Friday, October 22

masalah yang tak jadi masalah.

hahah, ni bukan masalah sbenarnyer tapi nak dijadikan jugak die masalah...
hahahhaha....well, i hve a broken family aite... seperated mak and ayah.. yang itu bukan masalh sebab im used to it.. part tu dah jadi steroid tak berperasaan...
part yang bukan masalh yang na dijadikan masalah is when, im big enough to be married!
hahahahah...apakah??? apakah??? sekali lagi..apakahhhhhhh~!?
masalhnya is, if 'future someone' nak masuk merisik, (disebabkan aku sangat suka adat melayu so aku sangat nak mengekalkan adat tersebut), di manakan die dah kaum kerabat yang hadir untuk merisik itu pelu hadir.. DI RUMAH EMAK KAH? DI RUMAH AYAH KAH???
dan jika tiada risikan dilakukan, masih ada proses meminang... masalh yang sama akan datang
DI RUMAH EMAK KAH? DI RUMAH AYAH KAH???
dan jika hubungan kami sampai ke jinjang pelamin dan my parents tak nak buat kat dewan or any ublic places and the reception be done at who's house?? EMAK KAH??? AYAH KAH???
hahahaha, funny to be think but seriously important.. (walaupun sekarang takder calon but in future, sape yang tahu?)
takder masalh untuk my abang and adik coz diorang yang kena pegi rumah pihak perempuan kan..ahahahha...
ala, yang basic sekali pon, if i have meet my 'future someone', siapakah yang harus diperkenalkan dahulu, AYAH KAH?? EMAK KAH??? hahahahahah, silly me!

12 comments:

  1. hahahaha... ye x ye gk kn.... cnfius..
    lme2 pkir ley jd mslh bsar pnye... nk blek rye uma spe dlu? uma parent pihak lelaki kah? atau uma mk ein kah? atau uma ayh ein kah? =p

    ReplyDelete
  2. hahhahahaha...taw xper.....aduihhh~ alamak! lupa plak pikir yang tuh... senag citer kumpul sume orang dlm satu rumah -- rumah ein..hahahahha :)

    ReplyDelete
  3. klu umah tu istane bole la...huhuhu nnt ngn ank2 sedare lg...menantu2 parents saudari lg...

    ReplyDelete
  4. cik blink2 : kalau cenggitu, doa kan saya kawin ngan kerabat raja ker..dpt yg loaded pon ok gak..hahahahah

    ReplyDelete
  5. sy stuju ngn cik b'kilau2~~ huhu

    ReplyDelete
  6. cik anon: kalau dah setuju, doakan saya juga yer :)

    ReplyDelete
  7. hm jodoh ditgn tuhan...hahaha.
    cume sy nk bertaip2 disini..jgn terlalu pk sgt tp hadapinye dgn tenang...mest xbesar mane pun masalahnye...pasti ade jln penyelesaian..tp jgn sesekali tutup jln tu.=)

    ReplyDelete
  8. cik blink2 : memanglah...saya hanya minta doa...insyAllah...dan saya tak pernah tutup jlnpenyelesaian malah sgt la mengalu-alukan benda tu.... :) thnx for da advice anyway~

    ReplyDelete
  9. i'll olweys pray 4 ur epiness cik dodol n cik kilau2... =D

    ReplyDelete
  10. tengs cik kipas lipas

    ReplyDelete
  11. cik kilau2 bengong!

    ReplyDelete