Monday, June 27

JJCM versi cik mok the eating monster! ep 1

jyeeahhh~~ (sambil2 dengar opening muzik JJCM yg kat tv3 tuh) *kepala siap goyang kiri kanan angguk dongak segala bagai....hihi...

assalamualaikum w.b.t,
hey hey cik mok the eating monster disini, jyeaahhh~~~! ahah :D

semalam la ni punya penangan, i ni mmg kuat makan sikit, )oppss!banyak ekceli) hahhaha
tapi there a few items yg i nak citer-citer pasal makanan yang i makan semalam, uuuu~ so yummy so delicious gituuuu~~ (double thumbs up punya laaa)

hidangan pertama,

macaroon tart~


eh~ gambar kat atas ni memang gambar macaroon tapi bukan macaroon yang i makan semalam tu yer,, hihihi... semalam tak sempat amik gamba dah makan dah... a kiut miut macaroon tart and filling die guna chocolate and macaroon dier pon macam gambar yg kat ats ni... cost of RM1.60 for 1 piece and sangat sedappppppp! craving for more (i ni hantu tart sikit, segala jenis tart i makan) hihihih.. i beli kat Berry's kat Summit (location: berdepan dengan Giant) super dupa yummyyy~ rsenyer baru semalam kot Berry's cawangan yang kat Summit ni buat this item since they put a "NEW ITEM" tag kat tempat display tu, i terus beli and within a seconds benda tu habis i hadam, hahahahah.... :D

hidangan kedua,

Coconut Tart~


again, ni bukan gamba sebenar, hihi... i makan coconut tart yang i beli kat RT Pastry kat cawangan Subang Jaya SS15, ni website dier, kalau rajin pergilah usha usha, :D RT PASTRY SITE, its my first time makan Coconut Tart ni, usually beli egg tart which is my FAVOURITE!!! yezz~ but bila try this tart its not that bad, kind of sedap jugak sebenarnyer... rase kelapa n little bit macam egg tart juga, and takderlah terasa tekstur dier tu kelapa, sedappp wwooooooo~~ next time boleh beli lagi.... and apart from tart ni i ada beli croissant, yuppp~ yang berlapis2 tu... i beli mini croissant which only cost RM0.50 per piece, n apa yang special croissant kat RT ni is dier sapu some sort of honey or sweet syrup kat atas croissant tu.. so cuba uollss bayangkan, croissant yang crispy tu dengan rasa manis2 madu and u makan when its hot..wahhh~~ sedap sehingga menjilat semua jarilah..hahahahahha.. ohhhh! and lupa plak... Coconut tart RM2.00 each, its quite worth it based on its size, so...i tak kisah...hihih...

wahhh~ both dishes from tart, (well, im a tart lover kan,) hihihii... ok..thats all from me for this first episode, hahhaahahah~~ :D next time before makan i'll take pic okeyhh~~ hahahahah...
sedap-sedap, makan-makan, kenyang-kenyang~ (sambil double thumds up and sengih sampai telinga) :)

salam kekenyangan dari Cik Mok the Eating Monster.

No comments:

Post a Comment