Friday, January 11

13/1/13

Assalamualaikum,
Hari ni 12/2/13, esok 13/1/13, selain daripada jemputan kahwin yang pasti berlambak-lambak sebab nak amik tarikh yang best-best ni konon-kononya, ada satu lagi kejadian.
 MY FINAL DAY OF EXAMINATION.

Betul punya tak sabar nak habis, almost a month of struggling rasanya memang cukup memenatkan. Inconsistency of sleep make it all worst tapi everything comes with a price right.

Esok dah last paper dah~ LAW 485-company law.

Lecturers semua cakap semester ni semester budak akaun banyak score, well, for me~ it's quite tough actually. Paper yand dah jawab tu dah cuba sehabis baik. 

Ouh! Semester break dah nak mula dah. This semester break banyak aktiviti yang akan di lakukan, in terms of so many aspects, especially to be a better muslimah. To be a better muslimah bukan mudah. Sebab Allah sendiri cakap, orang beriman itu akan diuji. Kan? 

Speaking of be a better person, i realize something that i wasn't aware of. Something inside of me in which it put me in big surprise on how bad i am as a muslim before. Ok. Lets stop here for this part. 

Ok! this coming break i'm going for my first independent holiday, even though i'm not doing it all alone, still, i'm going to take all the experience i can get. Big smile! and the other holiday would be my first step to make things right. Hopefully, In Shaa Allah. Aminnn..

".....Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad (untuk melakukan sesuatu), maka bertawakallah kepada Allah. Sesungguhnya Allah menyukai orang yang bertawakal kepadaNya" 
3:159

psst psst: senyum sampai langit. :)

No comments:

Post a Comment