Sunday, March 21

turning point

where is the u-turn point??
mane turning point tu?
dah jauh tertinggal ni..
reality check please..

Tuesday, March 16

mengelamun

im dreaming
dreaming away
dreaming of impossible
to become possible in reality

+pernah fed-up ngan mengelamun tak?
-nope. never
+knape?
-because it is the only way i can reach for the impossible..
+knape tak jadikan yg impossible to possible in reality?
-i'll never get the chance to.. why dont u dream?
+cause it makes me sad.. dont you think so too?
-why is that so?
+sbb kita treat diri kita lemah n never try to achieve it! doubting yourself.. lose without trying.

...to be countinued......

Friday, March 12

finding my wonderwall!

today is gonna be the day
that they're gonna throw it back to you
by now you shoulda somehow
realized what you gotta do
i dont believe that anybody
feels the way i do bout you now

back beat the word is on the street
that the fire in your heart is out
im sure you've heard it all before
but you never really had a doubt
i dont believe that anybody
feels the way i do
about you now

and all the roads
we have to walk are winding
and all the lights
that lead us there are binding
there are many things
that i would like to say to you
but i dont know how
because maybe
youre gonna be the one that saves me
and after all you're my wonder wall

Monday, March 8

malam ini..


kepala baru lepas beserabut dengan segala bagai control yg kena hafal.. telinga sebelah kiri dok denga ipod.. ntah dah bape lagu dok pusing2 dalam kpale.. n ntah bape banyak control n procedure aku baru start nak paham kan.. TESTS on this thursday and friday + my presentation tomorrow (or should i said it TODAY) arghhh!!! fenin ana mahu fikir semua benda dalamsatu masa laaa...
script tak hafal lagi n AIS 310 tak sentuh lagi... AIGOOOOOO (biler kemahiran berkata-kata korea terkeluar) itu yg buat aku serabut sebenarnyer for this whole week.. sepatutnnyer taj jadi beban pon if dah start blaja awal2... tapi yelah kan... kalau dah nama NUR FARAHIN BINTI ABU BAKAR, memang sah sentuh buku time2 tahap dah kritikal.. selagi tak denga orang cakap " WEI! test tu esok la" selagi tu tak sentuh buku.... TAK CAYA...tgk jer buku law kulit mmg tahap masih keras macam baru beli dari kedai buku kan.. hebat tak hebat aku jaga buku.. yelah.. sayang sgt buku tu sampai takut sgt nak bukak (ngeh..ngehhh ALASAN SEMATA); PUAN MIMI..maafkan saya...restukan segala ilmu yg puan bagi k... (AMIN>>> harapan nak lepas FINAL nanti..) :P :P
Skrang notes sume berlambak kat tepi tilam... macam aqila kata... letak note tepi tilam konon2 macam dah baca la (ATTENTION!!! KONON-KONON OKEYH! so maknenyer tak baca pon... jadi dummy jer kat tepi ni) hohoho... beselah tu.. kan dah cakap tadi... FARAHIN kan.. mmg macam ni...AHAKS :D anway! gud luck for tomorrow! n not to be forgotten coming thursday and friday! :D

Tuesday, March 2

just something to spill..

Today, 3 march 2010, Wednesday, a pretty-not-very-hot-day.
Ipod Touch 3rd Generation tgh menjerit lagu Uncle kraker. Follow me...
...follow me everything is alright
i'll be the one who tuck u in at night
want to leave i can guarantee
u wont find nobody else like me...
Otak tgh ligat berfikir, hari ni ader quiz maf. sales mix yang selma ni belaja tak pernah paham pon.(sorry to PM Azizah..bukan nak kata ape..tapi saya tak berapa nak paham ngan ape yg puan ajar kadang2.) Tu yang payah sikit. Last2 duduk depan laptop jugak(sekarang ni)
Dah lama nak spill but tak taw ape nak dikatakan. Tentang life kat sini?life sekarang nie? or life sendiri yang melibatkan life orang lain...
Mula dengan LIFE KAT SINI; from Subang to Seremban to Melaka. Perjalanan hidup hanya berubah from Kilometres aspect. 200KM++ yg tidak membawa makna apa2 dalam hidup tapi dengan satu tujuan nak dapatkan grade mark yg tinggi+i want to prove them! saya boleh berjaya OKEYH!
LIFE SKRANG NIE; selepas sesi confession the other day with some certain people yg aku sendiri tak taw kenapa aku citer kat mereka2 nie.. aku rse life skrang ni ade improvement. Belajar dari pengalaman sendiri + other's=aku boleh berfikir utk buat keputusan yg lagi matang dalm hidup. Correct choices!insyaAllah. ALLAH bless me please...
LIFE SENDIRI YG MELIBATKAN ORG LAIN; susahkan. aku buat satu teori.. or should i say it 2? 1st; if u ever lat others to penetrate ur heart/life be prepared to be hurt! TRUE.. sbb selama hampir 20 tahun aku bernafas ni org yg ader dalam life aku keep hurting me. TRULLY HURT! sampai rse nak pasangkan firewall tak nak bagi orang lain masuk. 2nd; simplest is the hardest. Orang kata life mudah tapi kita sendiri yg complicatedkannya cause it to be hard. IF MACAM TU THEN TELL ME why is it the simplest thing to make decision can be the hardest one if it's related to life??? huh?? kan??kan??kan?? nak buat keputusan especially melibatkan org lain sgt susah.. nak jawab exam paper pon tak susah macam tu.. Sbb ape.. Exam book-oriented. BUT LIFE DECISION? APE-oriented??? experience??? susah yer nak buat keputusan sbb tak taw nak lukakan hati siapa.. sendiri or org lain..