Tuesday, February 21

rainbow may appear only after going through rain. and sometimes it doesn't.

cuaca kat malaysia ni panas, lembab dan tak mungkin bersalji - selagi Allah tak izinkan untuk bersalji...

sesetengah tempat lepas hujan nampak pelangi and there are some places jugak yang tak dapat tengok pelangi tu. lebih berbaloi kalau tetiba nampak pelangi berkembar kan.. cantik pembiasan cahaya yang berlaku.

hidup ni macam cuaca. kadang-kadang cerah,
kadang-kadang redup, mendung dan kadang-kadang hujan bersabung guruh dan kilat.

kena bersyukur walau apa pun cuaca sebab lepas hujan ada pelangi, dan kalau cerah kain boleh cepat kering kan. there's pros and cons untuk setiap cuaca tu.

ada cuaca panas terik berhari-hari, lepas tu datang hujan selebatnya. insyAllah in the end ada pelangi peneman cahaya yang dah kembali redup.

awak mungkin tak dapat tengok pelangi tu kat tempat awak sekarang sebab Allah mungkin nak tunjuk awak dekat tempat lain kan. awak mungkin dapat tengok pelangi sekrang tapi awak tak tau cuaca untuk hari esok. orang boleh meramal tapi tetap hanya Allah yang tentukan.

p/s: tahniah untuk kawan-kawan seperjuangan yang berjaya melihat pelangi hari ini. rezeki anda. dan untuk yang pelanginya terlindung jangan riisau. ia tersembunyi dan insyAllah pasti muncul dalam hidup awak. May Allah bless us all dengan result yang lebih gempak next sem.

No comments:

Post a Comment