Thursday, February 2

ianya......

kereta diparking elok di dalam kotak. 3 pintu terbuka segera dan keluarnya tiga orang gadis yang baru habis beriadah - berbasikal di taman botani di waktu pagi was a good idea. so much fun and laugh.

tapi sebelum beriadah, semua orang perut kosong, dan bila habis. yup! haus yang teramat! dan tiga sekawan tu membuat keputusan untuk menjamu selera makanan segera. again. yups! kalori yang baru dibakar kembali digadakan dengan double cheese burger, mc chicken, spicy mc deluxe and beef prosperity. kenyang.

lepas buat beberapa aktiviti, i.e menonton wayang gambar then tiga sekawan decide untuk berjalan sebentar. masuk kedai buku konon-konon nak beli buku.

masuk je kedai buku...
terus nampak seorang lelaki tengah membaca novel contengan jalanan, karya hlovate.
dalam hati gadis pertama: uikk~ (dan muka tersenyum) - buku tu.....
dan terus berjalan menuju rak yang selalu dikunjungi dan gadis pertama tadi terdengar bisikan-bisikan lain.
"punyala banyak novel kat sini, hijau serindit jugak kau cari? hijau serindit ape?"
"ade satu buku, baju hijau serindit." kawan dia menjawab.
gadis pertama: gelak dalam hati (baju melayu hijau serindit, karya syud.) buku tu.... tangan turut menyelak rak di hadapan, mana tahu ada terjumpa, boleh tolong carikan..unfortuately, memang tak ada. (actually, gadis tu dah ada buku tu kat rumah pun) and yang peliknya mereka adalah lelaki.

p/s: ok. tak pelik untuk membaca novel tapi sangatlah jarang-jarang untuk jumpa kaum adam yang membaca novel unless ianya disuruh oleh seseorang kan...dont u think so too??

No comments:

Post a Comment