Sunday, October 9

a month in melaka.

urghhh~~~ huarghhh~~ here i am again ( masa sampai kat tol ayer keroh melaka) and here i am again ( bila nampak bangunan 16 tingkat UiTM Bandaraya Melaka) Opps! pertama kali jejak sini menyambung degree. Alhamdulillah, nikmah Allah itu datang dalam pelbagai bentuk kan. hanya kita mungkin tidak sedar.

celik-pejam-celik-pejam, dah sebulan dekat sini. semester 3 bidang kira-kira debit-credit tapi macam budak semester 1 yang macam baru habis sekolah. culture shock? not really, just something new which is kena berebut naik lif with outrageous cold punya suhu. serius weyh~ sejuk! (bak kat Dato' Mizan, kat sini sejuk macam London, student siap pkai jaket bulu-bulu) hahahah.. masa dengar memang gelak betul, tapi masa dah kena mengigil tak hingat dunia...

but one problem when, bila air-conditioner rosak, yup, u guessed it! memang panas, tapi tu baru panas dunia kan?

a month kat sini? apa jadi? A LOTS! part from waking up early in the morning( early sangat ker?) tak berapa la... n sleep during the sun is almost up? (bulan still terang kat langit gelap tu sebenarnya) NOT YET! benda tu sume masih belum di lalui since this is still early in the semester... but then, a few presentation dah buat with some new faces, which is some good experiences for me in building my confidence level.

second week, kitorang pergi picnic, around Pantai Puteri, patutnya Pantai Klebang, but then change venue pergi pantai puteri, nasib baik dekat, so tak kisah la...hikhikhik...

and on the end of this month im going to have my first graduation ceremony. ho-yeahhh! memang tak saba, but also nervous sangat! counting the days? of course! Alhamdulillah, even tak daoat 3 stars then its oke! i've done my best, dan rezeki tu hanya setakat tu je kan, who knows during my degree, InsyAllah, 3 stars for me, Aminn~!


1 comment: