Thursday, September 30

opportunity of a lifetime vs. best friend ever!

in dilemma : vs!
help! seriously in dilemma
teater musikal Dr. mahathir vs. celebrate birthday my best friend ever! aduhhh! camner nie??
decision!decision!
things comes ade pros and cons dier kan...


if i choose teater
  • aku memag tak pernah tengok teater in my wholelife and this is my opportunity la kan utk tengok sesuatu yang berprestij cenggitu
  • but then, i DONT KNOW WAY TO GO TO ISTANA BUDAYA. hailohhh!
  • proper outfit utk pegi, sbb kena pegi mmg kena pakai formal la kan :) (jeans and casual cloths not allowed or u'll be kicked!)
if i choose my BFF
  • kunun2 nak buat surprise party(takderla sampai party just something surprising jer) utk dier
  • even tak dapat bawakan sepet but still, she need a smile :) kan D kan...
  • even tak ada hadiah i think the thoughts that count kan!
adehh~ tulun2, terkapai2 nak buat keputusan nih! X)
im dead!

seni

hahha... aku ni buta sikit... bukan buta mata... buta hati tu sikit kot... buta seni la... hah? buta seni la... tapi aku amik seni masa kat menegah dulu... aku reti seni kasar bukan seni halus... aku suka seni tapi tak pernah berjaya nak hayati ;) -betul!
aku tak pandai berkata madah, aku tak pandai mengubah bahasa, aku tidak pandai melakar titik kecil, tapi sungguh aku meminati sesuatu yang berkaitan seni!
mungkin sebab ia cantik, ia unik, ia pelik, ia membawa maksud tersirat dan tersurat, jadi, aku suka!
dan bila ditanya pendapat aku, hanya satu - CHANTIQUE!

Wednesday, September 29

teasing you~


a short note, to whom it may concern okeyh~

well , been few days since i usha-usha ur blog okeyh... actually bukan la few days.. dah lama plak follow u.. coz ur unique in ur own way! (hopefully tak kantoi) ayat2 bahaya nie.

~~Puisi macam cermin. ianya terbina bukan untuk mereflek dirinya. Tapi , siapa yg mahu melihat...apa yg mahu dilihat. Itu sahaja. ~~
it's fun to tease u around, and funnier when u gve some respond to it.. like it.. ALOT! hahaha.. no hard feeling and no heart feeling keyh....
frankly speaking, i like the way u jot down everything~ it's rare! truly.
dont get me wrong..and please stay as a fren with me :)


:-)

Tuesday, September 28

♥ ich liebe dich


everywhere is about love~ ohhhhh!! ♥♥
minggu ni asyik denga things related to l.o.e. word jer,, stesen radio, social networking a.k.a FACEBOOK and even followed blog by me! sungguhlahhh!
well, like usual, gone to work by car and of course listening to radio la kan, and HOT FM memang dah tersedia terpasang, topik for that day - isnin - pernah tak anda jatuh cinta dengan orang yang salah? adooohhh! topik punyalah kan... and adelah terdengar seorang pemanggil ni dok buat confession - saya terjatuh cinta dengan emak kawan baik saya! wallaweyyhhh! gila punya jatuh cinta... stesen di tukar kepada FLY FM, and guess what s the topic? yes! related to love jugak la kan... how far have u gone for ur love but this time the topic more general and apa yang i denga is phab the radio dj menceritakan yang dia sanggup walk 15-20 minute to someone just to borrow money to eat his favorite chiken rice yang he really LOVE! kan, kan, kan, memang more general cause it's not a talk yang berkaintan male-female-fall-in-love! hahahahah more fun... and that later afternoon on HOT FM again ikhwan yebba yebba dengan topiknya something to do with cemburu la.. n memang lagi weird rupanya tahap cemburu seseorang tuh kan... :) well, that is malaysia love story...
kat facebook biasalah, fall in love, heart breaking, jealousy and all those feeling yang memang dah dikait rapat dengan lovey-dovey things ni memang sentiasa di update status nya! hahahhaha
as for blog, pagi ni... my cousin just enter a contest 'i love u contest'... wahh! everyone pon nak cintan-cintun-cinton kan...
(p/s - sheera, jgn marah k... i give u free publisiti ni taw.. auuuuwww! and gud luck for that contest darl!)
and for me, baru semlam tulis entry ' it's fun to be romantic' kan... heheheh :)





so, happy fall in love everyone! x0x0 ♥♥

Monday, September 27

it's fun to be romantic!

(tengah tersengih-sengih masa tulis this entry)

OH! memang pon....ni pon tengah tersengih lagi... hehehh.. enty ni khas ditujukan buat mereka2 yang tengah panas2 bercinta yer, especially yg dah berumah tangga (wahh! dah macam pakar motivasi la plak...) :) sbenarnya, just nak share jer... disebabkan saya masih pegang status single-mingle-no-trouble jadi kunun2 nak share la few tips nie ngan mereka2 yang rasa sudi2 nak baca benda ni... benda ni sbenanrnya things that i will do to my spouse (terus spouse taw bukan bf lagi...) ekekeke.. if i ada satu k... but now i dont have one so, here u go... here's some tips on being a romantic mate! :)

  • it's not a crime to say 'i love u' to ur spouse like zillion times a day! yeayyy! - well, some of us like this type of lovey-dovey words jugak kan :)
  • be CREATIVE! dont be soooo like a typical mate ever! i mean it! there's a thousand way to say it kan? kan? kan? - coz sometmes when the magic words are frequently said then the magic sparks just fly away! then say it in other way!
  • be a STUDENT! why? hailohhh~ means, u learn! today everything is just at ur finger tip! so connect ur internet and there's a lot to be learn!
  • dont hesitate to remember the most even tiniest things bout ur mate! they will be ur token of appreciation! u'll be appreciated even more! trust me!
  • make ur mate smile and an extra credit for u if u always keep that smiling face of ur mate's!
  • everythig u do which can be categorised as a routine will causes effect to ur mate ( i heard it somewhere that- apa sahaj yang anda terbiasa buat everyday, or every minute, even seconds akan memberi or meninggalkan kesan terhadap ur mate and if awak tak buat and dia akan tertanya-tanya) wll, a great way to see ur lover's love towards u i guess is by doing something as ur routine and suddenly miss it a couples of times.. im sure ur mate will be wonder?! ;)
  • be with ur mate through everything! EVERYTHING! like u going through ur days! eventho it's raining! it's snowing ( if ur place have one :) ) it's a brightest day of ur last or even ur day was like hit by the katrina( the storm of course and dont even think of other girl - if u a guy) u still hang in there if ur day was not ur favorite right? so, be like that! be with ur spouse! u'll be smiling on the later prise u gonna get!
  • give ur lover what they like.. flowers, MU shirts, bears, sport stuff, anything which u can afford to buy it ( dont think on buying things that u cant afford okay!)
  • be special... more special... extra special!
  • most important! dont ever forget to love ur lover!
then, there it is! things i will do to mu future-mate merangkap my hubby! hahahahah... berangan sudah!
to my future-mate.. please be here! im waiting.. ekekekek :)

(*wink wink*)

Sunday, September 26

never been ito one but i've seen one!

i never had a broken heart(causes by true love) but i think i have seen how it done and the consequences!
and i think, this is the best way to describe it out! learn it! take the early precautions!
I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did

And you were strong and I was not

My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did

And now when all is done

There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now

Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy

And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard

Falling for betrayal is worst.

Broken trust and broken hearts
I know, I know

Thinking all you need is there

Building faith on love and words
Empty promises will wear
I know, I know

And now when all is gone

There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now

Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy

And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible!
Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago

Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now

Shout it from the roof tops
Write it on the sky line
All we had is gone now

Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago

Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did...

me and desperado!

alahai, sungguhlah! aku mmg look soooo desperate! or am i? ntahlah... tapi aku rase lately n mmg la rasa2 sangat desperate.... desperate looking for friend! to be exact best friend! it's not that i dont have one, but this time i want someone different.. i have open this offer to someone, seriously! but the offer was rejected! ohhh!! maybe that person thinks im not serious bout it!the other person whose im going to offer is not exist anymore, in the world he does but not in my life, for what reason? i dunno.. maybe he just to snobbish or just cant accept a girl like me... think so :')
hope things be okay! :)

Thursday, September 23

tiada yang mustahil dengan kuasa imaginasi.



MAGIKA! sangat magis! yes! that is the title, satu cerita musikal yang baru di tayangkan bermula semlam begitu menarik perhatian. ia SESUATU YANG BERBEZA. elemen2 melayu di ketengahkan dan diperkayakan lagi dengan kisah-kisah dongeng melayu yang pelbagai. Juga mengetengahkan artis-artis yang cukup hebat dan berjaya membawa watak dengan baik sekali. tahniah kepada KRU! wahh!! dah macam commentator utk wayang dah ni :)
walaupun tak ramai orang yang menonton (mungkin disebabkan hari berkerja) ia tetap memberi impak tersendiri. cceeeewwwwaahhhh!!!

antara scene feveret!
*aksi bunian yang dibawa oleh MAYA KARIN (or should i saya maya karinssssss) terlalu ramai maya karin..heheheh...

----- selamat datang ke magika-----


*m. nasir sebagai penunggu tasik chini(merangkat naga tasik chini)

------mana nak pergi kamu bertiga, jangan sampai bangunkan naga------

*watak bawang merah dan bawang putih yang di mainkan oleh leeya dan amani :)
------ mana nak lari------
p/s: sangat fun!

love so sweet~

dah penat bercerita drama. ni cerita tentang diri sendiri. wa buat akaun beb.. amsukkan cheque butt or bud ke dalam akaun... 6 sumernyer... tak lah banyak sangat pon kan.. but then.. nak di jadikan cerita agak penta sbenanrnyer masukkan benda alah tu.. tapi disebabkan telinga aku ni dah kena sumbat dengan earphone so jari pon menjadi laju menaip... n dah siap pon... apa yang love so sweet??? lagu la... lagu arashi.. kumpulan dari jepun.. MATSUMOTO JUN! ouuhhh! ngeee~ (padan muka pada sesape yg baca.. mesti naik juling sbb tulisan kecik..hahahahahah)

Wednesday, September 22

Untitiled II

Tick. Tick. Tick. Tick.
Fareeq membaringkan kepala di atas meja dengan sebelah kanan muka diletakkan di atas tangan sebagai pengalas. Jam Fossil yang terlilit kemas terletak betul di telinga kanannya. Bunyi detikan jarum jam bergerak menandakan setiap saat yang berlalu begitu kuat sekali. Bagai bergema di dalam kepala otak. Dari duduk tegak, kemudian menongkat dagu dan akhirnya begitu.
Notebook di hadapannya sudah mula memaparkan screen saver sejak lima belas minit yang lalu. Kosong! None! Zero! Tiada apa-apa idea yang terluah!
Pap!
Kepala Notebook itu terus ditutup. Fareeq berdiri dan dan membuat renggangan. Kedengaran bunyi-bunyi letupan kecil. Aduh~ Muda-muda badan dah macam orang tua. Duduk bercuti macam ni pun takder effect jer. Ni semua papa punya pasal. Entah apa lah yang dia dengki sangat tengok anak dia jadi workaholic. Kan nanti yang untung syarikat dia jugak. Hisy! Fareeq mengomel sendiri. Malam-malam macam ni pergi jalan tepi pantai pon best ni. Jeans ditukar kepada seluar separa lutut, t-shirt juga ditukar. Blackberry di capai dan diseluk masuk ke poket. Sandal disarung ke kaki. Pintu dikunci. Pantai! Here i come!
*******************

'Makan!' Syafiq bersuara. Hidangan malam itu, berbeque! Masing-masing sibuk bangun mengambil piring kertas cawan. Biasalah kan, bila dah ramai-ramai macam ni semua benda pun nak yang mudah. Pakai-buang! Senang.
Korang semua, lepas ambik makanan tu meh sini taw. Duduk keliling api ni. Baru syok!' Syafiq tersenyum riang. Rancangannya untuk mengumpulkan kawan-kawan sekolahnya boleh dianggap berjaya walaupun tidak semua dapat hadir. Ada yang sekarang ni sedang sibuk melaah untuk final exam dan ada di antara mereka juga yang berada diluar negeri tidak kira atas tajan mana pihak mahupun tajaan "PAMA" iaitu Papa & Mama sendiri.


Tuesday, September 21

i just need somebody to love



this is what i feel right now! - is he out there?

Oooh Aaah

For you I'd write a symphony

I'd tell the violin
It's time to sink a swim
Watch 'em play for you

For you I'd be (whoa)
Runnin' a thousand miles
Just get to where you are
Step to the beat of my heart
I don't need a whole lot
Coming for you I admit I
I'd rather give you the world
Or we can share mine
I know I won't be the first one
Giving you all this attention
But baby listen

I just need somebody to love
I, I don't need too much
Just somebody to love
(Somebody to love)
I don't need nothing else
I promise girl I swear
I just need somebody to love
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)

Every day I bring the sun around
Sweep away the clouds
Smile for me (smile for me)
I would take every second every single time
Spending like my last dime
Step to the beat of my heart
I don't need a whole lot
Coming for you I admit I
I'd rather give you the world
Or we can share mine
I know I won't be the first one
Giving you all this attention
But baby listen

I just need somebody to love (oh no no no no no no)
I, I don't need too much
Just somebody to love
(Somebody to love)
I don't need nothing else
I promise girl I swear
I just need somebody to love
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)

Somebody to love
(I need somebody I, I need somebody) x2
I just need somebody to love

And you can have it all
Anything you want I can bring
Give you the finer things (yeah)
But what I really want I can't find
Cause money can't find me
Somebody to love (oh whoa)
Find me somebody to love (oh whoa)

I need somebody to love (yeah)
I, I don't need too much
Just somebody to love
(Somebody to love)
I don't need nothing else
I promise girl I swear
I just need somebody to love
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)
Somebody to love
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)
I swear I just need somebody to love
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody)
(I need somebody I, I need somebody to love)

Is she out there

hanya ingin bercerita

blog ini di tulis sekadar ingin bercerita. belum terniat lagi nak bagi femes. nak satu dunia satu blog aku ni, idak ler~~ cuma kepada sesiapa yang follow tu sila la baca dan senyapkan pembacaan anda yer.. trimas! masa yang diluangkan untuk membaca blog aku ni mesti masa korunk yg paling bosan sekali untuk har tuh.. tu yang boleh bukak blog aku kan.. kalau tak, nak tekan pon tidak..nggeee~~~ no worries, no hard feeling keyh! sesape yang rajin drop by- sambil-sambil-leave-a-comment tuh! trimas jugak la yer.. setiap komen anda akan di bals dengan hati yang penuh tanda tanya(bila anda menggunakan anonymous sebgai ganti diri).. jadi, itu sahaja.. short entry kepada semua :)

thnx a lot

Untitled I

Anak mata dikerling sekilas ke arah jarum jam di tangan kiri. Sepuluh Sepuluh minit. Ada lagi dua puluh minit kelas Puan Mawar bermula. Dari kafe sampai bangunan akademik lebih kurang lima minit, naik tangga sampai tingkat dua lagi 5 minit, lalu foyer sampai kelas 205. Lima minit lagi geraklah. Otak merangka rancangan.
Buku dihadapannya ditutup. Nota yang sudah siap separuh itu disisip masuk ke celah buku. Tabiat zaman sekolah yang di bawa ke alam universiti. Sedikit nota persediaan sebelum kelas bermula.
Wafeeqa mula mengatur langkah. Berlalu pergi menuju kelas.

'Wafee, apsal lambat?' Pintu baru dikuak dah ada mulut yang sibuk bertanya. Bila masa pulak aku lambat. Ada lagi lima minit lah. Mata dituju terus pada si empunya suara.
'Bila pulak aku lambat cik kak oi? Tak reti tengok jam ke?' Kaki terus melangkah ke tempat duduk.
'Kan aku dah remind kau malam tadi, datang kelas pukul sepuluh. Ada benda aku nak diskus dengan kau, wahai cik Wafeeqa..' Suzana menyaingi langkah Wafeeqa.
Langkah mati serta-merta. Dahi detepuk.
'Alamak Su, lupa!' Wafeeqa memandang Suzana disebelahnya. Muka tidak bersalah tidak ditunjukkan. Harap belas kasihan lah tu!
'Apsal kau tak call aku?' Wafeeqa melangkah semula dan kemudiannya duduk.
'Dah naik pijar jari aku dok tekan redial kat handphone aku tu, tak dapat-dapat.' Suzana juga melabuhkan punggung disebelah Wafeeqa.
Tangan menyeluk ke dalam beg. Handphone Sony Ericsson ditarik keluar. Malap! Sah! Habis bateri.
'Apsal sengih-sengih tu? ni mesti kau tak charge bateri kan. Kau ni memang mintak kena sekeh kan?' Suzana naik berang.
'Ala Su, sorry sangat-sangat... Anyway, apa benda yang penting sangat nak diskus tu?'
'Pasal weekend ni la. kau jadi tak nak ikut kitorang pegi?'
'Laaaa.. ingat penting sangat. Rupanya pasal gathering tu je?' Wafeeqa mengeluarkan buku.
'Penting la. Bukan senang nak kumpul balik ngan budak-budak sekolah menengah tau,'
'Aku tak tanya lagi mak aku la. Later aku bagi tau kau ok? Tapi kan Su, aku dapat rasakan yang aku macam tak pergi je gathering tu.' Muka surat lapan puluh satu dibuka. Suzana juga begitu.
'Make sure u give me answer before thursay. We need to booked some tickets.' Suzana memandang ke depan. Puan Mawar sudah mula menulis di white board.

*************

Peluh mula menitik jatuh di dahi. Panasnya! Buang tabiat betul la minah ni. Mana ada orang bersiar-siar kat tepi pantai tengah hari buta. Aku pun satu, yang pergi ikut minah senget sorang tu kenapa. Aduh!
Dress maxi yang tersarung di badan sudah mengerbang ditiup angin. Topi besar atas kepala macam dah nak tercabut.Rambut tak payah cerita la. Dah macam puntianak harum sundal malam. Serabut. Nak-nak bila dah lepas macam ni. Tangan terus pegang kejap duduk letak topi besar itu.
'Suzana! Tunggulah aku!' Suaranya dikuatkan setelah sedar yang Suzana sudah jauh ke depan dan mula menghampiri gigi air, dah macam ikan yang tercampak keluar dari akuarium lepas tu tuan dia nampak dan nak masuk kan semula dalam akuarium tu. Terkinja-kinja macam tak pernah nampak air.
'Cepatlah Wafee!' Suzana menyahut tanpa menoleh ke belakang. Hati dah riang gembira jumpa air laut. Tapak kaki dah sentuh air laut.
Buuuurrrrr... Buuuurrrrrrr...
Hari tu baru pegi pantai. Ni pegi lagi. 'Wafee! Cepatlah sini!' Suzana bersuara lagi.
'tak sangka kan diorang pilih tempat ni untuk gathering kita. Seronoknya!' Suzana membongkokkan badan. Mengutip sesuatu.
'Hurm...' Aku hanya memandang terus. Ke ufuk sebelah sana. Luasnya laut ciptaan Allah.
'Dan aku paling surprise bila mak kau bagi kau pergi,' Suzana membongkok lagi sekali. Kulip siput pecah pula di angkatnya.
Bukan tak tahu ibu tu. Memang susah nak lepaskan anak bongsu dia ni pegi mana-mana tanpa pengawasan orang yang dia percaya. Memang pujuk tahap tak ingat la. Siap buat mogok tak makan 2 hari tu. Mana la si ibu tu tak mengalah. Anak kesayangan buat perangai sampai macam tu sekali. Berbakul juga pesanan dia sebelum aku bertolak pagi tadi. Dekat KLIA dah macam jejak kasih. Sepatutnya booked tiket bas jer. Tapi ibu tak bagi naik bas. Jauh sangat sampai Terengganu ni, jadi ibu dengan baik hatinya booked tiket kapal terbang terus. Hambik kau! Dengan Suzana sekali aku angkut naik kapal terbang sama. Tak kan nak naik seorang pulak kan? Hehehhe...
Bunyi tangan diketip dua kali mematikan imbasan pagi tadi.
'Kakak, dah sampai London ke?' Suzana berdiri depan mata.
'Hello! adik, bagi salam boleh tak?' Wafeeqa membidas.
'Berangan jer. Boyfie tak ada pon asyik berangan. Jom duduk situ,' Suzana menarik tangan Wafeeqa.










Monday, September 20

untitled!

Bagi aku ada 2 cara menyatakan ekspresi. Lukisan. Titik-titik kecil yang bersambung menjadi garisan yang dibentuk melalui pelbagai arah dan terjadinya sebuah karya agung. Penulisan. Perkataan demi perkataan berubah menjadi ayat dan akhirnya menjadi satu luahan yang istimewa, dan aku menjadikan pilihan kedua sebagai medium aku berbicara. Aku berseni, tetapi belum cukup mampu untuk menterjemahkannya ke dalam bentuk lukisan. itu aku!

Tangan yang tadi masih duduk letak di atas dahi diangkat. Badan yang terlentang di atas butir pasir halus itu mula ditegakkan. Dari terbaring kini kepala lutut sudah ditarik dekat ke dada Telinga masih rancak mendengar bunyi yang berdendang dari iPod Touch. Mencari ketenangan? Macam tak pernah datang pun. Sedangkan dah berjam kat sini. Kepala diletak elok di atas lutut, tangan mencabut earphone dan mula melingkari kaki. Mata dipejam rapat. Termenung lagi!

'Bila kakak nak kahwin?' suara itu terngiang.
'Jumaat ibu,' Soalan djawab tanpa memandang ke arah si penyoal.
'Kakak! Ibu serius ni'
'Kakak pun serius ibu, kakak kahwin hari jumaat, sanding sabtu, ahad pegi honeymoon' Masih dijawab acuh tak acuh.
Tayangan Shin Chan yang tengah bersinar-sinar matanya melihat gadis cantik itu tiba-tiba hilang. Gelap!
'Tengok ibu bila bercakap.' Ibu yang duduk di kerusi sebelah sudah mengangkat punggung duduk sebelah aku.
'Hari dah tahu ibu, tarikh je belum dapat lagi. Sabar ye ibu,' Mata memandang ibu sebab TV dah tutup. Bibir tersengih.
'Siapa bakal menantu ibu?' Dari segi ayat tu disebut, tak bunyi macam nak perli pun. Maknanya ibu memang tengah serius ni.
'Tengah cari,' Wafeeqah berdiri. 'Ibu, kakak naik solat.'
Keluhan berat dilepaskan. Suara-suara tadi sudah menghilang. Mata dibuka perlahan. Pantai ini pun tak mampu nak menenangkan hati. Kaki berdiri. Tangan mengibas belakang seluar menjatuhkan anak-anak pasir yang melekat. Perlu cari bakal menantu ibu! Tujuan dah ada, tetapi tidak tahu siapa yang akan menjadi mangsa.

i'll be

sedang tangan ligat menekan papan kekunci, telinga juga sedang sibuk mencerna bait2 lagu yang bermain di iPod touch. lagu jepun-lagu melayu-lagu jepun semula-lagu inggeris. dan tiba-tiba tangan berhenti menaip dan kedua-dua belah otak difokuskan pada satu benda. LIRIK LAGU INGGERIS ITU! tingkat suara dinaikkan dan minda mula berfikir. UNTUK BAKAL SESEORANG! OH! sungguhlah hati ini sangat pelik.

i'll be by Edwin McCain
The strands in your eyes that color them wonderful
Stop me and steal my breath
And emeralds from mountains thrust towards the sky
Never revealing their depth

And tell me that we belong together

Dress it up with the trappings of love
I'll be captivated, I'll hang from your lips
Instead of the gallows of heartache that hang from above

And I'll be your cryin' shoulder

I'll be love suicide
And I'll be better when I'm older
I'll be the greatest fan of your life

And rain falls angry on the tin roof

As we lie awake in my bed
And you're my survival, you're my living proof
My love is alive, and not dead

And tell me that we belong together

Dress it up with the trappings of love.
I'll be captivated, I'll hang from your lips
Instead of the gallows of heartache that hang from above

And I'll be your cryin' shoulder

I'll be love suicide
And I'll be better when I'm older
I'll be the greatest fan of your life.

And I dropped out, I burned up, I fought my way back from the dead,

I tuned in, I turned on, remembered the thing that you said.

And I'll be your cryin' shoulder

I'll be love suicide
And I'll be better when I'm older
I'll be the greatest fan of your life


And I'll be your cryin' shoulder

I'll be love suicide
And I'll be better when I'm older
I'll be the greatest fan of your life

The greatest fan of your life.

p/s :yes! i fall in love through the eyes~ how beautiful there are!
yes! i'll be ur crying shoulder~ always lean on me!
yes! i'll be better when im older~ my love never fade!
yes! i'll be the greatest fan of yours~ coz no one love u like i do!

Sunday, September 19

inspired ♥

this is an inspiration after reading one of the blog i followed~
title given is ' i like it when'
and mine: i fall over again when!


1) we've been friends and u always with me
2) u there when i need u
3) never judge my look
(especially my physical look)
4) u text me for every tiniest things ever
(just to wish me morning and have a good nyte sleep)
5) u tell me first for every important things in ur life
(even u're cat died)
6) u make me like of things that u like
7) u never ignored me
(never means ever)
8) make me fall for you every single seconds!
9) make me talk to u
10) never give up!

and most important thing: never feel bored to say
'i miss and love u ever' ♥ ♥

back to work~

apa cer?? hailohhhh~~ monday blue lorrr... macam tak bese plak ka... setelah lebih seminggu duduk-tido-bangun-makan-dan buat segalo bondo yang boleh menjurus kepada kegemukan. wallahhhh! here i am again.. updating my blog using company's internet and com. booooyyaaahhhh! well..today is monday which means the first day we came back to work after our 10 days holiday and everybody wearing their baju raya but dats not including me, puti and abg shidee coz of our own reasons la kan... nak bgtaw ker??? tak payah la.. malas nak explain panjang lebar kan... and not to be forgotten yang diorang sume bawak kuih raya weyh~ nak merasai mood raya lagi kan.. bawa la segala macam benda yang bertemakan raya, so that feel raya tu tak kan habis sedangkan mood tu macam tinggal sipi-sipi jer... well.. happy eid mubarak uollss~ :)

Saturday, September 18

special edition - diana zaidi































dan inilah kami, having fun by the way we always having fun :)
no worries girl.. we can solve our problem and we can find our "superhero"
big hug for you..
x0x0~



ini kisah aku

benda macam ni dah banyak kali aku buat entri, but then aku masih lagi menulis benda yg sama.. cuma sedikit berbeza perspektifnya.

aku diberi nama NUR FARAHIN BINTI ABU BAKAR. aku dilahirkan pada tanggal sembilan, bulan lapan, tahun sembilan belas sembilan puluh di HOSPITAL BESAR KUALA LUMPUR (ikut apa yang tertulis dalam surat beranak okeyh!) aku dah bernafas diatas muka bumi Allah ini selama 20 tahun ++
dan Alhamdulillah masih bernyawa sehingga hari ini. (semoga dipanjangkan usiaku. AMIN)
aku seorang yang sederhana. hendak di kata sebagai kaya, TIDAK. fakir? juga TIDAK. MAMPU? yup! itu perkataan yang sewajarnya. aku tidak kata aku tidak cantik kerana ciptaan Allah itu sentiasa hebat! cuma, aku senang mengketegorikan diri ku di golongan yang sederhana sahaja. masih lengkap semua anggota badan dan tiada cacat celanya. ALHAMDULILLAH! sempurna ciptaan-NYA buat diriku ini. setiap orang ada cubaannya kan.. dan aku tidak terlepas. i have a broken family. parents aku bercerai dan it have its own pros and cons~ well.. benda tu biar habis kat situ jer. FULLSTOP!
im not good in making friends dari kaum adam~ itu aku! i dont know why but then... itulah! be social? kang terlebey social it turns out to be so-s*** la plak kan.. bahaya.. sesiapa yg nak berkawan, i dont mind.. ur most welcome.. :)

-- buat masa ni punya update okeyh!

gifted~

satu topik yang aku rse aku nak sentuh sikit...
here it is,
gifted people are soo lucky.. kan? tak kira la gifted dari segi ape... siti nurhaliza - her voice makes her the number 1 singer in malaysia (well, im still malaysia maaa) some of us gifted with an incredible talent, also have a such pretty and cute face for the lady and most irresistible handsome look fot the guys... well, i consider benda tu as a gift jugak.. bukan semua orang memiliki apa yang anda miliki. dan anda patut rase bersyukur... some people guna that gift wisely.. well mereka tak sombong, bongkak and such la kan.. but some of them... well, u know better dont you?~

me?? i'm more to a moderate person actually. aku tidak punya harta untuk di banggakan. aku tidak punya wajah yang cantik secantik mereka yang cantik.. aku sederhana. and aku bersyukur. mane aku tahu aku bersyukur?? sbb aku tak pernah nak try ubah muka aku nie... aku tak buat susuk, plastic surgery, and all kinds of injection yang contains all kind of vitamins tu. aku hanya menggunakan pencuci muka. malah bukan pencuci muka yang harga beribu-beriban tuh...aku suara merdu, not even ala-ala suara merdu pon so im not good at singing but still singing wherever i feel like to do too... tapi one thing to be sure i love art! so much cuma bukan dlm bentuk titik-titik kecil yang disambungkan dan menjadi master piece --- lebih kepada sesuatu yang diconteng dan menjadi sesuatu yang ada maksud tersiratnya sendiri. dan aku menulis, namun bukan penulis tegar yang dapat melahirkan sebuah novel indaah.. yang bait2 kata yang aku rasa mencerminkan diri sendiri... (ni memang dah merepek but im going to continue to jot it down) again.. ingin ditegaskan. THIS IS ME! -- aku tak kisah orang ckp ape pun (well actually, i do care!) hey! aku manusia ada perasaan taw.. bukan android yang jatuh dari langit yang tidak ada perasaan... (comfirm ker diorang tu takder perasaan) hailahhhh!

Friday, September 17

when bestfriends meet!





this is how we celebrate our syawal... instead of pegi berbuka, ni pegi berbuka di area putrajaya! thnx girls for the day!







Thursday, September 16

new stalker!!




finally!! kau dah berjaya!! CONGRATULATIONS!!!
hahahahah... inilah dia hadiah untuk kau.. ngeh ngeh ngehh~


well, here it is..
given name: sheera [nama penuh aku tak taw la plak, sorry (: ]
ovum and sperm given by : pak anjang & mak anjang :P
age: 18 going to 19 (i guess)
studying: PTPL shah ala
status: TAKEN (tak payah sesibuk nak tanya aku no fon dier ke aper ker k..sbb aku mmg takkna bagi.. ko pg la mintak sendiri)


p/s : apa yang kau baca kat sini please keep it down... sbb sometimes benda tu mmg should be kept as a secret... trimass!

questionmark!


seriusly... im in wondering feeling ryte now... why is it u dont even reply my messages(eventho i only sent u 2 messages) well.. can u please tell me why didnt u reply even with only one sms... u know.. it'll make me happy.. a lot! i dont know why but that is what i feel towards u.. weird??? im shoked too... please.. just reply the sms eventho it's late... coz i'll be waiting ever.. :) at least just reply with 1 sms.. still... im waiting~~~

(hope u'll read this)

Wednesday, September 15

drama hari raya

syawal pertama : hari semestinya dimulakan dengan bangun yang tak berapa nak awal la.. lepasdah kena kejut pon still tak bukak mata n suddenly telinga dah bingit kena lecture pagi jumaat kan... (to mom, im sorryyy) :)
pergi ke kubur dan Al-Fatihah disedekahkan buat yg telah pegi juga bacaan yasin di tanah perkuburan felda bukit besar... Sesi pesalaman dan mintak maaf dimulakan dan tahun ini serentak n the consequences: tak dapat nak capture banyak gamba.. erqqqqqq....
n not tobe forgotten.... pegi main baling selipar ngan budak2 bawah umur a.k.a my cousins, sepupu-sepapat, and again.. consequnces: malam itu aku telah demam dan sakit segala urat sendi tulang belulang... penangan dah lama tak excersice..


syawal kedua: beraya di rumah moyang yg selalunya kitorang pg raya pertama ttpi terpaksa tunda ke hari raya kedua atas sebab menunggu kepulangan pak cik ku: cik Amir yang tiba tgh mlm raya pertama...(tu kire mlm raya kedua kan??)

syawal ketiga dan seterusnya: meraikan bersama keluarga dan seperti tahun sebelumnya... cam tuh lahh.. :)

Tuesday, September 14

once!

it's just weird to see my friend having such problem..
heart-related problem to be exact~
actually, i dunno how to react, coz she seems to be fine i guess...
u're good girl... keep the numbness in u..
u'll get trough it, slowly!
hope u can make it since i think u'll be back together,
it becoz u said u dont want somebody else other than him, unless the one who came to u is fahrin ahmad aite?
well.. be glad to hear, im with u... be strong n someone else is meant for u..
GOD knows better than us anyway..
:)

x0x0~

Monday, September 13

berhari raya di kampung!












salam aidilfitri buat umat islam..dah habis raya ker?? raya kan sebulan... sila la beraya lagi.. hehhehe... entry ni entri khas raya.. showing all pictures taken masa kat kamp[ung hari tuh.. nni jer yang sempat ambik pon.. so...ni jela yg dpt di upload~ huhuhu... yang pasti muka saya juga yg banyak... kekekekke :D story pasal raya akan di upload untuk next entri k.. salam sayang untuk semua n minta maaf if ada yang terasa hati untuk apa2 entri yang saya dah buat kat sini... have a blast syawal uolllsss~!

Tuesday, September 7

birthday wishes again


Allah Selamatkan Ayah!
Allah Selamatkan Ayah!
Allah Selamatkan Ayah Dan Semua!
Allah Selamatkan Ayah! :D

Selamat hari lahir buat ayah. Semoga panjang umor dan murah rezeki.
Semoga berbahagia disamping mereka2 yang tersayang. We Loves you!

Monday, September 6

eid mubarak~


salam ramadhan buat semua...
in few more days kita akan menyambut syawal.
selamat menyambut syawal buat seluruh umat muslimin dan muslimat...
hampir sebulan berpuasa dan kini kita hampir kepada hari kemenangan buat umat islam seluruh dunia :)
semoga syawal kali ini memberi nikmat yang lebih dari tahun sebelumnya.
Amin~
pada yang memandu, ingatlahmereka yang menanti anda di kampung halaman.
pada yang menaiki bas, semoga perjalanan anda selamat pergi dan sampai.
pada yang tidak pulang? pulanglah ke pangkuan keluarga anda
mohon ampun dari hujung rambut ke hujung ibu jari kaki yer..
semoga kita mampu menjadi umat yang lebih diberkati.. tentunya dihari yg mulia ini :)

long lost friend~

hey mr. snob...
hahahha.. patut ker??
ttbe kau dapat title plak kan..title as mr.snob...
aku tak taw la kau snobbish or tak kan...
tapi aku mcm rase kau mmg snob..
aku igt kau dah bertukar no kot..
tidak ku sangka hidup lagi..hahahhaha
im not expecting apa2 pon dr kau... (ye ker?? ahahha)
we used to be friend...
n paling aku tak sangka kau boleh ingat..hahahha
hebat jugak neuron dlm kepala otak kau tu kan..hahahahahah(sori la ayat tak berapa sedap sikit nak baca kan)
hope..we can be friends again..
(hulur tangan) FRIENDS?

still countdown~

7 6 5 - 4 days left!
salam ramadhan dan selamat berbuka... in few more hours okay.... bukan skrang :)

Sunday, September 5

special for my darl stalker...



untuk awak... happy birthday to you. happy birthday to you. happy birthday. happy birthday. happy birthday to you.. thnx sbb jadi kawan saya n of course a big thnx for being my darl stalker ever... sayang awak kawan! sayang ketat2.. :) here's a cake for u... and i will give u a present later on... happy birthday again... semoga berbahagia disamping syafiq terchenta awak tu dan may Allah blessed~

Saturday, September 4

untuk awak.

awak.. actually kan ade benda saya nk tanyer..
what is ur true feelings towards me?
awak suka saya ker tak?
(if u just know this blog) :(
awak pon nak mainkan saya erq...
saje jer nak kenakan saya sbb saya dah buat confession kat awak..
yes..i know sometimes i do lo like im desprate...
awak la punyer pasal...geramnyerrrrr...
saya tak rase sakit.. just rase macam marah jer..
betullah...if ader bius for the heart memang saya nak ubat tu
buat hati ni rase kebas and tak payah feel anything..
my favourite anime ever!
here's the soundtrack!
have fun listening!
MAID SAMA

is this the new me?


lately,
since dah masuk alam 20-an ni kan, hala tuju hidup tu macam berubah sikit-sikit.
lain rasenya pemikiran individu itu.
mungkin betul kata orang, maturity can be measured by the one's age.
benarkah? fakta atau auta semata?
bergantung kepada pemikiran individu itu sendiri. yup!
saya pon pikir macam tu...
but on the other hand kan, i think it as this way,
maturity can be measured by both aged and experience!
dua2 memainkan peranan...
they have their own responsibility..
alamak..ttbe topik ni jadi berat la plak kan... :)
back to my point..aku!
aku rase diri aku yang macampelik sikit...
aku dah ada sedikit pemikiran macam orang yang dah masuk alam 20-an nie...
susahnyer.. :)
opppsss! bukan susah...just pelik sikit jer...


Thursday, September 2

tired


saya dah penat la...
saya dah penat nak pikir pasal awak..
pasal perasaan saya..
pasal pape yang berkaitan dengan ni lah...
nak taw kenapa? sbb saya penatlah..

menyusahkan diri jer..
saya dah penat tahan ego saya.
so..if saya rase saya suka n saya rase nak buat benda tu..
then i'll go for it...
hahahhaha...
like i have done before..
n now what am i doing?
tackling u maybe??
hahahahahha...
just wait and see...
saya nak main2 ngan awak...kekekek :)

Wednesday, September 1

ceritera ramadhan~

yeayyyy! countdown to raya continued!
how many days left???

A WEEK! yup... tinggal seminggu jerr
betulla tu..

7 hari lagi...
yer betull la kau kira tuh~
-salam ramadhan-