Tuesday, May 10

A.N.G.A.H

dapat dr one of my friend kat fb, fariha azwa a.k.a inul, which die dapat from this blog ====> muz hanafi
since saya juga anak no 2 so why not share sesame jugak... lets see whether or not im this kinda of person, :)

1.ANAK MANJA mak

sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh mak. apa sikit mak!!


me: urghhhh~~~~ tak rasenyer sebab mcm lebey depends on ayah, but one thing for sure both of them bukan tempat luahan perasaan, i rather choose diary instead, X)


2.ANAK DEGIL

Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..


me: well, agak kuat la kemahuan tu n agak betul la untuk dapat hampir kesemuanya, but dont u think when u get something, there's something that u might loss to??? saya dapat dan saya rugi, :')


3.TAK PANDAI PUJUK

memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

me: tak taw since i dont hve one.


4.BERCINTA

Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

me: again, i hve answered this one in Q. 3.. huhuhu.. but untuk setia, urmmm i do hve some loyalty in me, for friendship matters especially.


5.HITAM / PUTIH

Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

me:see the word "konon" dalam bracket tu???? saya yg boleh berubah-ubah keputusan... i might say green instead of black n white.. eheheh

6.HATI

No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka..

me: soooooo true!!! hahahahah... so shame on me! (giler malu betul ni).. saya memang cepat emosi tp saya boleh pulih dengan cepat juga


7.BERDIKARI

very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.

me: boleh tahan la independentnya.. n betul jugak la, im easy in making friends...(ke depends on situation?? errrr)


8.ARAHAN

anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

me: kadang-kadang perasan jugak benda nie... memang payah jugaklah..especially part buat assignment...sometimes nak idea sendiri jer..hahahahha

9.PEMAAF & CARING

tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah..

me: strike 2!!!! saya mudah memaafkan dan caring! betul! tak tipu punya... dan betul juga..jgn buat saya marah but i only mad for things that i think i supposed to be mad of.. so tak salah kan???


10.PAKAIAN

Nak ajer up to date…semua nak kemas....

me: since most of my friends cakap im perfectionist, errrrr, maybe betul...right color, right dress code and kemas... one of it kena ada every time i dress my self up (tp kadang-kadang selekeh jugak, nobody's perfect kan! so...........)

No comments:

Post a Comment