Sunday, November 14

nasi reneh jadi la bubur,

pepatah melayu, nasi kalau reneh atas api perlahan dan banyakkan sikit air tuh, boleh jadi bubur, which means benda dah jadi kira dah jadi la kan? kiranya bubur tu memang dah tak boleh nak jadi nasi lagi la, tak kira la nasi putih ker, nasi goreang ker, nasi lemak ke.. yelah... dah nama pon bubur, camner nak tukar jadi nasi.. ye dak??? bia benda tu tak jadi memang dah tak boleh nak buat reverse process dah,, kalau air tu boleh lagi nak tukar dari, solid --> water --> vapour --> water --> solid (pandai2 la dok ingat 3 cycle pasal air masa blaja kat kelas sains tingkatan 4 dulu k)
motip cakap benda ni nak adalah nak bgtaw, aku dah jadi bubur dah nie... dah tak boleh nak jadi nasi berperisa dah,,
warghhhh! (jgn igt benda bukan2 yer,,)
ada la benda ni yang dah TER-buat and suddenly dia jadi macam farahin-kau-tak-patut-buat-benda-tu sebab nnt diri sendiri menyesal sebab terlibat ngan benda tu~ aduyaiii! and now, well, u guess.. menyesal beb! hahaahhaha..tu la... dah tiap kali buat otak memang tak letak kat kepala aganya, letak kat kepala lutut, tu yg tak boleh pikir betul tu.. last2 menyesal sendiri...
makkkkkkk~ malunyerrr, sebab dah buat

*confession*



p/s: oit, masih ada iman kat dada ni okeyh, takder maknenyer buat bende merepek-merapu....

7 comments:

  1. eyka dtg cni..eyka shout kat cni la..awk..thanx taw datang jenguk eyka gn domo yg comot 2 ..syg awk la mcam n..hehe..nice song~ like! like!^^

    ReplyDelete
  2. no hal la awak..anyway..entri n besh~ eyka suke:)

    ReplyDelete
  3. thnx yer cik eyka yg comel sangat :)

    ReplyDelete
  4. ein..kte ada tag ein for join the GA

    ReplyDelete