri aku luka..

ill hurt them first be4 they hurt me...
5:03pmPuti Arifah

adehhhh~~~

ssh tul probs akak ak ni..

hm ko takot nk sakit..

tu yg ko xley blaja pape...

ak da byk kali sakit so byk yg ak belaja
5:04pmMe

aku perlukan someone yg betul2 buat aku jatuh cinta kat dier as HE LOVE ME.. dia perlu sayang aku dulu sebelum aku sayang dier as much as aku akan sayang dier in futur

Wednesday, July 28

oh betapa~


oh no...
saya diserang penyakit 'N'
ngantuk yang teramat ni.. why? why?
arghhhh~~ tidak!!! jgn mengantuk...please!!!
^^"

Tuesday, July 27

pernah tak?

pernah tak rasa benda nie??
kosong in your soul???
pernah tak rasa benda nie??
u just knew someone but u miss that person so much??
pernah tak rasa benda nie??
u feel pain ig u being ignored??
pernah tak rasa benda nie??
urself going through some phases yang kita sendiri tak tahu how to classified kan all those things...
pernah tak???

Monday, July 26

maid sama! usui!!


OH! i love this anime sooooo much!
n more! i love usui ooo damnnnn muchhh..
perfect guy!perfect mate! perfect lover!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

bokeh oh! bokeh~






:)

Sunday, July 25

life is sooo full of miracle!

PERLU POST!
oh! aku rase aku mampu berubah menjadi POSITIVE THINKER balik! yeayyyy!!! life fulls of miracle betul!hehehehhe..
AWWW!! gumbira!

OH! OH! OH!

OH!
thank kepada kazen saya kerana telah memberi sedikit tunjuk ajar berkaitan dengan kamera.! abang apiz! big applause for you! mucho gracias!!!
n i've been testing it yesterday night. BOKEH!
i will try to upload the pics tonight! yeayyy!!!
gamba2 tu masih lagi tak berapa nak perfect tapi cukup memuaskan hati saya sendiri... AWWWW!!! :)

Tuesday, July 20

nak!


nak handphone nie...samsung corby cool

Monday, July 19

belajar kenal diri sendiri..

taw x... aku rse diri aku jahat..
tak ikhlas...
dan tak pernah puas..
rase diri ni kadang2 terlalu kejam...
tak pernah nak paham
dan tak ingin nak paham..
pelik dengan diri sendiri...
aku seperti berusaha untuk menyakitkan hati orang untuk kepuasan diri sendiri..
dn benda ni berlaku since 2 months ago...
im losing myself!
urgghhhh~
semuanya mengganggu...
actually i need someone sbenanrnyer...
untuk meluah ape yang terpendam..
tapi aku sendiri tak taw ape yang buat aku jadi mcm nie...
jugak aku tak taw benda ape yang terpendam..
tapi aku rase bengang! camner tuh???

Sunday, July 18

apa yang dicari??

im not satisfied enough! what am i looking for???? warrghhhhhh!!!!

Thursday, July 15

empty


Malam tadi.. for the first time aku rase aku mengalami perasaan camtu. Feels so empty.. kosong yang teramat. punca? aku sendiri pon tak taw. n pada masa yang sama aku rindu.. rindu giler kat kakak tu. die marah lagi ker erq? tu benda yang aku rse nak tanyer dier.
"akk..ein rindu sgt nak jumpa akk. nak tanyer akk sihat ke tak.. nak tegok akk gelak..n nak belikan akk cokelat cadbury.. ;("

you and i both! ♥

Was it you who spoke the words that things would happen but not to me
Oh things are gonna happen naturally
Oh I'm taking your advice and I'm looking on the bright side
And balancing the whole thing


Oh But it often times those words get tangled up in lines
And the bright lights turn to night until the dawn it brings
Another day to sing about the magic that was you and me

Cause you and I both loved
What you and I spoke of, and others just dream of
Others only read of the love, the love that I love

See I'm all about them words
Over numbers, unencumbered numbered words
Hundreds of pages, pages, pages forwards
More words then I had ever heard and I feel so alive

Cause you and I both loved
What you and I spoke of, and others just read of
Oh and if you could see me now, oh love, love
You and I, you and I, not so little you and I anymore


And with this silence brings a moral story
More importantly evolving is the glory of a boy

Cause you and I both loved
What you and I spoke of, and others just read of
And if you could see me now, well I'm almost finally out of
I'm finally out of
Finally well I'm almost finally, finally, well I'm free, free

And it's okay if you have go away
Oh just remember the telephone works both ways
And if I never ever hear them ring


If nothing else I'll think the bells inside
Have finally found you someone else and that's okay
Cause I'll remember everything you sang

Cause you and I both loved
What you and I spoke of, and others just read of

and if you could see now, well I'm almost finally out of
I'm finally out of, finally,

Well I'm almost finally, finally, finally out of words

sayang,this is for you....
♥♥♥♥♥♥♥

Wednesday, July 14

dah lama~


da lama tak buat benda nie...(or just i do it last weekends?) uoppps! itu tak kira la... ok! apa yang da lama tak buat apa2 yang aku nak buat sendiri.. being all alone... bejalan sorang2...makan sorang2 dan tgk wayang sorang2.. urghh! rindunya...
n my next weekend tak taw lagi dpt buat all alone or tak...huhuh

weekends!

benda yang dirancang. HAPPYNYYERRR!



urm....watching movie maybe.. thinking of something funny and cartoon should work! :D


taking photos maybe.. LOADS of it! heheheheh... been learning something new... :D


NOT TO BE FORGOTTEN.. teringin sangat nak makan ICE CREAM yummyy.... sedapnyer :D

Monday, July 12

selamat pengatin baru buat oengatin yang agak lama dah kawen.. *winkwink*


our tradition

^^ dan semestinya saya bersama raja sehari abg boy & kak anis

selamat pengatin baru
semoga kekal abadi
bahgia ke anak cucu
semoga murah rezeki



selepas akad nikah



majlis bersanding pihak perempuan



cousins!

Sunday, July 11

ouh oh!

EDWARD CULLEN a.k.a robert pattinson!



waaarrghhh! actually tak hensem sgt pon if nak compare ngan jacob tu kan.. plus jacob ader extra poin for that HOT body of him... haillloohhh~ !!
but then something yang buat edward nampak so hadsemmm is his attitude.. so patient, rilex n cooollllll....
edward cullen in ECLIPSE is my type of boyfie yang aku nak..ahhahahaha..(lantak pi la nak ckp mustahil ke ape ker? yang penting aku mmg suke)
dier sgt cool la....even dier taw bella cintakan si jacob tue..huhuhu...dier boleh trima but still bella.. u made a good choice for picking edward as ur husband..hahahahah.. i'll be waiting for yuor next movie...hehhehehe.. :))

Wednesday, July 7

entry lagi


aku perlukan hiburan!
dan......

SERENTAK!


ALHAMDULILLAH. dapat band 3. maybe stakat tu je kemampuan aku n setakat tu jer rezeki aku.



dan hari ini juga filem ECLIPSE akan ditayangkan diseluruh malaysia. dan aku tidak ingin ketinggalan etapi. tiket utk dibooked dan tempat begitu terhad. SAKIT HATIKU! arghhhhh!

Tuesday, July 6

siapa saya?

dalam satu misi mengenali diri sendiri.. susahnyer.. walaupun dri sendiri..

aku? saya? i? me?
seorang dara yg dilahirkan di dunia pada 9 hb 8 thn kuda.
pernah hidup secara nomad iaitu dari jb-kl-labuan-selangor-seremban-kini-selangor!
seorang dara diantara 3 org lagi teruna2 dirumah(tak masuk ayah ok)

aku seorang yg???
don't know betul or tak..ini cuma angapan unuk diri sendiri..
aku rse diri aku seorang yg terlalu complex utk diceritakan. aku pemalu ttpi ada kalanya terlalu berani.. aku mengatakan tidak tetapi sbenarnya itu yg aku mahukan. aku tidak ego tetapi kadang2 aku mempertahankan sesuatu yg aku sendiri tak pasti kebenarannya. aku minat sesuatu yg bergelar seni. aku megikutinya dan menjadikannya sebhagian dari hidup aku tapi tak pernha dapat puaskan hati aku sendiri? minat kah itu sedangkan bila ia berjaya dijalankan aku ttp tidak puas hati?
aku didalam jurusan akaun. jauh tersasar dari ape yg aku ingnkan. namun perjuangan diteruskan utk memuaskan hati kedua ibu bapa ku. ikhlas kah aku? nawaitu mungkin berada dilandasan yg beul (iaitu untuk belajar) namun kekurangan dlm keikhlasan menyebabkan aku rase balasan untuk keputusan selama 4 semester di uitm.

aku mudah TERsuka kepada sesuatu, seseorang! itu aku akui kebenaranya dan aku yakin sifat ini dimiliki dari kuah si ayah yang tumpah ke nasi (aku). Namun aku tidak suka dilukai.. aku mampu berpura-pura kerana aku telah diajar untuk begitu. naifnya aku hanya kau yang tahu. kejam nya aku hanya aku yang tahu. hati aku hanya ALlah yang tahu. ITU HAKIKATNYA!

membaca itu kegemaran. menulis itu kesukaan. melukis itu hobiku. melakar sesuatu yang fantasi itu juga kehebatanku. aku yakin aku tidak suka realiti. mungkin sbb fantasi itu lebih manis dari realiti. itu sebabnya aku gelumangkan diri ku dengan novel2 cinta yang aku tahu dan sedar sepenuhnya ia merupakan fantasi hebat semata. berharap sesuatu yang mustahil menjadi habitku.

hidup ini penuh pancaroba. itu juga aku tidak nafi! tidak perlu orang lain. hidup ku juga sudah penuh pancarobanya. untuk menangani aku selalu berfikir. susahnya kita ada orang yang lebih susah. kaya nya kita ada orang yang lagi kaya. berfikir secara terperinci itu bukan kehebatanku. aku seorang pemikir yg tidak matang namun aku mampu berfikir baik buruk sesuatu itu. ALHAMDULILLAH aku mampu berubah. walaupun tidak sepenuhnya tetapi itu mungkin permulaannya. kadang2 kena paksa dulu sesuatu baru boleh kekalkan dalam diri. bukan senang nak jadi "BAIK" dan tidak susah pula nak jadi "JAHAT"!. prinsip itu.

pegangan! philosphy hidup aku. im a positive thinker. aku sedar benda itu. sesuatu yang pasti. namun aku mampu berubah kepada seorang yang sangat negative apabila ader orang yang merobek kepercayaan itu. aku mudah menyayangi. dan aku sayang yang amat dalam. ITU AKU! ^^'

Monday, July 5

oh! sakitnya!

arghhh!!
saya sakit.. dah 2 minggu..teruk nyer....(takdela sakit teruk pon just sakit ni buat keadaan diri nmpk teruk..aiyakkk!)

selesema + batuk uhuk uhuk yg teruk!!


grrr.. ubat dah 2 kali beli ni.. tapi tak baik2 laagi ni... huiishhh!!!
sejak bile anti bodi badan jadi lemah nie...hailoohhh! tolongla cepat baik..sangat tak selesa keadaan camne.....

goodbye - secondhand serenade ( untuk "dia")

It's a shame that it had to be this way
It's not enough to say I'm sorry
It's not enough to say I'm sorry

Maybe I'm to blame
Or maybe we're the same
But either way I can't breathe
Either way I can't breathe

All I had to say is goodbye
We're better off this way
We're better off this way

I'm alive but I'm losing all my drive
Cause everything we've been through
And everything about you
Seemed to be a lie
A guiltless twisted lie
It made me learn to hate you
Or hate myself for letting it pass by

All I had to say is goodbye
We're better off this way
We're better off this way
All I had to say is goodbye
We're better off this way
We're better off this way

And every, everything isn't only
What it seemed so hold these
Words that you never told me
It's time to say goodbye
It's time to say goodbye
It's time to say goodbye
Goodbye

Bye

Take my hand away
Spell it out
Tell me I was wrong
Tell me I was wrong

Take my hand away
Spell it out
Tell me I was wrong
Tell me I was wrong

Take my hand away
Spell it out
Tell me I was wrong
Tell me I was wrong



loads of love, memory and tears! ;)

Sunday, July 4

sapetutnyerr!~ (rindu ker?)



oh! uitm dihatiku




hehehhe..
hari ni jadi first day utk budak uitm pegi klaz...hahahha..selamat bangun pagi untuk semua warga uitm... especially to my badge la akn...(budak dais part 5 tak payah k sbb kite sume tgh praktikal )eheheheh...
ader pesanan buat iron man..if ur reading this(which seems to be imposible n never pon) i really hope to see you next sem.. next sem saya masuk balik n hope awk bukan part 6 sem nie..janganlah..nnt dah tak nampak awk..huhuhuh... awk2..kite jumpa erq next sem.. n utk semua kekasih gelapku(ahahahah..perasan jer..)patutnyer... kepada semua warga secret admirer yg di admire olehku... tunggu kepulangan ku next sem..(pada u yg u taw la sape diri u tu k) hahahah..(sbenanrnyer dier tak taw pon) dah kata secret kan..so..mestilah dier tak taw..jgn nakal2 taw... next sem kite jumpa..i nak tgk perubahan ape yg dah jadi...
hahahahah ;) lots of love to uolllsss la k... selamat menjalani kelas, exam, assingment, dan segala bagai program yg kadang2 ntah pape tp best jugak la kalau join tu...

to my BFF except diana(sbb kau tgh praktikal ok..bukan sbb ko bkn bff aku) selamat kembalik ke uitm anda.. penang dan segamat.. belajar leklok..gud luck for this sem... may ALLAH blessed u~ Aminnnnn~~ :))