Thursday, June 21

it's jumuah

Assalamualaikum. Barakah Jumuah.

agak-agak dah lama dah tak update benda ni. Tak luak apa pun kala tak update kan? ^^"
so, hari ni macam mana? macam mana apa? macam mana hari jumaat anda? terisi?
untuk yang sebelah pantai timur tengah bercuti, tapi sebelah-sebelah selatan ni tengah berkerja yer?

today will be my last day of attending class for this semester. Hoorey! dah habis dah waktu-waktu kena pergi kelas dan duduk terperuk disana sementara menunggu kelas lain bermula sambil badan dah hampir mengigil kesejukan. tapi TAK Hoorey sebab final exam sudah bermula. Dan hari ni hari terakhir in which i'm going to sit for my last quiz and test! yeahh! i've got two exams to answer and yes it is on the same day. dan hari ni jumaat. semoga dipenuhi barakahNya. yeahhjj!

ada sesuatu yang pasti tentang hari jumaat ni. for me of course. for this semester i've always wait for this day to come. for what? ouh!ouh! saya join bulatan gembira!(nama lain yang saya tahu untuk Usrah - sila baca dengan nada yang sangat gembira - kalau ada yang baca laaa..) and sumpah gembira gila! awak pernah rasa macam mana rasanya terasa sangat kerdil untuk sesuatu yang sepatutnya yang hanya asas yang perlu diketahui tapi kita tak tahu. awak pernah rasa macam mana rasanya terasa sangat jahil untuk semua benda walaupun kita selalu buat benda tu. i've felt it.

Jumaat. 10 Pagi. Surau Ayam (OK! surau ni terlatak dalam Apartment Yayasan Melaka yang kitorang budak2 UiTM ni dok panggil AYAM, and now they have done the perasmian and have given a good name to this surau which unfortunately saya terlupa nama dia and masih panggil surau AYAM. Asif Jiddan)

Do you know how they always says that bila kita menghadirkan diri dalam majlis-majlis sebegini, para malaikat akan kembangkan sayapnya. and do you know how i imagine those things? kita rasa kembangnya sayap-sayap tu dengan rasa tenangnya jiwa bila kita menghadirkan diri dengan benda yang macam tu. dan bila awak hadir dengan ikhlas hati awak akan rasa benda tu. sumpah best!

I learn a LOT! saya nak hiperbola sikit! sebab memang A LOT LOT LOT TAHHH~~~ hahahhaha..
They're like an alarm - the slow and constantly ringing one!. 
Oh! A post-it note also. 
Oh! Oh! and even a lamp :)
Sebab mereka mengingatkan kita. menyedarkan kita, dan awak perlukan bantuan mereka untuk keluar dari kegelapan. untuk tidak lupa pada Dia dan RasulNya.
dan saya rasa saya dah belajar sayangkan mereka kerana Dia juga :)
thanx A LOT (ok exaggerate lagi)

and kalau ada yang bertanya untuk apa pergi? jawablah. orang-orang yang duduk didalam kumpulan ni pun antara orang yang dikehendaki Allah untuk terima rahmatnya. Aaaamiiiinnn~

thats all for today, since petang ni ada exams then gonna continue my studies after my zuhr prayer
it's jumuah! Don't forget to recite Al-Kahf. :)

May Allah always with you,

No comments:

Post a Comment