Tuesday, October 5

KBKK

mesti klick sbb nak tahu apa sebenarnya KBKK tu kn, title kena la gempak beb tp isi dier ade la sangkut paut tak banyak pon sikit jadilah kan... rsenye masih ramai lagi kot yang ingat benda nie,, kalau masa sekolah dulu ader la benda ni kat soklan2 yang kena jawab tuh.

KBKK a.k.a Kemahiran Berfikir secara Kreatif dan Kretis :)
yezza! pada yang dapat igt tu tahniah! neuron dalam 3 parts of your brain still functioning dengan elok... pada yang dah lupa-lupa ingat tu, agak2 kena letak grease sikit tu.. dah berkarat la tuh sbb dah lama tak guna :)

here goes my KBKK,
  • ada yang pernah bertanya, macam mane yer kalau saya n seorang yang 'bad' sbb saya seorang yang baik (oh! terima kasih for the compliment anyway dear ;) ), here is da answer : kalau awak baca entry tu punya tajuk is 'my love list' so apa yang nak dicakapkan adalah being a bad person in love. kretivenya, adalah bagi saya cemburu itu jahat dan kretisnya adalah in luv it's okay to hve some jealousy in u=sometimes its good to be bad... tp jgn la sampai overboard k :)
  • a child in me, kali ni KBKK yg lebey informal.. seorang kanak2 mampu berfikir lebih kreative dripada seorang dewasa... tak caya? tgk macam2 aznil kan... bila kanak2 di tanya dan dia akan menjawab apa yang pertama sekali terlintas dlm kepala otak... so pada saya, im blurr coz sometime apa yang terlintas pada saya dan itulah yang saya fikirkan.. as easy as that! :)
  • amik sikit dialog ni ' look beyond what you see,look beyond what you see'.. sesape yang tgk the lion king II mungkin tahu, dialog ni was said by timon when he was asked to find a home for their family(tak igt pulak dier tu spesis ape) and the way he look at it i thnk is as a KBKK thinking, beyond what u see is too look for something that is not just there and he did it virtually which is looking hanya lebih jauh dan bukan berfikiran jauh! how kreative! :)
p/s : to be smart u hve to think harder, to be good spouse u need to think harder too but there is an easy way by doing it KBKK-ly.. smile all~
:)

2 comments:

  1. tq utk jwpn yg sgt kreatif n kritis itu....=p

    ReplyDelete