Friday, May 20

bozo

people tend to do stupid things for some stupid reasons... and please, be a grown up...

im at my boiling point right now, for what reasons? nothing much! really...

ok, just an opinion... (tidak melibatkan yang sudah 'pergi' apatah lagi yang masih hidup,)

why do people tend to do something stupid?? and worst for unreasonable reasons... for instance,
commit a suicide for stupid reasons, termasuklah yang selalunya putus cinta.... that was the typical reason for youngster this day yg commit suicide... (again, saya tidak melibatkan mana-mana pihak, its just an opinion,)

for the grown up thinggy- do grown up really think that they hve really grown up??? dah cukup dewasa??? "hey, im already 40 years old, i am a grown up" and yes you are but hve you think that ur attitude sometimes are too childish~ (not all of them of course) are u matured enough in making your decision?? i know im not...

back to the point, stupid reasons and stupid things... as far as im concerned, everything HAPPENED with their own REASONS, macam dalam islam juga mengajar yang setiap kejadian ada hikmahnya tersendiri.... right??? jadi??? (ok! i got no point of saying that)

ok. sebelum satu keputusan tu diambil, selalunya orang akan fikir baik-buruk kan? yelah...an example, sebelum nak start beniaga, kena fikir nak berniaga apa, kat mana, macam mana n boleh untung ker?? kan??kan??? so... based on the pros and cons yang telah di nilai kita buat keputusan...

keputusan = THINGS u do, pros and cons = REASONS u do

so bila someone said that u are making stupid things doesnt that mean that u are making it out of stupid reasons??? NOOOO!!! it doesnt shows that u are stupid! NOOO! tiada siapa yang bozo... it emphasized here that things u do tu yang bozo... OK? dont get me wrong here, :)

n apa konklusi? dooooooo0000 analyze properly your reasons for all things you do... pilih baju pon kena tgk size, warna n harga kan??? bila main beli sebab tgk kat catalog 'nampak cantik' so terus beli, without proper judgement, so bila dapat barang macam tak puas hati... there goes... stupid things for stupid reasons... (ni hanya contoh semata) dan agaknya kenapa wujud peribahasa, "fikir masak-masak", apa?? nak suruh kite masak otak lemak cili api ker??? mestilah tak kan??? ke dia suruh kite fikir sama ada nak main masak-masak ot tak?? whattt??? well, this is peringatan untuk diri sendiri sebenarnya... sebab bila benda ni berlaku actually whether u realize it or not, u've actually made a mistake and mistakes need to be learned... so, learn it! dont do it again...

p/s: no one hurts right?? (it kind of reminder for myself,)

No comments:

Post a Comment