Wednesday, May 26

memori daun pisang... ahaks~










Salam..
nak bukak citer thn 2004 and so on..

fuhh~ how im gonna put this into words? lets begin..

i have this habit of writing down all memories that i think i like..a.k.a i have diary.. diari pertama on 2004 which is 6 years ago..more or less la kan.. n today.. i read back all those things yg aku dah jote in there..n guess what?? i laugh out loud.. YA ALLAH..tak sangka nyer aku begitu..all the details make me surprise..because there are some of them yg aku dah lupa n now baca balik i sounds funny.. little kid writing+all things happened.. mmg klakar tahap gaban betul..

(diary 2004)
few things here.. ader tercoretnyer kisah ayah dan mak yg akan bercerai..how i felt that time..how i hate it so much n ape yg terkrluar dari mulut aku..
some of the; " ayah ader rumah lain"
jawapan yg ayah bagi when im aking about "ayah nak pegi maner?" on the night he took me from kampung..it hurts me a LOT.. i mean it..a LOT!
n few things about my crush... school days.. which im so in love with this one boy Mr.F. everything about him ader dlm nie.. when he sit besides me..when he sampaikan salam dari org lain kpd aku..how weird is that? i guess i am a stalker..sume pasal dier aku nak taw kan.. everything..tambah pulak time tu baru dpt phone then aku berharap sgt la dapat no phone dier..klakar abis lah..huhuhu... OMG.. MR.F..if awk terbaca benda ni.. i wanna let u know something... i pernah ader crush ngan u..hahahha..but now?never~!

to be continued~

Monday, May 24

new!

new hair cut on me! yeayyy!!! terpakse jugak potong sbb dah berat sgt..sampai sakit kpale...nak tido pon susah..hukhuk...n now kpale dah ringan sikit...(btw tak boleh nak upload gamba sbb i'll never show any image of my hair here)...fiyuhhh~~leganyer... ",)

Friday, May 21

lover ;


Robert Downey Jr. IRON MAN! blue eyes in suit~



Kim Hyung Jun! one of SS501 members~
<33

Tuesday, May 18

i fall in love ^^




i love you!! this is me!! i love art!
i love art thing-y.. i love something related to art..
music.. photo.. even paper folding!!! origami... like it! love it!

Monday, May 17

what is it in me?


mulakan dengan... Assalamualaikum... ryte.. lets begin... aku.. Nur Farahin binti Abu Bakar. Born on 9th August 1990 n now aku dah melihat dunia selama 20 thn.. but think again.. masih banyak yg kena blaja.. 20 thn tu masih tak cukup nak blaja asam garam dunia (dunia ni macam main masak2 plak kan) ^^" aku.. Seorang gadis which can be describe as periang + positive thinker.. (org yg ckp okeyh).. and again.. to think again.. aku dah berubah.. itu ape yg aku rse la kan.. (some people say the same thing too).. banyak benda yg buat aku berubah sbenanrnyer.. realiti hidup.. lofe changes us u know.. experience betambah help us to make correct decision.. buat judgement yg betul.. rsenyer umo 20thn dah cukup matured ke nak buat decision?? (itu sampai sekarang pon saya tak dapat jawapan) aku.. now studying in UiTM Melaka, Alor Gajah.. 3 year for grabbing Dip in Accounting information System (DAIS).. Based on title jer pon rsenyer dah rumit kan.. yup! it thr TRUTH!! course ni mmg tough pon.. buat kpala otak rase nak pecah pon ader.. every sem it getting harder.. bur then again.. aku ade kawan yg sgt membantu.. whom boost me up to the limit.. i learn how NOT to sleep at night.. studying.. pushing my selp sampai demam n get a real bad headache.. and not to be missed... FALL IN LOVE.. trully LOVE.. (i think) ader 2 org.. the first one would be JUMPER (DULU) masa part 1 n 2.. N NOW im trully in love with sorang guy ni.. IRON MAN.. disebabkan tak taw nama dier so i just give him nick name yg aku rse sesuai.. the reason aku bagi iron man sbb im totally in love with iron man's eyes (the real hollywood actor for iron man) which is lebih kurang ngan mata dier.. So there it goes.. IRON MAN.. aku.. kini nak naik sem 5 which means aku ade praktikal.. in im doing it in Seremban... satu benda baru yg bakal aku buat dalam hidup.. get yourself something to do with(and this is it).. im working (kind of la kan ) rsenyer macam sekejap jer dah nak masuk part 6... next year.. middle of the year i will grad (hopefully.. InsyAllah).. and im thinking of continuing kat luar negara.. Australia is one of the choices that i have.. bukan niat nak jauh dari keluarga when the need me.. it just some kind of sweet escape.. nak escape from enviroment kal msia.. maybe kat sana (mimpi n berangan jer lebey) i will find myself.. (again..hopefully).. sounds like i lost myself kan.. truly speaking.. YES! i've lost myself since part 2.. hilang semua positive thinking n all the smiles i have.. for some reasons of course... n im not confessed all in here (of course la kan) that's all for now i guess.. im still learning my self though...

Saturday, May 1

happy birthday AMILA TAJUDIN










happy birthday to you...




happy birthday to you..




happy birthday to you..




happy birthday to you..








dear me for today; 3/5/2010








birthday mila hari ni... n here is my journal..




pagi: study ala kadar..




tgh hari: makan...




petang: ekpedisi bermula...








+kuar ngan jabek,puti,azwa n jiran jabek




(jabek..ko nak bawak kitorang pegi maner ni??? n the rest is history...)




+ayah pulak datang ngan misi menceri hadiah untuk 2 org dalam hidup ni; kak ain n amila




(ala...ape nak beli ni... sume benda pon macam tak sesuai.... n the rest is history)




(n puti... remember about my dream nak bukak reading room)




+ sing along with puti n azwa n jadikan benda tu alarm untuk mila...




(ALLAH selamatkan kamu amila....)




+hati kacau bilau sbb tetiba rasa homesick nak mati...




(alan! tak aci tgk iron man 2 dulu)




+skunk! hati still dlm kacau bilau




(without reasons! tak taw ape yg tak kena tapi kpale otak macam dah tak boleh nak focus..)








p/s: amila.. selmat hari jadi n hopefully kau suke hadiah yg aku bagi.... tu hadiah terbaek yg aku boleh bagi kat kau... sbb aku mmg dah tak taw nak bagi ape kat kau... SELAMAT MEMBACA




:D :D :D