Thursday, April 21

8 days to go!

craziest housemate ever! GIRLS! u ROCK! may Allah bless
counting days!
there's bout 8 days to go before the day reach to 30th of April.. which it is the end of our final exam and also our last day here, at UiTM Melaka, Lendu...
So many things happened for bout this 3 years..
Sweetest memories of me and my friend will never be forgotten..
"girls, never ever ends our friendship!"
3 years of memory seems to be too short for me i guess...
Tonnes of laugh, and tears just matured all of us more, dont they??
learning with u girls just sooooooooooooo full of excitement..
here i learn to be a better muslim too..
and again, girls, thanks for all the support..
from a wild girl, i turned out to be a better person...
and still trying to change... (well, u know how hard it is)
to all dazzle-ians! I LOVE UOLLSSSS SO MUCH!
memory can never be erased.
and to my housemate!
Nor Hafizah Jamaluddin. Aienna Khalid, Lilies Sulastri, Nur Ezzati, Nur Syafin, Aisyah Suhaimi, Aqila Nadira, Nur Athirah, Nor Laila...
---> girls! u are the bestest mate ever! utk semuanya. untuk tangan yg menghulur, untuk telinga yang sudi mendengar, untuk mata yang sudi menangis bersama, dan untuk bahu yang sudi dipinjamkan. (P/S: kalau kawin nnt jgn lupa jemput yer, :P)
and to mu roomate yang sedikit( or sepatutnya TOTALLY) crazy???? Nur Amila with so many alias thank you so much... jasa anda tak kan di lupakan... semoga dapat jadi lecturer nanti, (Amiinnn)
untuk Cik Puti Arifah n Nor Azwa, both of you also... TERIMA KASIH...seems like kita tak dapat jadi house mate but we're still classmate dont we??? sorry if i ever hurt u girls... (i know i do)
never meant to neglect any of u girls.. hopefully kite masih jumpa time degree nnt...
juga untuk my bestest friend ever! Cik Rusydiana... insyAllah sahabat dunia akhirat... even kita maybe dah tak rapat macam dulu(masa sekolah2) well, it's good to know u're making friends here too...kau tetap kawan aku n i will never forget u...(just in case) so many if seems like a bad things huh??? different courses masa degree???well, u hava ur own way... n dear friend, i'll never forget to pray for you...
and lastly, untuk awak dan awak... terima kasih untuk 3 tahun ni... terima kasih untuk ada dekat sini dan terima kasih sebab awak ada lah... (eventho u never realized the presence of me here) tapi saya ada dan saya tengok awak. well, kalau ada jodoh maybe kita akan jumpa lagi...who am i to judge bout it right? both of you nampaknya happy with ur life here (well, so do i).... :)
n untuk kak erna, thnx for the experience for jadi "kakak" saya sekejap.....
lotsa love ; FARAHIN.

Tuesday, April 19

kipas takde suis tutup! - mintak tolong?

well..well... early morning post! terkilan sangat nih! terkilan sesangat! PBAKL coming soon, very soon, n im stuck here at melaka doing my final exam! huarghhh! baru lepas baca newletter from kak nila jemari seni, since i subscribe for the newletter la kan.... yelah....nak taw latest update on this publication la punya pasal.... the latest news is my favorite author sudah membuat buku umum baru... n plus ada 2 buku which is related to each other....yg sakit hatinya kemungkinan tak dapat menempatkan diri ke pesta buku tu nanti.... just like i said,,, "if people craving for food, im craving for books!!!" dah bertambahnyer sakit hati, just like buku "versus" sebelum ni yg keluaran pertama juga dijual hanya di pesta buku, the first few number of early buyer ada mendapat notebook yg siap ditandatangan personally bu hlovate which saya tak dapat even saya telah datang on the first day of Pesta buku tu.... Ramai jugak yg beli rupanya... igtkan tak ramai die-hard fan die...haduhhh-haduhhh~ and for this PBAKL '11, again the same type of promotion dilakukan which cetakan pertama dijual di pesta ni n again ade cenderahati dari Hlovate again.. n kali ni adalah bookmark with personal written on it too..n saya tak dapat nak dapat kan jugak benda tu... coz only ada 1000 unit of it... sape baik hati???ada sesape yg pegi pesta buku tu on the first day tak??? tolong tolong tolooongggg!!! belikan that books for me n kalau boleh dapatkan cenderehati tu sekali pon bagus.... n i promise to pay for it back...JANJI! kalau ade yg sanggup bermurah hati untuk membelikan buku itu dulu lah...(n please let me know) seriously mmg nak....! nak SGT!! :'(


p/s: kalau ada sesiapa yg dapat pegi n tetibe baik hati nak belikan dulu utk saya ni la rupa paras buku tu, ade 2 taw... memang teringin sgt nie! huhuh


Friday, April 15

farah! farah! parah! parah!

setelah sekian lama tak tulis-tulis type-type kat dalam laptop ni, so tgh pagi buta ni ada benda jugak nak di stori morikan....
tepat pukul 3 pagi, yup! pukul 3 pagi~~~ la..la..la.... (teringat plak lagu P. Ramlee dedulu tuh) huhuuh
apsal tak tido lagi??? sebab saya tengah study...huhuhu... final on next wednesday! YES! next WEDNESDAY on 20th April 2011... my final exam dah menunjukkan batang hidung.. jap lagi nampak la badannyer..adehhh~ musim memerah otak dah sampai.... n right now tgh siapkan last assignment for my FAR 300.. pernah taw ape tu consolidated statement??? haaa! benda alah tu la yg saya belajar sem ni..adehhh! terseksa jiwa dan raga punyalah.... dah lah semester ni juga dier nak tukar format baru, semester i jugak UITM buat perubahan untuk budak2 diploma... which is starting from next semester dalam setahun ade 3 semester.... so this semester diorang telah mengurangkan amount of days for our study week, which usually A WEEK n now hanya ada 2 hari! adoiiii! sakit jiwa weyhh! kalau sesiapa yg tak pernah tgk consolidated statement tu ape ni hah! saya tunjuk sikit, contoh jelah... baru rembat tadi kat google...huhuh (ntah company sesape aku cilok pon aku tak taw)

TARRRRRAAAAA! amacam??? tak ke panjang tuh??? tapi buat masa sekarang ni, kitorg takderlah belajar semua... bout 3/4 of it dah belajar kot..huhuhu.... tu baru consolidated balance sheet, belum income statement lagi....dua-dua ni sangatlah susah..... hopefully tak sangkut...dah last sem ni....
subjek lain pon ade jugak yg susah, but this one,, the scariest one i ever had.. seriously.... bersengkang mata untuk final benda biasa.... hopefully result akan lepas...huhuhu...semoga dipermudahkan... wish me luck ya! :D

Sunday, April 10

once upon a time

once upon a time 1 ;
ada seorang cik adik manis, masuk ke dalam sebuah hall, penuh dengan ramai orang. orang tu berborak. orang tu bergambar dan orang tu bergembira jugak. No 55 dicari. 'ohh! jauh kebelakang tempatnya.' dan yang sangat tak disangka. meja cik adik manis berdekatan dengan cik abang masam. tapi kalau tengok No. jauh la bezanya. Cik adik manis bertambah manis tetapi cik abang masam tak pernah perasan senyum tersembunyi cik adik manis bila pandang ke arah cik abang masam tu. cik adik hebat main hide and seek!! :) tapi ada satu masa cik abang masam tepuk tangan kuat-kuat masa ada seorang cik adik cantik naik pentas. dapat anugerah dekan. HEBAT! cik adik manis terus matikan senyum. oh! itu la orangnya. secantik aisyah, :')

once upon a time 2;
cik adik manis, sibuk memusing stereng. 'YES! ada parking'. tangan berputar lagi, dan kereta bergerak masuk ke petak kosong. cik adik manis tanggalkan tali pinggang keledar dan terpandang kereta sebelah. 'eh! dia!' dan cik adik manis terus memandang. dan akhirnya terpandang cik adik jelita tengah buka pintu sebelah pemandu. 'oh! itu la orangnya', secantik fazryn, :')

once upon a time 3;
cik adik manis dapat seorang kawan. kawan baik barangkali? tetapi sayang. kawan tak lama. dia dapat kawan baru dan sekali lagi, 'oh! itu orangnya,' cik adik kecik, :')


p/s:once upon a time not always ended up with a happy ever after kan,

Sunday, April 3

the wars begin!

exams war began!

*totally stress up!

Friday, April 1

idle

im here but im not here.
busy for the time being.
finals.