Sunday, May 29

habit

kalau marah, ada yang menjerit.
kalau marah, ada yang pergi jalan-jalan.
kalau marah, ada yang hempas pintu bagai nak pecah.
kalau marah, ada yang pergi tumbuk orang.
kalau marah.......

terapi masing-masing nak redakan amarah. terapi masing-masing untuk kembali tenang.

kalau saya marah. saya mengemas. apa yang saya rasa nak kemas. but the thing is saya kemas satu tempat jer.. which menas hati saya marah and hati saya akan pilih satu tempat untuk lepaskan marah tu. pelik? takderlah... tiada yang pelik pon.

agak-agak nampak saya tengah mengemas dalam keadaan marah, then u better stay out..dont ask anything, dont tell me to do anything and NEVER critic the way im cleaning sebab nanti saya lagi marah and saya terus tinggalkan kerja tu walaupun tgh tak siap... teruk kan??? its kinda habit untuk saya buat macam tu...dunno why...hahhaha...

at least its my way kan...

p/s: patutnya saya kena lebih byk bersabar dan berselawat... :')

Saturday, May 28

wound that never healed.

hurt once? hurt twice? hurt again and again?

setakah luka jatuh tergolek, terlentang, tergeliat tu memang sembuh punyalah. kan? paling teruk pon kena semen pastu elok la tu? kan??? heheh..

agak2 luka apa yang tak sembuh???bagi saya luka semua akan sembuh punya... cuma tinggalkan parut jer.. lagi teruk luka lagi teruk parut.. kalau patah kaki paling teruk kaki tu terus dah tak boleh guna..kan???

saya dalam golongan hurt again and again... berkali-kali... orang kalau dah cakap hurt ni mesti sebab kaum adam... yup! betullah tu.. kaum adam... tapi bukan yang dapat mandat "buah hati" tu, ni yang dapat mandat lagi tinggi... saya terluka sebab dia.. dan saya lukakan hati orang lain berpunca dari dia.

kesian untuk orang yang saya lukakan tu sebab saya selalu buat lagi dan lagi.. dah banyak kali dia nangis sebab saya. berdosanya hanya Allah yang boleh hitung. dia selalu sangat nangis kalau kami bertekak pasal dia yang satu lagi. saya tak salahkan semua atas dia sebab saya tahu saya sendiri gagal mengawal diri sendiri. Salah sendiri sebab dah tahu benda tu salah tapi buat lagi dan lagi...saya selalu mintak maaf, tapi hanya keluar dalam hati dan bukan melalui mulut.

saya sbenarnya marahkan dua-dua. kenapa dia masih menuggu kalau dah tahu hakikatnya. dan dia yang lagi satu kenapa tidak pernah belajar dari kesilapannya sendiri.. dia nak ke benda yang die pernah buat tu jadi pada orang yang paling hampir dalam hidup dia??? Allah tu maha adil kan. dan Allah tak pernah memungkiri janji.

saya tidak sengaja. untuk melukakan dua-dua. sebab saya juga turut terluka. dan memang ade parut yang sangat dalam. dan saya tahu, cara untuk menghilangkannya terletak pada satu perkataan, "MAAF" yang di ucap saban kali hanya di hati. belum cukup kuat untuk meluahkan sebab saya yakin ia pasti berulang.

titipan akhir; saya betul-betul minta maaf untuk setiap benda yang saya dah buat. Ampun.

Wednesday, May 25

yesterday, today, tomorrow.



untuk memahami cerita dengan lebih jelas sila pahamkan timline di bawah yer, we're going to talk about the PAST, PRESENT and FUTURE here.. (patutnya post ni letak semalam, that why ada future,) well, just bear with me untuk cerita kali ni yer, :)

24-5-2011
25-5-2011

jom masuk time machine sekarang n we're going to 24th May okayhh!
on 24th saya telah keluar berjimba dengan my bestfriends!!!! yeaayyy! akhirnya kami dapat gathered! al 4 of us! and kitorang pegi pyramid (as usual) n we decided to play skating! yup!!! giler dah lama tak skate kan...so..main la...kaki dah keras but nasib baik tak jatuh kan..tp 1 of us ada yg jatuh..cian dier..heheheh.. kami tak pro, main pon kat tepi2 jer but we hve fun okeyhh! next time nak try main roller skate plak.. yang 4 roda tu... ada dekat subang avenue sebelah carefour tu... price dia dalam rm20 for 3 hours kalau tak silap... for skating tu kalau u hve socks and glove the price will be rm15 and if takde glove it will be rm23.... and u boleh main for many hours as u want too..takder limit...for beginners yg m
mg tak reti langsung jgn risau since ade ice police kat situ, kalau korang jatuh and so hard utk bgn nnt dier akan tolong korang.. (n no worries, pro pon sometimes jatuh jadi untuk yg mmg tak pro tu apatah lagi,) hikhikhik...


dan untuk kami semua, there's one thing yang kami risaukan... on 25th which is the next day our result akan keluar...huhuh....so, walaupun we hve all the f
un tapi risau,takut menggelabah tu sume ada okeyh... sampai rumah around 8.oopm and in the middle of the night, my ex-housemate bgtaw result dah boleh tgk...warghhhhh!!! so here comes the next day,

mid night of 24th dan hampir masuk hari baru which is 25th, diorang dah berjaya bukak result and most of them dah dapat result... saya mmg dah ready with the tab yg show my result tp tak tgk lg...click on other tab dulu... then bila dah ready baru tgk, and Alhamdulillah... walaupun my result not as pretty as rainbow tapi im glad that yang i've done it! bg saya tu flying colors for me lepas dua sem saya menurun n sem ni pointer saya naik! dapat kekalkan AD and im really thankful to Allah untuk rezeki yg die bagi... to all of dais student batch 2008-2011 congrats untuk anda punya achievemnt, anda dah berus
aha dan rezeki tu Allah yang bagi dan saya pasti ianya setimpal dengan usaha anda, :D, jangan menyesal or jangan berputus asa, sebab wa
lau apa pun awak semua mmg dah berjaya! :)

tadi pergi tgk citer pirate of Caribbean, BEST! untuk saya best la since i luv johnny depp kan... but then untuk others saya tak taw la...heheh..


p/s: pretty creatures sometimes takderlah baek sgt kan?

Sunday, May 22

hari belia,

on May 27 - may 29 ada hari belia kan.. kat Putrajaya kalau tak silap..well..jumpa benda ni masa main klik2 kat FB..

Belajar Fotografi Percuma - Y~Avenue - Hari Belia Negara 2011


sounds fun kan... kalau nak tahu lebih detail just click kat atas tu...

hari ini dalam sejarah - 22th May 2016


Baraka Allah by Maher Zain,

satu perjanjian telah termenterai hari ini, today, 22th May 2011 i've made a promise to one of my friend that i'll sing at her wedding reception... dan ia akan hanya berlaku jika dia buat wedding reception or bernikah dalam masa 5 year STARTING FROM TODAY! yup!
gila tak gila? saya yang bersuara katak puru nak nyanyi.. hahahha.. seriously, my voice adalah suara paling teruk dekat alam semesta agaknya.. dan lagu kat atas tu jadi mangsa.. (maaf Maher Zain kerana menjadi perosak tegar lagu anda) :D

again, this thing hanya akan berlaku jika anda berkahwin dalam masa 5 tahun dari sekarang! and 22th May 2016 is the expired date untuk perjanjian ni.. kalau awak tak kahwin sebelum atau pada tarikh ni then there goes, saya tidak akan menyanyi untuk awak.. kihkihkih

should i practice to memorize the lyrics starting from today??urghhhh! kena start minum air asam jawa n air kosong bebanyak ni... brrrrrrrr..brrrrr (practice vokal) heheheh
cik puti, semoga doa anda termakbul, ;)

p/s:(farahin, stupid things for stupid reason much???) well, here goes.. at least i can make her smile and happy kan...



Saturday, May 21

apa rasanya?



A twin is one of two offspring produced in the same pregnancy.[1] Twins can either be identical (in scientific usage, "monozygotic"), meaning that they develop from one zygote that splits and forms two embryos, or fraternal ("dizygotic") because they develop from two separate eggs that are fertilized by two separate sperm. - source; wikipedia..

yup! twins! dalam kata melayunya kembar... apa rasanya ada kembar? tak kisahlah identical or not identical.. pada saya u are one another... well, u share ur mummy's tummy together-gather kan..at the same time... besides yg takder kembar ni just duduk diam-diam kat dalam tu sensorang...

my family kinda hve that twins genetic... yup! mak long saya ada anak kembar dan anak kepada mak long saya tu juga ada anak kembar dan saya juga ada adik beradik kembar which is my younger brother... and saya ada kawan yang ada kembar and saya juga sukakan someone yang ada kembar... (errr.... betull..tak tipu punya...).. my life is full with twins u know...

basically all kind, kembar seiras, tak seiras, kembar same gender and lain-lain gender... isn't it interesting???hahhaa... yupp.. i know it is...

i've always wondered... apa rasanya ada kembar... i heard their stories pasal they hve instinct such as bila half of them is hurt the one will fell it too? betul ker??? i've never asked my brothers pasal ni, i wonder why??...hurmmm... they like similar things.... (like dark chocolate) ;).. and also i heard yang usually twins ni selalunya sorang tu pasif and sorang lagi aktif...well they reflects each other...for an example, sorang suka sport but the other one tak and one suka art but the other does not..betul ker?? (for this one i think my brothers tak since they both loves sport, ke sebab diorang guys thats why they like sports??) hurmmm....apa lagi?? i dunno...they shared the same feelings??? they understand each other better...

its nice to hve someone yang boleh share everything kan, since dia is half of kita kan?? so, everything is just fall to the right place...either u hve tears, or joy u can hve someone to shared with..it's not like we dont hve anyone...but bila kita ada twins dia macam lain sikit kan... (ohh! how i wish i hve a twin) WOW!!! fun!!

ayu and dora ; cousin.. diorang ni pon kembar..cute kan?? ngeee~~ (but they reflects each other so much sbenarnyer... to one of you...maaf..tiada gambar yg lebih macho drpd yang ni) ;)

echa and dodi - echa kawan saya tapi dodi bukan sebab dia study tmpat lain.. (maaf, gambar dodi saya tak ada.. nak cilok kat fb tak berani plak..ngeee)

fadzlan and fadzlin ; my brothers...please ignore yg tgh tu sebab dia takder kena mengena, (ngeee~ yup..inilah adik saya.. tak sama kan muka diorang..)

my phone ; oppppsss! handphone saya pon ada kembar tau..di beli pada hari yang sama dan satu tu saya punya n lagi satu my friend punya, :)
and saya juga takder gambar my nephew yang kembar tu...dirang kembar lain gender..sorang laki n sorang pompuan(yang tu lagi tak sama muka, amir and amirah! heheheh)

p/s: saya boleh sapat anak kembar la kan??? :)

finally mine.

tteeeee heeeee~~~ :D :D :) :) :)

can u see? senyum sampai telinga, (tak sampai pon) but i am right now... FINALLY,

*
*
*
*
*
*
*
*



saya dapat buku favourite author saya! two in one okeyhh! satu buku, 2 cerita... so happy! gonna read it tonight, :D
HLOVATE! latest book! ngeeee~~

p/s: if u want sumthing new to read, hlovate's book might be the one that u can try... yup, memang novel melayu, but i believe his/her book is good

Friday, May 20

bozo

people tend to do stupid things for some stupid reasons... and please, be a grown up...

im at my boiling point right now, for what reasons? nothing much! really...

ok, just an opinion... (tidak melibatkan yang sudah 'pergi' apatah lagi yang masih hidup,)

why do people tend to do something stupid?? and worst for unreasonable reasons... for instance,
commit a suicide for stupid reasons, termasuklah yang selalunya putus cinta.... that was the typical reason for youngster this day yg commit suicide... (again, saya tidak melibatkan mana-mana pihak, its just an opinion,)

for the grown up thinggy- do grown up really think that they hve really grown up??? dah cukup dewasa??? "hey, im already 40 years old, i am a grown up" and yes you are but hve you think that ur attitude sometimes are too childish~ (not all of them of course) are u matured enough in making your decision?? i know im not...

back to the point, stupid reasons and stupid things... as far as im concerned, everything HAPPENED with their own REASONS, macam dalam islam juga mengajar yang setiap kejadian ada hikmahnya tersendiri.... right??? jadi??? (ok! i got no point of saying that)

ok. sebelum satu keputusan tu diambil, selalunya orang akan fikir baik-buruk kan? yelah...an example, sebelum nak start beniaga, kena fikir nak berniaga apa, kat mana, macam mana n boleh untung ker?? kan??kan??? so... based on the pros and cons yang telah di nilai kita buat keputusan...

keputusan = THINGS u do, pros and cons = REASONS u do

so bila someone said that u are making stupid things doesnt that mean that u are making it out of stupid reasons??? NOOOO!!! it doesnt shows that u are stupid! NOOO! tiada siapa yang bozo... it emphasized here that things u do tu yang bozo... OK? dont get me wrong here, :)

n apa konklusi? dooooooo0000 analyze properly your reasons for all things you do... pilih baju pon kena tgk size, warna n harga kan??? bila main beli sebab tgk kat catalog 'nampak cantik' so terus beli, without proper judgement, so bila dapat barang macam tak puas hati... there goes... stupid things for stupid reasons... (ni hanya contoh semata) dan agaknya kenapa wujud peribahasa, "fikir masak-masak", apa?? nak suruh kite masak otak lemak cili api ker??? mestilah tak kan??? ke dia suruh kite fikir sama ada nak main masak-masak ot tak?? whattt??? well, this is peringatan untuk diri sendiri sebenarnya... sebab bila benda ni berlaku actually whether u realize it or not, u've actually made a mistake and mistakes need to be learned... so, learn it! dont do it again...

p/s: no one hurts right?? (it kind of reminder for myself,)

Thursday, May 19

a dream of mine..

source: google; little cafe

pernah dapat soalan that sounds like this?

"kalau awak jadi jutawan, awak nak buat apa dengan semua duit awak?"

OKAY.. hari saya nak jawab soalan ni.. apart from nak buat something yang bermakna to our parents, and to those yg needed, dan pastinya dengan duit yang banyak tu nak buat something untuk diri sendiri kan??? dan selain typical answer untuk beli sebijik banglo yang boleh muat penduduk rumah pangsapuri 4 tingkat or nak beli kereta untuk dijadikan collection and all sorts of things kan, well, here's mine... (u may click close at the right top over there kalau tak nak taw, no big deal,) :)

source: google ; warm and cozy reading room


source: google ; bookstore



Kalau saya jadi jutawan i'd like to fulfill my dream yang ni.. nampak tiga gamba kat atas tu??? i want to hve those three in one place...

"a bookstore cum a reading room cum a cafe"

nice tak??? i love books! well, i do... teringin untuk buat sebuah kedai yg ada semua ni... i hve my own bookstore yang jual many books and there's a place for readers... yelah.. sometime people tend to read at bookstore, tak taw la benda tu habit or the environment of the bookstore itself yang menyebabkan people tend to do that... kalau ada reading room maybe it will help. dont u think??? ilmu untuk di kongsi untuk semua orang kan, :)
why cafe??? dont u think it's nice to hve a cafe in a bookstore??? reading book sambil-sambil makan slice of cake and a cup of coffee or tea.. a warm place where a whole family can gather and boleh tingkatkan amalan membaca di kalangan orang yg tak suka mebaca??? (i do support govern's campaign ok) hahahahha... i can imagine the kids section with full of colors and books that they will like, imagine je pun boleh buat saya tersenyum... oh!oh!!! kalau sesiapa taw ada tempat yang macam ni wujud kat malaysia ni, pleaseeee so tell me... boleh saya pegi :D


lemp-cake

yummmyy! serious sedap giler...saya teringin nak makan pancake! yup! lempeng omputih tue, :D
saya pernah cuba buat sekali, unfortunately, dan bila dah guna perkataan unfortunate tu mmg malang la kan... since saya bukan seorang chef malahan juga tak mampu nak pegang title chef tak bertauliah apatah lagi bertauliah pancake saya transform dari lempeng orang putih jadi lempeng orang melayu.. serius! memang jadi lempeng orang melayu tapi dengan rase pancake omputih (huh??? camner tuh??) agak2 nak rasa try la buat..hahahahah... salah saya sebab tak tengok resepi botul-botul so jadilah cenggitu... (dan pasti gamba kat atas tu bukan gamba lempeng saya) waaahahahahh!(pic source:google) :D

nak jugaklah share sikit bahan yg saya guna kan... multi purpose flour, serbuk penaik sikit, susu segar sikit, telur sebijik, dan hasilnya, kalau pancake orang makan dengan madu, dan lempeng orang kampung saya makan dengan sambal, agak-agak lemp-cake saya makan dengan ape???hahahahah... betul! saya telah makan lemp-cake saya dengan 2 cara iaitu pertama kali makan dengan madu dan kali kedua makan dengan sambal... (tekak saya memang hebat sebab mampu menelan benda alah tu,) tak baik membazir.. tu yang telan jugak tu..hahahah...

walaupun lemp-cake ku tak berapa nak sedap, no worries, saya tetap akan belajar masak dengan baik.. hahahahah.... :D

p/s ; sekarang tengah browsing resepi untuk buat Portuguese egg tart! yummy! :)


Wednesday, May 18

i love tv series~

here are some of tv series that i really enjoy watching them.. hey! it's some sort of informal learning technique. dont underestimate the power of tv series.. they're highly packed with good informations too.. (tv is not that bad, just dont get carried away,) :D if its not for then its for me,
PSYCH : fake psychic, real detective.. hey! they are good.. watch your surrounding to get to know better of the situation... try watch it once, u'll get surprise, :)

LEVERAGE : a good con series, sometimes bad people can be good people too, :) and i love Parker in this series.. full of mysterious and i love how she been playing with Hardison...
CSI, CSI : Miami, CSI : New York ; both 3 series in three diff country, they're good... solving crime..
HAWAII FIVE-0 ; All happened at one place which is hawaii, well... diorang ni lebih kurang macam inspectors cum detective (kind of la) they fight crime too but they dont investigate crime scene for sure, ;) (and the hero is quite handsome too!) hahahaha
LIE TO ME: recommended by my lecturer.. they kind of teach you how to find either that person is lying to you or not..
MASTERCHEF Jr.:Australia - i've been learning how to cook from this series... they cook, they bake and they got to do like the professional chef's do... it good!
and below is CHEF AT HOME.. i love to watch how he cooks thing.. i love his house too...nice one :)
i guess i love tv so much, dont i? :D


mereke berkata dan saya berahsia, ;)

dalam hidup ni there are too many options kan. pilihan untuk buat apa sahaja. tapi masih ada yang cakap tiada pilihan... (errr..apa kaitan ngan tajuk?huh?? errr....)

pilihan saya buat masa ni untuk berahsia. what?? secrets is fun.. seriously... it emerged the mysterious personality in u.. hehehe.. well, untuk saya macam tu la... tak salah untuk berahsia pon... since benda yang dirahsiakan memang benda yang patut dirahsiakan kan?kan? :D

Tuesday, May 17

this is how we hve fun!

well, i do not know how to hve fun but im proud of the way i am now.
betul...u may found me not fun enough but this is me. i do what i do and cukup untuk saya. heee~~
girlfriends day out semalam. but unfortunately, tak cukup sorang, ATHIRAH NAJIAH, been bz lately so dia tak dapat join our trip (trip ker???hahhaha..boleh la...)
kitorang ni macam pelik sikit..(ke pelik banyak?) kitorang pegi tempat yang tak ramai orang..heee...bukan tak suka, just suka pegi situ.. hahahah..watching movie.. "something borrowed" but one thing saya belajar dari filem tu, u better confess before it's too late! hahahahah... or u're gonna regret it.. ;)

so, lepas dah tengok movie and we decided to go this place, and YES! ini cara kami bergembira! HAHA,

hee~ seronok untuk saya maybe tak sama dengan seronok awak, tapi saya suka cara seronok saya. :D

Monday, May 16

when best-friends gone crazy

there we are, gone crazy again..hahahhaha...
girls, luv u so much! <3

Sunday, May 15

desktop


well, macam tajuk tu.. desktop...i would like to show how my desktop looks like.
cik lappy saya takdelah hebat sangat pon... dia bukan spesis yang dikeluarkan oleh Apple. cik lappy saya yang kiut miut ni spesis acer. but no matter what.. saya sangat sayang dia... :) since dia ada dengan saya for almost 5 years already dan masih berkeadaan baek (walaupun dah banyak kali format) hahahahaha..
straight to the point.. kat atas tu picture of my desktop.. n kalau nak taw (kalau nak taw la) yang dlm kutak-kutak tu adalah benda yang penting for me and wajib ada in my lappy setiap kali ia diformat semula..

dalam kotak warna MERAH: ia adalah gadget yang saya download which it shows waktu solat. it can be customize according to your personality. the skins and also suara azan yang akan berkumandang. Nice kan??yup! memang pon... it can be setup according to where u are (yela kan, since lain tempat lain waktu azan, :)), but one thing for sure pasal this gadget is dia hanya working if there is internet connection.. kalau takder then dia tak boleh function....huhuhu.. (since saya ni jenis yang cepat leka so this gadget sanagt crucial, supaya tak miss solat- insyAllah,)

yang dalam kotak KUNING : also a gadget, it's a piano!! heheheh... since nak beli the real piano sangat mahal harganya, so this is my alternative! heheheheh... (ala, bukan reti main piano pun)..again, sebab tak pandai la tak beli.. at least with this little piano i learn to play something... practice makes perfecttt~ dont u think so too?? :) (dan saya sudah reti membaca not-not piano-yang basic jelah, uh!uh!! and saya dah reti main lagu happy birthday guna piano- even masih tercari-cari not dia) *betul ke saya eja *not* tu? errr.... ^^"

dalan kutak ORANGE! : it my note! benda-benda yang penting perlu saya buat then i'll jot it down here... (urr...the front page is note for hot to play happy birthday using piano) hehehehhe

in that PINK box : it's a VLC player... i prefer this player since the sound is much more better that others... saya selalu guna since i love to watch movies and dramas.. :)

in GREEN box: my photoshop... well, im not a pro, just a beginner...tak hebat mana pon tapi, saya suka guna software ni... i like to play with brushes... heheheh...

dalam kotak BIRU : my iTunes! saya main muzik saya di sini... since it is attach with other software which is asoftware that will show lyrics for song that is being played so, saya selalu guna... ( well, u can download it for free kat apple kan, so go and get one) hahahaha... walaupun tak guna apple, ade software yang berkaitan ngan Apple pon boleh lah, *wink wink*

and not to be forgotten, OTHERS! - my mozilla and my microsoft word!
mozilla - i think semua pon taw kan guna untuk ape??? ;)
and i need my words to do my works, well, new project in progress,

ohh!ohhh!! and my wallpaper!! see!!! i love my wallpaper... sangat weird tapi sanagt comel and see the words in the middle
"LIVE WHAT YOUR DREAM, JUST FOR FUN"
yup!! that's me! :)

Tuesday, May 10

eh?


b1: b2, do you see what i see???
b2: i think i see what you see b1...
b1 & b2 : *bulb lighting!*
(typical scene in banana in pajamas, little kids show,)
selalunya dialog ni keluar time diorang dapat idea or taw pasal something... n today, i know sumthing and i guess this is the perfect dialog to used... hahahahahah
be alert!!

A.N.G.A.H

dapat dr one of my friend kat fb, fariha azwa a.k.a inul, which die dapat from this blog ====> muz hanafi
since saya juga anak no 2 so why not share sesame jugak... lets see whether or not im this kinda of person, :)

1.ANAK MANJA mak

sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh mak. apa sikit mak!!


me: urghhhh~~~~ tak rasenyer sebab mcm lebey depends on ayah, but one thing for sure both of them bukan tempat luahan perasaan, i rather choose diary instead, X)


2.ANAK DEGIL

Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..


me: well, agak kuat la kemahuan tu n agak betul la untuk dapat hampir kesemuanya, but dont u think when u get something, there's something that u might loss to??? saya dapat dan saya rugi, :')


3.TAK PANDAI PUJUK

memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

me: tak taw since i dont hve one.


4.BERCINTA

Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

me: again, i hve answered this one in Q. 3.. huhuhu.. but untuk setia, urmmm i do hve some loyalty in me, for friendship matters especially.


5.HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

me:see the word "konon" dalam bracket tu???? saya yg boleh berubah-ubah keputusan... i might say green instead of black n white.. eheheh

6.HATI

No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka..

me: soooooo true!!! hahahahah... so shame on me! (giler malu betul ni).. saya memang cepat emosi tp saya boleh pulih dengan cepat juga


7.BERDIKARI

very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.

me: boleh tahan la independentnya.. n betul jugak la, im easy in making friends...(ke depends on situation?? errrr)


8.ARAHAN

anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

me: kadang-kadang perasan jugak benda nie... memang payah jugaklah..especially part buat assignment...sometimes nak idea sendiri jer..hahahahha

9.PEMAAF & CARING

tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah..

me: strike 2!!!! saya mudah memaafkan dan caring! betul! tak tipu punya... dan betul juga..jgn buat saya marah but i only mad for things that i think i supposed to be mad of.. so tak salah kan???


10.PAKAIAN

Nak ajer up to date…semua nak kemas....

me: since most of my friends cakap im perfectionist, errrrr, maybe betul...right color, right dress code and kemas... one of it kena ada every time i dress my self up (tp kadang-kadang selekeh jugak, nobody's perfect kan! so...........)

Sunday, May 8

spoiling my day is just your specialty aite

how should i handle something like this. been doing the same thing over and over. just please wake up!

Saturday, May 7

well, some distraction i guess...

ok.. first step hve been made... untuk 3 tahun ni dan ini langkah pertama saya! yeayyy! and im happy with it...
im knida weird type of person i guess...
found new information! and here it is... since his is all i can gathered for this time being..
name given: ehm ehm...
age: same as me i guess...
status: dunno.
siblings: hve twins! and ......
either law or engineer but same university as i am... but since u're doing ur degree well.. i guess i can catch up on that dont i???
ur interest and activities seems like suites me perfectly.. riding a bike??? playing guitar??? and into art thinggy??? PERRRRRFEEEECTTTT! hopefully we can meet... :)

p/s: such a contrary person with the other one dont you?

Friday, May 6

AUD 370


this is what scares me the most, since it's my last semester doing my diploma and here some notes from my lecturer, specifically AUD 370 lecturer, Puan Masita.

from madam Masita Hassan

"to my dearie PART6 DAIS.. i already uploaded AUD370 marks, a bit disappoint with ur performance.. for those who left blank spaces in ur final and jawap x kena gaya tu, just be prepare to sit for SUPP PAPER in two or three weeks time OR repeat AUD370. Wan Mohd Ghazali Pilo and WaLi PeeYee awat la soalan 1 tu ko jawap salah!! ."ya ALLAH.....sessungguhnya ENGKAU MAHA MENGETAHU apa peasaan hamba mu ini......"."

"baru key in data AIS310, lega rasanya,,, but there is AUD370 still there waiting for me to belek2.. aarrghh baru baca soalan !a) aku dah menyirap marah, masih guna jawapan salah even though dah ditegur masa dalam kelas.. rasa nak bagi penyepak jer!!"
first of all, puan saya nak mintak maaf sanagt2... i admit that i cant really do this paper...well..most of us i guess since everybody hve the same problem regarding this paper... we're not supposed to hve any problem to answer it for certain reasons but still, kitorang masih lagi tak mampu...or should i say... saya tak mampu puan... this is the first paper which caused me to cried. A LOT! lets go in the time machine and go back to THE DAY~ THE DAY~ since we only have 1 day and a half it quite stressful to read all the topics that will came out for our final paper of AUD 370.. we also hve to struggle on the next paper after that which is our AIS 360 paper which is held just the next day after AUD therefore there are no gap for us to do revision..we hve to catch up about 16 chapters of AIS 360. apart from that our study week hve been reduced to only 4 days and we have 6 paper to answered. OK! on the day, its friday and we hve that paper early in the morning... 8.30 a.m and we dont hve enough sleep for almost 7 days on that day. it was hard for me and plus i am sick...my eyes hurt and doctor said i hve an irritation... that does disturb my focus. during my time answering that paper, i dont know what happened,, seems like everything i read is just not in my head... seems like i dont understand the question.. what exactly that the Q's want.. that is the biggest problem i think....u cant answer it since u just dont know what it want.. and on that day, after i finished my paper my ayah came to pick up some of my things since my cute little kancil just dont hve enough space to bring all those things. and right after i see my ayah the tears just drop down. im so disappointed with myself.. i think this is just the worst paper i ever answer... i just cried telling him that i cant answer that paper.SERIOUSLY.! im too scared of disappointing him. im scared my pointer will drop so badly. it's my last semester and i did not expect something like this gonna happened. and with all comments from madam, seems like it's true that we cant do it... urghhhhh!! and result will be out this 25th May, if im not mistaken. and that is only about 3 week from now i guess...wargghhhh!!!
~maaf puan~

"ya Allah, jika rezeki aku ada di situ untuk lulus, Kau luluskan lah aku ya Allah, dan jika tiada rezeki ku Kau berikanlah yang terbaik untuk semua usahaku. hanya Kau yang dpat membantu dan hanya Kau tempat ku berserah. Kau berikanlah kami semua markah yang cemerlang agar kami tidak perlu mengulangi kertas ni. Aminnnnnnn~"

Wednesday, May 4

girl who cant be moved


Going Back to the corner where I first saw you
Gonna camp in my sleeping bag I'm not gonna move
Got some words on cardboard, got your picture in my hand
Saying, "If you see this guy can you tell her where I am?"

Some try to hand me money, they don't understand

I'm not broke I'm just a broken hearted man
I know it makes no sense but what else can I do
How can I move on when I'm still in love with you

'cause if one day you wake up and find that you're missing me

And your heart starts to wonder where on this earth I could be
Thinkin maybe you'll come back here to the place that we'd meet
And you'll see me waiting for you on the corner of the street
So I'm not moving, I'm not moving

Policeman says, "Girl, you can't stay here"

I said, "There's someone I'm waiting for if it's a day, a month, a year"
Gotta stand my ground even if it rains or snows
If he changes his mind this is the first place he will go


People talk about the girl that's waiting on a guy

There are no holes in his shoes but a big hole in her world

Maybe I'll get famous as the girl who can't be moved

Maybe you wont mean to but you'll see me on the news
And you'll come running to the corner
'cause you'll know it's just for you
I'm the girl who can't be moved

Going back to the corner where I first saw you

Gonna camp in my sleeping bag, I'm not gonna move
:')

credit: the script.