Thursday, May 19

a dream of mine..

source: google; little cafe

pernah dapat soalan that sounds like this?

"kalau awak jadi jutawan, awak nak buat apa dengan semua duit awak?"

OKAY.. hari saya nak jawab soalan ni.. apart from nak buat something yang bermakna to our parents, and to those yg needed, dan pastinya dengan duit yang banyak tu nak buat something untuk diri sendiri kan??? dan selain typical answer untuk beli sebijik banglo yang boleh muat penduduk rumah pangsapuri 4 tingkat or nak beli kereta untuk dijadikan collection and all sorts of things kan, well, here's mine... (u may click close at the right top over there kalau tak nak taw, no big deal,) :)

source: google ; warm and cozy reading room


source: google ; bookstore



Kalau saya jadi jutawan i'd like to fulfill my dream yang ni.. nampak tiga gamba kat atas tu??? i want to hve those three in one place...

"a bookstore cum a reading room cum a cafe"

nice tak??? i love books! well, i do... teringin untuk buat sebuah kedai yg ada semua ni... i hve my own bookstore yang jual many books and there's a place for readers... yelah.. sometime people tend to read at bookstore, tak taw la benda tu habit or the environment of the bookstore itself yang menyebabkan people tend to do that... kalau ada reading room maybe it will help. dont u think??? ilmu untuk di kongsi untuk semua orang kan, :)
why cafe??? dont u think it's nice to hve a cafe in a bookstore??? reading book sambil-sambil makan slice of cake and a cup of coffee or tea.. a warm place where a whole family can gather and boleh tingkatkan amalan membaca di kalangan orang yg tak suka mebaca??? (i do support govern's campaign ok) hahahahha... i can imagine the kids section with full of colors and books that they will like, imagine je pun boleh buat saya tersenyum... oh!oh!!! kalau sesiapa taw ada tempat yang macam ni wujud kat malaysia ni, pleaseeee so tell me... boleh saya pegi :D


No comments:

Post a Comment