Sunday, July 7

To 'err' is human

Teringat masa one of my lecturers said this during class. "To err is human"

Tadi, dengar ini. by Malique. Masih khayal(bangun)
Bahagian korus.

"bebas tak berantai
hidup tak bertuan
tiada tujuan,tiada tumpuan
masih sendirian,masih mengelamun
kalau masih khayal, bangun
bangun,bangun
hentikan mengelamun bangun
bangun,bangun
kalau masih khayal, bangun"

Rasanya, saya adalah dia, yang masih khayal, yang masih tidak bangun.

Can't remember when, can't remember who, she said, "at least make our ramadhan differ from others. Because we've gone through Tarbiyah."

Bila fikir balik, bernafas di bumi Allah dah menghampiri ke 23 tahun. Tolak tambah zaman-kecik-puasa-berupah, rasanya boleh kata puasa yang 'puasa' adalah dalam 15 tahun dah. Dan dalam 15 tahun tu berapa tahun yang puasa setakat tahan lapar dan dahaga je? err.. Dan bila dah tahu, puasa lebih dari itu. Rasa sedih sangat. Normal wise word will be "Better late than never kan?"
Betullah tu. Dan bila dah lambat tu? Don't speed up. You'll crash. Maintain. You'll be safe. In Sha Allah.

I've been doing some thinking lately, how am i doing all these while. All these years. And this pop-up in my mind.

"Apa definisi baik?"
"Buat semua yang Allah minta kita buat dan tinggalkan mana yang Dia suruh tinggalkan"

And my answer would be, "Jauh lagi aku dengan 'baik' itu." Dan ramdhan. macam Prof. Muhaya cakap, jadikan titik permulaan. Enough said on that for now.

Currently, preparing for my second last paper for this semester. Rasa berbeza untuk kali ni. Dan tidak tahu mengapa.

For now, "Ya Allah, permudahkan urusan kami menjawab dengan baik. permudahkan kami agar dapat mengingati apa yang telah kami pelajari. Amin"