Wednesday, May 8

kadang kadang baik



Kadang kadang buat baik tidak perlu sebab kerana ia adab sesama manusia
kadang kadang buat baik tidak perlu bersebab kerana ia tuntutan agama.

Berapa lama dah rasanya tinggalkan this-virtual-diary terbengkalai macam tidak bertuan?
OK. Quick post sebelum malam ni menjawab test AIS 630 yang sedikit-sesak sebab salah sendiri yang sambil lewa belajar.

"Dia baikkan?"
"Eumm.. define baik?"
"Well, dia.... tolong kawan dia buat assignment..."
"Eumm..lagi?"
"Aku selalu nampak dia bagi makan kucing terbiar kat area rumah dia sana.."

baik sebab adab sesama manusia kan? tolonglah sesama kita. kenapa nak buat jahat antara kita? 
baik sebab itu tuntutan agama. diberi pahala untuk setiap kebaikkan kita  walau sebesar zarah. 

dan baik itu besar definasinya. bukan setakat baik. dan bukan setakat berbuat baik.

p/s: ouh! dah lupa macam mana nak uruskan masa dengan baik. benda penting dah ketinggalan dan HARI NI ADA PESTA BUKU DI MITC and i'm so eager to go!

No comments:

Post a Comment