Monday, October 11

routine!

something to be share with uollss~
ini kisah saban hari, saban waktu~
tersedar pukul 6 sebab handphone dah bising dok nyanyi lagu korea-SS501 kan. bangun. duduk betulkan rambut sekejap, turun katil, pegi toilet! wuduk diambil sejadah dibentang - Allahuakhbar!
in few minutes dah selesai solat mata dah di tala kat jam dinding kan, 6.15... hurm... bukak telekung, panjat katil, tarik selimut and hantar mesej gud morning pada orang dan....ZZZZZzzzZZzZzzZ - rutin paling awal untuk hari ini~

6.50: Oh!oh!oh!oh! opparul saranghae.. ah!ah!ah!ah! Mari mari hae!sujubun nijae mal ujjimayooo! alarm bunyi lagi! bangun weyh! kena pegi keje~ bangun, duduk, betulkan balik rambut pegi depan almari segera! hurm... hijau ke, pink ke, biru ke ungu.. selendang ke tudung? pilih baju-gosok-mandi... sahabat lagi sorang dah busy kat dapur masak untuk bawa bekal (beselah nak jimat punya pasal kan) ------------ siap siap-make up make up- ready ready- dah nak dekat pukul 8, enjin kancil hidupkan... tekan clutch masuk gear lepas handbreak and gostan!!! hahahhahaha... perjalanan bermula!

traffic light 1 : penantian seminit setengah
traffic light 2 : hijau - terus jalan
traffic light 3 : alamak!! banyaknyer kete! - kepala dah toleh kiri kanan - usha!hahahhah
traffic light 4 : usually sampai sini mesti hijau punya! minyak terus ditekan...
traffic light 5 : tunggu sekejap dan akan perasan satu kereta proton satria warna hijau yang memang lalu jalan yang sama everyday jugak :) - selamat berkerja!
traffic light 6 : just get ready sbb takder la tunggu lama sangat~~~
traffic light 7 : hurmm.. selalu mesti terik...so benda alah yang ka tas tu kena turunkan nak halang cahaya UV berlebihan masuk dalam mata (*_*)
traffic light 8 : kalau merah sempat juga tengok iklan yang ada kat TV besar kat padang seremban tuh.. selalu mesti iklan hp promote dancing using fingure untuk control touch screen :)
traffic light 9 : dah sampai simpang, belok.. oh! mak cik kuih tu ada niaga hari ni... and dah lama taknampak pak cik india yang nak melintas tuh~
traffic light 10 : hijau lagi - jalan!
traffic light 11 : oh! tengah hijau! speed up!!! hahahahahahhaha
traffic light 12 : yang no 11 tengah hijau so yg ni pon mesti hijau jugak... teruskan perjalanan sekarang.... elak beberapa penutup longkang, nampak shell sebelah kiri dan singnal ke kiri di tolak! masuk simpang dan jeng! jenggg!!

KHALTAX AND MANAGEMENT SERVICES kat depan mata! rutin office pula bermula!

sunggulah bosan kan... bayangkan! 5 days a week equals to 20 days a month! memang bosan! dan urghhhh~
cuma kadang2 adalah terlambat n terlajak subuh..aduhaiiii!~

4 comments:

  1. i like... haha.. good schedule...

    ReplyDelete
  2. like yer??? sesuka hati jer kan... good schedule = boring routine ever~

    ReplyDelete
  3. kmi pon m'punyai schedule yg amt m'bosankn. sgguh... huhu

    ReplyDelete
  4. yeke... well, welcome to the club then :)

    ReplyDelete