Wednesday, July 20

sorrow

you're too good for me, i hve to let u go, im so sorry,

sebuah alasan yang diberikan untuk menutup racun kecurangan sendiri,
wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik juga.
dan baik itu begitu subjektif tidak ada penyukat yang wujud untuk bijadikan pengukur.
hanya Malaikat di kiri kanan bahu mampu mencatitnya.

bukankah mencari pasangan yang baik itu idaman setiap orang?
jadi melepaskan seseorang yang baik dan mencari seorang lain yang dikatakan baik juga?
diri sendiri? sudahkah mengadap cermin untuk menentukannya.

ada ubatnya untuk setiap luka yang terjadi.
cuma luka yang dibiar akan selalu berdarah dan bernanah.
dan bertambah sakitnya.

untuk semua yang berlaku ada hikmahnya.
ya! tidak di dunia mungkin di alam yang kekal disana.
siapa kita hendak menilai.


Sunday, July 17

sedikit emosi.

lately, i learn to lock it real good and real tight.

i've been learning, untuk kebelakangan ni, belajar untuk mengunci dan menutup serapat-rapatnya apa yang pernah dibuka. dan kini, semakin ketat pintu itu sudah tertutup.

im only protecting myself.

tidak peduli, tidak kisah. untuk digelar penakut. its the only way to protect myself. just by seeing it sudah cukup melukakan apatah lagi untuk melaluinya. sungguh tidak sanggup.

im blinding my heart.

when its to fragile, the only way of keeping it firm all the way is by blinding it up. dont see a thing, bear with everything.

bukan mudah untuk melalui sebuah kehidupan.
bukan mudah untuk belajar dari kesilapan.
jika hati sudah buta dengan keseronokkan.
bukan mudah untuk buat sebuah keputusan.
kerana melukakan hati seorang lebih mudah dari mohon kemaafan.

juga belajar untuk menabir langsir, menutup, menyembunyikan, cela dibelakangnya. yang mungkin sudah bernanah dan berdarah.

Wednesday, July 13

main masak-masak.

teringat masa kecik-kecik dulu suka main masak-masak... satu permainan wajib untuk kanak-kanak perempuan, 1)main masak-masak
daun, kayu, batu kat tepi jalan habis dirembat, periuk nenek kat dapur yang agak2 macam die dah lama tak sentuh tu memang comfirm kena cilok, sudu, garfu habis hilang..hahahah

haaaa~ sekarang dah SEDIKIT besar ni masak-masak dah bukan nak main, kalau tak reti masak errrr~~ (kalau zaman sekarang ni tak reti masak ok kot) hahahha...

dan macam biasa, masakan mak is the best in the world,
and bila dah jadi favourite kena lah belajar masak makanan tu kan,

and nasib baik saya bukan jenis yg lembab nak belajr, so, im quite good untuk some certain dishes yang menjadi kesukaan saya, :)

btw: no wonder berat tak reti nak turun kot..hahahha

word from heart.

assalamualaikum,

semoga dipermudahkan urusan oleh-Nya,
semoga kembali sihat dan tabah dalam menjalani ujian dari Allah S.W.T,
sebab Allah tu tidak akan menguji hamba-Nya melebihi dari kekuatan seseorang hamba itu sendiri, dan bersabarlah dalam menghadapinya.


Friday, July 8

ceita hari sabtu,

jyeahhh~~ weekend sudah sampai..... hari yg paling di tunggu oleh semua, yang tua, muda, kecik, besar, mak cik, pak cik, atuk nenek, dan semualah...

and not to be forgotten little kids, kalau weekend ni kalau tak keluar jenjalan pegi tambah lagi koleksi mainan dalam bakul kat memang dah sedai maklum penuh tu, mesti diorang duduk depan TV, yelah kan, kalau dah weekends ni, cartun berlambak-lambak... nowadays lagi dengan memang dah ada channel cartoon sendiri, erghh...memang tak ganjak dari depan tv, fuhhhh~~!

and bila tengok budak-budak ni tengok cartoon teringat masa kecik-kecik dulu, layan cartoon kan, hahahah....


Dragon Ball,
Dari dia kecik, sampai besar sampai dah kahwin, sampai hidup-mati-hidup-mati-hidup balik, fuhhh~~~ kartun paling banyak episode saya pernah followw~~ hahahahah... dengan awan die tu, pikir-pikir balik camne ne la boleh terfollow citer ni...
Usop Sontorian,
zaman kecik-kecik dulu memang femes betul kartun ni.....
Sailor Moon,
"....dengan kuasa bulan akan menghukummu..."
dialog biasa dia masa nak bunuh semua penjahat tu, comel2 je cartoon dia...
Usagi dengan usagi kecik, :D
Keluang Man,
"Dia, bagai seorang pahlawan, menjadi pembela pada yang tiada upaya, dengan ketangkasan langkah pergerakannya, menewaskan musuh yang menbuat angkara... dialah satria,...."
kat malaysia ni takde Batman, tapi Keluang Man ada, kira ok la jugak kan, :), paling ak boleh blah hero dier ni orang sakit juwa, sidekick dier si Tiong Man, adoiii~~~


haaaa~ kan, kartun sekrang lagi hebat, upin-ipin la, boboboi la, kacang la, banyak betulll~~~ huishhh~~ tengok kartun someimes pon oke jugak...sesetengah cartoon ada jugak moral value yang dia cuba ketengahkan kan, so, depends on individuallah, :D

BTW: sesetengah cerita ni ada buat ulang tayang kat Tv, kalau tetibe tertukar channel ternmapk cite ni, memang gelak sendiri la jawabnya, :)

Friday, July 1

3 in 1

1 July 2011, 1/7/11, 01.07.11

yup, semua tarikh yang sama,

1 July 2011 - akhirnya dapatt taw jugak keputusan penerapan budak semester akhir a.k.a, Surat Tawaran kemasukan Pelajar baru Semester 2011/2012, al kisahnyer saya di bantu oleh seorang sahabat handai yang sudi membantu untuk melihat keputusannyer (since mlm tadi almost sampai pukul 2 pagi tunggu tapi pautan di tutup sehinggalah petang tadi baru bukak) dan syukur, penyambungan pelajaran untuk ijazah muda akan dilakukan di Melaka (lagi) untuk berapa semster tu tak sure lagi... maybe another 3 years kot...adddtooiii~takperlah...ilmu tak payah berkira sgt kan...3 tahun tu kejap jer, :)... dan saya masih berada di dalam trek yang sama which is accounting... like i said before, punyalah tak nak akaun tak nak akaun last2 akaun jugak yg saya sambung....insyAllah everything will be alright,

1/7/11 - i received my first salary as a part timer, since kerja tak sampai 2 minggu lebih so gaji tak seberapa but im thnkful untuk rezeki yg Dia bagi... (ada jugak belanja nak pergi Melaka nanti) hihihi, :)

01.07.11 - i've been through a lot today, too many, and im a bit disappointed for that,